Autor Wątek: DCS: World  (Przeczytany 176827 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World
« Odpowiedź #855 dnia: Czerwca 22, 2015, 15:22:47 »
Jak widać wszystkie moduły mają "już" w wersji 2.0 - na stronie startowej można zauważyć ikonkę F- 5E i X-29 
Także coś tam dłubią .

X-29 to wersja standalone MiG-29 z FC3 (analogiczna do Su-25, A-10A, F-15C i Su-27):
http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2419002&postcount=11

Wygląda na to, że F-5 to faktycznie całkiem nowy, nie zapowiedziany wcześniej (przynajmniej oficjalnie) moduł, ale jeszcze sobie na niego poczekamy:
http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2419389&postcount=43

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #856 dnia: Czerwca 22, 2015, 16:28:36 »
Zapowiada sie, ze bedzie mozna robic wirtualna rywalizacje grup akreobatycznych, Turkish Stars (F-5) vs Baltic Bees (LZ-39), normalnie Aerofestival Poznan czy tam Radom Air Show 2015, tylko map brak :)
Chętnych do takich wirtualnych imprez u nas też braknie, nie rób sobie nadziei. A VFAT poradzi sobie z brakiem map.
Jeśli chodzi o Nevadę to nada się jako imitacja Afganistanu.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

« Odpowiedź #857 dnia: Czerwca 22, 2015, 19:59:50 »
Z FB ED:

Weekly DCS World Stream

After the success of the Twitch Stream yesterday, we are going to attempt to do a weekly Twitch stream (when the software is cooperating and I am not traveling). Currently, I am thinking that it will be on Sundays at 1800 UTC time. With the kinks worked out, the streams will be archived for later viewing and users are free to re-broadcast.

It’s my hope that the first weekly stream will be this Sunday, 28 June.

I will also be doing an open Q&A on the channel chat the half hour prior to the stream starting.

More details to follow…

Ogrywanie gry na twitchu nabiera nowego wymiaru...

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #858 dnia: Czerwca 22, 2015, 20:02:49 »
Panowie! Nowa jakość w dziedzinie wirtualnej rozrywki DCS 2.0. Tytuł jest jak dla mnie wydany!! Jeden gość to ma i sobie w to gra, a reszta patrzy - tego jeszcze nie było, weekly.
Ech, szkoda, że prekursorzy z Area 69, ich Fighter Ops, kubki oraz wspomagacze tego nie doczekali....

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #859 dnia: Czerwca 22, 2015, 20:10:39 »
Qrdl wiemy. Nie uprawiajmy tego o czym rozmawialiśmy przy okazji marudzenia na wieczne bety. teraz takie czasy, że Twitch jest w modzie tak jak wczesny dostęp i wyłudzacze. Target jest różny. Jedni będą klaskać uszami drudzy narzekać. Tylko nie róbmy tego przy każdej okazji i co stronę na forum. Wszyscy wiemy jak się to skończy - znowu wydamy kasę lol :D.

Piszę to z perspektywy osoby która chciała by sobie polatać,_a  chwilowo nie ma jak. Warto czasami odstawić DCS dla złapania oddechu i dystansu ;).

Wiadomość zaraportowana. Przez użytkownika forum. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2015, 11:01:41 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #860 dnia: Czerwca 23, 2015, 00:39:13 »
Mazak, ... przyjacielu. Kolesie z ED rolują ludzi z Nevadą od 7 lat, czy 5? W końcu trzeba im powiedzieć parę słów prawdy, a nie wychowywać na Forum kolejne pokolenia Lemmingów, które oglądają jakiś zasrany strumień gó...a biorąc go za czekoladę. A w ogóle to zapraszam na latanie.

Twój,
Zaratustra

« Odpowiedź #861 dnia: Czerwca 23, 2015, 10:45:06 »
O Newadzie słyszę od czasów FC1 he he he, o DCSII tycio mniej tak jak i o IIWW - ale uwielbiam mity i baśnie 8)  Oczywiście będę się cieszył jak te obietnice się nareszcie spełnią ale pewno bardzie z tego, że ich dożyłem... 

Amen
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #862 dnia: Czerwca 23, 2015, 11:12:11 »
Mazak, ... przyjacielu. Kolesie z ED rolują ludzi z Nevadą od 7 lat, czy 5? W końcu trzeba im powiedzieć parę słów prawdy, a nie wychowywać na Forum kolejne pokolenia Lemmingów, które oglądają jakiś zasrany strumień gó...a biorąc go za czekoladę. A w ogóle to zapraszam na latanie.

