Autor Wątek: AvioDev C-101  (Przeczytany 11307 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

  • Administrator
  • *****
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: AvioDev C-101
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 21, 2015, 19:28:20 »
U widzę że pełna cena to będzie 60 baksów bez centa. Ceny szybują w górę, no ale
to w sumie będą dwa samoloty.

Z ceną to pojechali. 60 baksów to można dać za ładą Sunię numerek 22, ale nie za Iskrę. Żadne dwa samoloty, równie dobrze mogą zrobić MiG-15 i MiG-15bis i to też miałoby hulać za 60$. Ja podziękuję, zresztą jak dziękowałem jak w sumie zobaczyłem już jego zapowiedź, ale może komuś pasować, nie mówię że może nie warto...
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: AvioDev C-101
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 21, 2015, 20:00:16 »
W kwestii ceny dodam jeszcze, że AvioDev zrezygnowało z wcześniejszego pomysłu by wzorem VEAO użytkownicy musieli dopłacić $10 żeby dostać EFM, kiedy ten będzie dostępny. Cena $59,99 (lub $41,99 w promocji, która obowiązywać ma do wydania wersji CC) obejmuje cały produkt, tzn. wersje EB, CC i EFM dla nich. Czy to drogo? Obecne $41,99 to mniej niż zapłaciłem za MiGa-21 czy Mi-8. Kilka miesięcy po wydaniu, znając ED, pewnie będzie solidna przecena. A fanboje chcący "wspierać producenta" niech sobie płacą 60 baksów :118:.

Online some1

  • Global Moderator
  • *****
Odp: AvioDev C-101
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 21, 2015, 20:12:13 »
Fanboje kupią teraz za 40 ;)

Nie polatam dzisiaj, ale wizualnie prezentuje się całkiem dobrze, nie gorzej niż Sabre.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Kusch

  • Global Moderator
  • *****
Odp: AvioDev C-101
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 21, 2015, 20:29:10 »
Może gdybym był Hiszpanem, to kupiłbym tego trainera, ale nie jestem, więc czekam na Tajfuna od VEAO (podobno w tym roku*) i Mirage F-1 od AvioDev.  ;)

*
http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2292179&postcount=227
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2015, 23:00:18 wysłana przez Kusch »
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline YoYo

  • Administrator
  • *****
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: AvioDev C-101
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 21, 2015, 20:33:32 »
Ooo wydali już Albatrosa!



hihi

Ps.
Co do Iskry - no tu wiadomo, myślę, że każdy z nas  by ją wziął od takiego Some1-a do DCS nawet i za 65 baksów  :icon_smile:, kwestia po prostu jest taka, że ta CASA to jest jakieś niespełnione marzenie autora z jago dzieciństwa, przez co to jakiś mocno niszowy produkt (przynajmniej jak na moje), który był produkowany tylko na potrzeby Hiszpanii i to w miernych ilościach (nie mówiąc już, że na czas wejścia C-101 widać, że była to już przestarzała konstrukcja o kilka lat) i coś tam się przypadkiem jeszcze sprzedało do krajów z marną ilością $$$ w kasie państwowej. Tyle tylko, że to porównanie do TS-11 użyłem specjalnie, my byśmy się jaralai jak 15to letni dzieciak pod zamalowanym oknem damskiego prysznica z jednym odpryskiem farby, a pół świata by sobie myślało o co tu w ogóle kaman? Dodam, że takich projektów jest cała masa w simach, więc jest czym latać (ale oczywiście poza DCSem). Ostatnio Dino zrobił podobna maszynkę z tego samego okresu dla FSX'a i P3D za darmochę:

« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2015, 23:45:46 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Online =OPS=boski qrdl logos

  • Global Moderator
  • *****
    • tanksim.pl
Odp: AvioDev C-101
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 22, 2015, 19:12:30 »
Nie ma co od razu skreślać tego produktu. Jeśli faktycznie wymodelowali, np. proces oblodzenia, to jeszcze tego nie było. Ja osobiście jakoś lubię takie iskro-podobne samolociki  :evil:. Oczywiście już to mam  :P.

