1. Co do tej wersji FSX + Acceleriation to właśnie zamówiłem ten zestaw w Empik (dla żony - preferuje raczej niemiecki niż angielski) - mają sprowadzić z Empik-u w Warszawie. Dostawa na 8.05 - jak otrzymam (jeżeli tym razem uda im się niczego nie schrzanić, bo o kwalifikacjach personelu tego sklepu szkoda gadać - same "przeboje" przy sprowadzaniu gier, do FSX PL to już 3 podejście) opisze jak to wygląda.
2. Przy okazji warto chyba nadmienić o pewnym bugu, który występował w wersji FSX SP1, a zastał usunięty przez Acceleration (SP2 ?) - bo jakoś przeszło to niezauważone (sam odkryłem to ostatnio przez przypadek).
W FSX Sp1 gdy hostujący grę online się rozbił to po ponownym załadowaniu był niewidoczny dla innych grających, choć on widział wszystkich. Naśmiewaliśmy się z tego "trybu stealth" swego czasu w temacie o lataniu online. Acceleriation usuwa ten problem (odkryliśmy to przypadkiem ostatnio) i już nie trzeba ustawiać "niezniszczalności" hosta lub ponownie uruchamiać serwera po wypadku hosta - myślę, że to dobra wiadomość dla szczególnie początkujących, którym zdarzają się czasem zniszczenia samolotów.