Taka branża, takie czasy. Wszyscy wszystkich teraz rolują. Sam niejednokrotnie dałeś się rolować wciągając hurtem kolejne modele do DCS czy RoF. Niestety na forum ED mają więcej tych lemingów/trolli którzy klaskają uszami na widok kolejnego postu Wagsa z obrazkiem pustyni i niestety ten dźwięk zagłusza słowa krytyki. Nie wspominając już o tym, że krytyka z tego forum nawet tam nie dociera. Tak jak wspominałem. Kto chce ten się jara jakimiś strumieniami (bo taka moda), kto nie chce i ma swój rozum ten olewa i czeka na rozwój sytuacji. Dopóki nie będzie konkurencji i presji od szóstej nic się nie zmieni bez względu jak mocno będziesz tupał nogami. Przy całej sympatii jaką Cię darzę jednak uważam, że walenie kontry po każdej wzmiance na temat putcha do DCS, newslettera do DCS etc. niczego nie wnosi do tematu. Skoro to jest taką drzazgą w oku to po co się męczyć? Odstawić gierkę/kompa i zacząć grać w coś innego dla odmiany aż ochota powróci. Do latania na pewno wrócę tylko muszę pozałatwiać obecne sprawy i loty muszą zaczynać się po dobranocce ;). Jak widziałeś kierunek obrałem dobry ;).

Przez ostatnie blisko 14-15 lat męczyliśmy temat. Głową muru nie przebijesz. Najpierw był Sturmowik, potem LockOn, teraz DCS i BoS. Przy wszystkich tych projektach był ten sam schemat, kręciły się te same osoby i jak zgodnie zauważyliśmy dopóki nie przyjdzie ktoś nowy zupełnie z zewnątrz sytuacja się nie zmieni. Może to kwestia, że mentalności Rosjan hgw. W każdym razie narzekanie też niewiele daje :).

EDIT>>>
Pierwszy akapit to jest m.in. to o czym mówię - dot. branży gier komputerowych i wszelkiego bylejactwa. Przepraszam, że tak mocno odbiegam od świata DCS, ale w ramach ciekawostki: http://www.purepc.pl/rozrywka/batman_arkham_knight_fatalna_premiera_gry_na_platformie_pc. Wcześniej było jakieś Watch Dogs, Assassin's Creed, BF4 czy Hardline, Titanfall itp. Dlatego nie spodziewajmy się cudów po DCS... niestety :/.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2015, 22:27:26 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #863 dnia: Czerwca 23, 2015, 21:00:24 »
^ Coś w tym jest. Nie można zauważyć tu jakiegoś pozytywnego aspektu DCSa_, bo zaraz wpada Władca Serwera, przybiera oblicze wąsatego Janusza-narzekacza i znowu zrzędzi (a dzień potem i tak zaprasza na loty). Po co to? Jaki cel pieprzenia tego samego w nieskończoność, do znudzenia? Tutaj kolegi opinia na temat DCS-owego cyrku (bez względu na stopień jej zasadności) jest powszechnie znana, a poza tym przybytkiem nikogo nie obchodzi (bo jakaś oryginalna w swym przesłaniu nie jest). Jaki zatem sens tej podwórkowej krucjaty, powtarzanej po_raz n-ty? Każdy posiada swój rozum i jeśli siedzi w symulatorach od dawna wnioski z modelu biznesowego ED wyciągnie sam, a materiały jak powyżej jednak jakąś tam wartość jednak mają. Gryps z lemingami i strumieniem g..wna mógł sobie zatem kolega darować.

Wiadomość zaraportowana. Przez użytkownika forum. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2015, 10:55:24 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #864 dnia: Czerwca 24, 2015, 10:22:31 »
Po co to? Jaki cel pieprzenia tego samego w nieskończoność, do znudzenia?

;)

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #865 dnia: Czerwca 24, 2015, 11:23:14 »
Generalnie mam tendencję do je...nia wszystkiego w czambuł i roszczeniowego mendzenia. Z drugiej strony, w sumie, jest jak jest, ale MiGa-15 dostałem (marzenia się spełniają), A-10, Ka-50... I do tego cały czas mam fun z latania. Jest coś lepszego na rynku? Osobiście nie żałuję ani czasu, ani kasy. Wręcz do tej pory dostałem więcej, niż się spodziewałem. To, że,  długo, bo długo, ale jednak dowożą, też wpływa na moje w miarę pozytywne odczucia.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #866 dnia: Czerwca 24, 2015, 15:28:30 »
^ Coś w tym jest. Nie można zauważyć tu jakiegoś pozytywnego aspektu DCSa , bo zaraz wpada Władca Serwera, przybiera oblicze wąsatego Janusza-narzekacza i znowu zrzędzi (a dzień potem i tak zaprasza na loty). Po co to? Jaki cel pieprzenia tego samego w nieskończoność, do znudzenia? Tutaj kolegi opinia na temat DCS-owego cyrku (bez wględu na stopień jej zasadności) jest powszechnie znana, a poza tym przybytkiem nikogo nie obchodzi (bo jakaś oryginalna w swym przesłaniu nie jest). Jaki zatem sens tej podwórkowej krucjaty, powtarzanej poraz n-ty? Każdy posiada swój rozum i jeśłi siedzi w symulatorach od dawna wnioski z modelu biznesowego ED wyciągnie sam, a materiały jak powyżej jednak jakąś tam wartość jednak mają. Gryps z lemingami i strumieniem g..wna mógł sobie zatem kolega darować.