Tako rzecze,
Zaratustra

Odp: AvioDev C-101
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 24, 2015, 12:56:57 »
Dla zainteresowanych. Mini recenzja u Bunyap'a: https://www.youtube.com/watch?v=0y0F3-1HbUk

Offline Elian

  • Trolle
  • *
Odp: AvioDev C-101
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 24, 2015, 20:12:55 »
Jaką rolę spełniać ma taki samolocik w DCS ? Będzie uzbrojony? Czy tylko czysto treningowy?

Offline John Cool

  • Global Moderator
  • *****
    • http://www.rsp.prv.pl
Odp: AvioDev C-101
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 24, 2015, 20:16:40 »
Ma wyjść wersja C-101CC która to będzie przenosić uzbrojenie: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=125623

Cytuj
Internal bay:

* Reconnaissance pod
* Single 30mm cannon complete with 130 rounds of ammunition
* Twin Browning M3 12.7mm machine gun with 440 rounds of ammunition


Under-wing hard-points:

* BR-250 bombs
* BR-125 bombs
* LAU-10 rocket launchers
* LAU-3A rocket launchers
* AIM-9M Sidewinder
* Sea Eagle air-to-surface anti-ship missile
МАССАНДРА: "Микоян Артём Славный Сын Армянского Народа Дарит Радость Авиаторам".

Kiedy natkniemy się na pole minowe, nasza piechota przeprowadza atak dokładnie tak, jakby go tam nie było. Gieorgij Żukow (1896-1974)

Odp: AvioDev C-101
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 25, 2015, 13:03:53 »
Nie ma co od razu skreślać tego produktu. Jeśli faktycznie wymodelowali, np. proces oblodzenia, to jeszcze tego nie było. Ja osobiście jakoś lubię takie iskro-podobne samolociki  :evil:. Oczywiście już to mam  :P.

Tako rzecze,
Zaratustra

I co wymodelowali ten model oblodzenia?

Online =OPS=boski qrdl logos

  • Global Moderator
  • *****
    • tanksim.pl
Odp: AvioDev C-101
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 25, 2015, 16:12:59 »
Na razie nie miałem czasu polatać, tzn. nie aż tak, żeby coś mi się oblodziło. Natomiast trzeba przyznać, że model wizualnie, zarówno w środku jak i na zewnątrz jest zrobiony ze szczegółami. Model lotu przypomina Hawka, a porównując do jakiegoś darmowego samolotu, to najbliżej chyba mu do Su-25 w wersji bez uzbrojenia. Myślę, że miło będzie w nim robić drobne AGD. Natomiast jako powiew świeżości można potraktować kokpit, w którym np. dźwięk AOA jest terkotem. W sumie miła to odmiana do unifikacji sprzętu ZSRR czy USA. Może bym 60$ nie dał w tym momencie, ale te 42$ - dla konesera  8) - jest jeszcze go łyknięcia, zważywszy na brzydką pogodę  :evil:.

Tako rzecze,
Zaratustra

Odp: AvioDev C-101
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 25, 2015, 19:52:42 »
Mógł by mi ktoś napisać jak schować podwozie ?  Zastanawiam się czy ja mam  problem z jakimś  błędem  czy po prostu  nie umiem. :(
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2015, 21:22:56 wysłana przez Kusch »

Offline Elian

  • Trolle
  • *
Odp: AvioDev C-101
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 25, 2015, 19:57:19 »
Nie mam go ,ale pewnie jakiś lock jest do przełączenia.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2015, 21:22:40 wysłana przez Kusch »

Odp: AvioDev C-101
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 25, 2015, 20:25:08 »
Mógł by mi ktoś napisać jak schować podwozie ?  Zastanawiam się czy ja mam  problem z jakimś  błędem  czy po prostu  nie umie :(
Klawisze te są pod "Custom Controls".
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2015, 21:22:23 wysłana przez Kusch »

Online =OPS=boski qrdl logos

  • Global Moderator
  • *****
    • tanksim.pl
Odp: AvioDev C-101
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 25, 2015, 22:20:30 »
Odnośnie podwozia - nie ma blokady, którą trzeba zdjąć, jak dla przykładu w MiGu-21. Po prostu ta beta ma jakieś problemy z klawiszologią. Jeśli masz problem z podwoziem lub klapami, to w ustawieniach wejdź w CUSTOMS i tam ustaw sobie Toggle Gears na np. G, albo inny klawisz i po wszystkim. Podobnie z klapami, o ile nie działają pod standardowym klawiszem.

Tako rzecze,
Zaratustra