Autor Wątek: Nasze modele  (Przeczytany 157910 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Nasze modele
« Odpowiedź #495 dnia: Stycznia 22, 2016, 22:14:51 »
Najpierw sprawdź, zadzwoń, w oba miejsca, czy mają to co chcesz. Powodzenia!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #496 dnia: Stycznia 23, 2016, 18:55:05 »
Dzwoniłem rano do WAK na Kleczkowską i wskazano mi dwa miejsca, gdzie mogę kupić tekturę. Składnica harcerska wejście od rynku na pierwszym piętrze i skrzyżowanie Nowowiejskiej i Wyszyńskiego. Byłem jeszcze w podanym przez Ciebie sklepie dla plastyków Tel-Pen, ale nie mieli tam 0,5mm. Wiec zakupy zrobiłem w składnicy harcerskiej. Niestety tam też nie mieli 0,5mm. A na skrzyżowanie Nowowiejskiej i Wyszyńskiego jak dojechałem było już po 14 i było zamknięte.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #497 dnia: Stycznia 23, 2016, 19:21:16 »
Przykro mi, się najeździłeś. Zakupy, prosta niby sprawa, a nie pykło. Następnym razem, albo zakupy przez Internet.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #498 dnia: Stycznia 23, 2016, 19:27:56 »
Spoko. Wycieczka była całkiem udana. Teraz mam "obcykane" miejsca :D. No albo jak piszesz, pozostaje internet :).
Nigdy nie robiłem w kartonie i na pierwszy ogień wybrałem coś "prostego" ;) M4A3 Shermana Kartonowe ABC. No ale już mam obawy z moimi zdolnościami ;D.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Poko

• Gość
« Odpowiedź #499 dnia: Lutego 10, 2016, 10:06:15 »
Ale kozacka diorama. :o

« Odpowiedź #500 dnia: Lipca 29, 2016, 21:49:28 »
Wiem, że sezon urlopowy (remonty mieszkań  :) ), ŚDM, itp. Ale zaczyna tu nudą wiać, więc muszę Was rozruszać, skoro główni modelarze tego szanownego Forum umilkli.
Na tapecie Po-2 z ICM-u w 72-ce (nr. kat. 72241) malowanie zestawowe. Z rzeczy własnych: naciągi, kolektor wydechowy (producent w ogóle go nieodlał), fotele (zestawowe chyba skopiowane były z Łady 2107). Kolory kamo humbrole góra: 67, 105, 119, dół 89. Pierwsze próby cieniowania i "wyciągania"plastiku (poprzeczki w naciągach, kolektor) więc proszę o łagodny wymiar kary  ;).

jeśli ktoś będzie się za nie go zabierał, to niech uważa na kalki. Cholernie delikatne. Sam potargałem cztery, w tym jedną całkowicie - dobrze, że miałem prawie identyczną w zapasach.
Jak się spodoba to mam jeszcze zdjęcia "w pełnym słońcu" dnia dzisiejszego, ale cienie mogą zakłócać odbiór, więc tylko na życzenie telewidzów.
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #501 dnia: Lipca 30, 2016, 06:54:13 »
Dawno nic tu nie bylo. Model bardzo ladnie i czysto zrobiony. Gratsy!
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #502 dnia: Lipca 30, 2016, 12:32:48 »
Klimatyczna maszyna do szycia :-).

« Odpowiedź #503 dnia: Lipca 30, 2016, 21:38:46 »
THX.  :)
Dawno nic tu nie bylo.
A'propos konia. Jak tam Twoja unterseeboote?
                                                                                  S. Dali

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #504 dnia: Lipca 31, 2016, 18:54:13 »
THX.  :)A'propos konia. Jak tam Twoja unterseeboote?

Ma się dobrze, stoi na półeczce ;> http://il2forum.pl/index.php/topic,17300.0.html .

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #505 dnia: Lipca 31, 2016, 22:34:19 »
No to mam pamięć dobrą, tylko krótką. A przecież ostatni post w tym wątku był mój!  :568: :090:
                                                                                  S. Dali

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #506 dnia: Sierpnia 01, 2016, 08:25:10 »
Ładnie wygląda ten Po-2, choć szczerze mówiąc miałem takiego 1:72 w dzieciństwie, 30+ lat temu, i był to mój najmniej kochany model. By nie powiedzieć - nielubiany model. Robiło się, co się dało kupić, takie czasy.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #507 dnia: Sierpnia 02, 2016, 00:09:43 »
Tak z ciekawości: jeśli pamiętasz to którego? Tego z KP (to się jeszcze dało złożyć), czy z "Ligmy" z Mińska ( ówczesna Białoruska SSR)?
                                                                                  S. Dali

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #508 dnia: Sierpnia 02, 2016, 00:35:56 »
Ja z KP :D.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #509 dnia: Sierpnia 02, 2016, 10:27:26 »
Oczywiście, że nie pamiętałem, ale po co ten cały Internet jest? Znalazłem zdjęcie, nawet film na YT, tak, to był ten z KP. Od nich miałem też dwupłatową Avie dzielnie walczących Słowaków, zdaje się jakiegoś myśliwca francuza oraz ze dwie Avie 199 co po małych zmianach i malowaniu były perłami w koronie robiąc za niedostępne na rynku modele niemieckich maszyn. :)

Mój Po-2 był zdecydowanie brzydszy, ten tu nawet dobrze wygląda, jak na ruską turkawkę. A może fajniejszy byłby w wersji "ostatnie dni Festung Breslau" ?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.