I w tym właśnie leży problem.... że piszę i piszę i niby wszyscy wiedzą o co mi chodzi, a nie wiedzą  :evil:. Proszę mi pokazać choć jeden post na Forum, w którym poddaję hejtowaniu, trollowaniu, flamowaniu, czy jak to się tam zwie, WYDANE produkty. Zawsze broniłem twórców, którzy spełniają obietnice, nawet jeśli to były wieczne bety. Strumienie robili też goście od BoSa i co.... krytykowałem? Nie, ponieważ w miarę terminowo, +-6 miesięcy, spełniali swoje obietnice. Tak więc proszę mi nie imputować, że mi się nic w DCSie nie podoba i wszyscy to wiedzą, bo tak naprawdę nie jest! Zresztą kupuję od nich wszystko i to bez czekania na bieda-flash-promocje, wychodząc z założenia, że jak im się będzie opłacało, to dalej się będzie kręcić.
Mojej krytyce, podkreślam to z całą mocą, zawsze i wszędzie będzie podlegało łganie na temat terminów, które jest maskowane frazesami typu "mamy jeszcze kilka technicznych problemów z flarami/budynkami/dymami/chmurami etc." (niepotrzebne skreślić). Bo jeśli ktoś myśli, że po 5 latach (Nevada) ja wierzę w takie bajki, to najwyraźniej chce obrazić mój intelekt. DCS 2.0 był zapowiadany lata temu, że o Nevadzie nie wspomnę. Osobiście - pomimo swojego wieku mając jeszcze odrobinę przyzwoitości - nie mogę zaakceptować rolowania ludzi, którzy najzwyczajniej zaufali w dobrej wierze tej całej hecy z DCS 2.0. I jaki jest efekt - kolejny wykręt, umożliwiający prolongatę obietnic, czyli strumienie ad infinitum... I tyle z mojej strony. Jak inaczej można wpłynąć na twórców, nawet im nie pokazując swojego zniechęcenia sytuacją? Jeśli wszyscy będą się tylko uśmiechać, to nigdy tego 2.0 nie zobaczymy, a przynajmniej nie w przewidywalnej, bliskiej przyszłości.

Jednego natomiast nie pojmują w ogóle. Tego "Władcy Serwera". Może mi ktoś rozjaśni o co chodzi? Czy to źle, że w miarę regularnie organizujemy loty, na które przychodzą ludzie z Forum i nie tylko i dobrze się wspólnie bawią? Przychodzą z własnej woli - dodam. Uważam, że jeśli komuś się to nie podoba, to niech stawia sobie swój serwer, miejsca jest w sieci dość, bo tak to brzmi jak pretensje do garbatego, że ma dzieci proste.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #867 dnia: Czerwca 24, 2015, 18:08:39 »
Dziękuję za poszerzoną odpowiedź. Rozjaśnia nieco, choć nie przemawia do mnie w 100 procentach, bo nawet jesli Twoja krytyka celuje w tragifarsę pt. "ED planuje swoje premiery", to i tak z mojego punktu widzenia jest to zdziadziałe marudzenie dla samego marudzenia. Komu chcesz okazywać zniechęcenie? Lokalnym współużytkownikom nie trzeba. Wierchuszka ED tu nie zagląda, a zniechęcenia i tak jest świadoma, bo za objawy tegoż tepi na swoim forum, tudzież wdaje się w "gównoburze" na SimHQ.

Jesli zaś chodzi o serwer, to na nim nie latałem, więc jego historia i niuanse organizacyjne są mi obce. Wnoszę jednak po postach, że to Ty go stawiasz i do Ciebie wnoszą modły o "dni lotne" wszelacy tutejsi online'owi piloci. Dlatego "Władca Serwera", bo z nim pośrednio kojarzę Twoją ksywę i tylko o to mi chodziło.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #868 dnia: Czerwca 24, 2015, 20:19:48 »
K woli ścisłości.
Serwer stawia ten, kto akurat ma możliwość jeśli z różnych względów "pan i władca" jak to określasz nie może.
A tak w ogóle to Ty zaczynasz teraz marudzić. Sorry za konkluzję.

« Odpowiedź #869 dnia: Czerwca 24, 2015, 21:57:48 »
Dobra trzeba rozluźnić atmosferę bo zrobiła się gęsta :evil:. KosiMazaki na poprzedniej stronie dał filmik z tym gościem. Tu jest z tłumaczeniem :D: https://www.youtube.com/watch?v=8E7RS-5qfzg&feature=youtu.be
Mam nadzieję że filmik trafi do Panów z ED :D.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack