Autor Wątek: FSX: Acceleration  (Przeczytany 30222 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: FSX: Acceleration
« Odpowiedź #120 dnia: Grudnia 16, 2007, 22:07:13 »
No i bez reinstalla sie nie obejdzie.Juz na samym poczatku ASX powiedzial ze nie obsluzy pogody pod FSX bo nie wykryl SP1
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #121 dnia: Grudnia 16, 2007, 22:10:42 »
Wywal ASX i XG, później z menegera "dodaj usuń" ( po odhaczeniu opcji - pokaż aktualizacje ) wywal Acc i FSX SP1.Zainstaluj ASX i XG - dalej FSX SP1 itd... - 15 min roboty.

« Odpowiedź #122 dnia: Grudnia 17, 2007, 07:30:27 »
W moim przypadku nalezalo instalowac w  nastepujacej kolejnosci.:
FSX +sp1 do fsX-a +asx (teraz uruchomic)+sp1 do asx +sp2 do asx +xgrpah+sp1+sp2+ACC do FSX +reszta dodatkow.

P.S.Poraz pierwszy od 3 miesiecy mam calego dzialajacego FSX.
     No a dzis jeszcze dojdzie mi FsGlobal X 2008.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #123 dnia: Grudnia 20, 2007, 22:43:50 »
A tu wrzuce takie niejakie latadlo.No bestia normalnie :banan

« Odpowiedź #124 dnia: Grudnia 20, 2007, 23:00:31 »
Bestia - tylko że w takiej konfiguracji rotorów lepiej stać z dala od tej "bestyji".Nie wspomnę o siedzeniu w środku.Po tym screenie właściwie dam se spokój z tym modelem.

« Odpowiedź #125 dnia: Grudnia 20, 2007, 23:02:41 »
W Lock On, Falcon (poza RV i częściowo OF) i WoE HUD nie jest w pełni "funkcjonalny", bo nie musi. Gry te nie mają 6DOF.

Żeby HUD działał jak w realu, jego projekcja powinna pozostać nieruchoma przy ruchach głowy w kokpicie. Bez tego wskaźniki celowania czy flight path marker są bezużyteczne.
Można to zrobić w FSX, tylko w tym przypadku widać kiepsko płacili. ;)

Wracając na chwilę do "dziwnego" HUD w FSX i problemów z jego prawidłowym stworzeniem ...

Co ciekawe HUD działa chyba właśnie prawidłowo w stosunkowo prostym symulatorku "Orbiter" (konstrukcyjnie, bo latanie do prostych nie należy), podobnie jak FS-y wydawanym w "otwartej architekturze i chyba to nie kwestia zapłaty bo to gra całkowicie darmowa  :002:

Na screenach widok z kabiny defaultowego "Delta Glidera" - wyraźnie widać, że znacznik "celuje" w jedno i to samo miejsce, bez względu na ruchy głowy.

Co ciekawe Orbiter dopiero od stosunkowo niedawna wspiera 6DOF i w ogóle Track IR. Wydaje mi sie więc, że stworzenie takiego HUD-a nie powinno być specjalnie skomplikowane.

A tu wrzuce takie niejakie latadlo

Bestia - tylko że w takiej konfiguracji rotorów lepiej stać z dala od tej "bestyji".Nie wspomnę o siedzeniu w środku.Po tym screenie właściwie dam se spokój z tym modelem.

Przecież to "Alphasyf", to czego się spodziewać? - moim zdaniem szkoda kasy na produkty tej firmy ...  :005:
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2007, 23:09:36 wysłana przez Razorblade1967 »

« Odpowiedź #126 dnia: Grudnia 20, 2007, 23:08:39 »
20 Dec '07: C-130 for FSX is out!

The long awaited C-130 for FSX is finally here!
The 'C-130 X-perience' is out and available exclusively at Captain Sim's online store.

Trochę to im zajęło  :001:
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #127 dnia: Grudnia 21, 2007, 18:59:58 »
Wracając na chwilę do "dziwnego" HUD w FSX i problemów z jego prawidłowym stworzeniem ...

Co ciekawe HUD działa chyba właśnie prawidłowo w stosunkowo prostym symulatorku "Orbiter" (konstrukcyjnie, bo latanie do prostych nie należy), podobnie jak FS-y wydawanym w "otwartej architekturze i chyba to nie kwestia zapłaty bo to gra całkowicie darmowa  :002:
Na screenach widok z kabiny defaultowego "Delta Glidera" - wyraźnie widać, że znacznik "celuje" w jedno i to samo miejsce, bez względu na ruchy głowy.

Co ciekawe Orbiter dopiero od stosunkowo niedawna wspiera 6DOF i w ogóle Track IR. Wydaje mi sie więc, że stworzenie takiego HUD-a nie powinno być specjalnie skomplikowane.

Oczywiście, że dla twórców gry to nic bardziej skomplikowanego od jakiegokolwiek innego "ficzeru". Jedynie rejon działań trochę niebezpieczny jak na FS: przeźroczystości i maski na przeźroczystościach. W FS panuje tu "lekki" bałagan delikatnie mówiąc.

pozdrawiam
ROB

« Odpowiedź #128 dnia: Stycznia 06, 2008, 20:14:00 »
Witam
Mam problem  ze  znalezieniem lotniskowca w opcji free flight
Zainstalowalem dodatek AICarriers2r2.zip i gdzie go  teraz  szukac?

« Odpowiedź #129 dnia: Stycznia 06, 2008, 22:04:43 »
Naciskać SHIFT + J i otwiera się menu gdzie można wybierać co i gdzie postawić (między innymi lotniskowiec).
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #130 dnia: Stycznia 06, 2008, 23:08:19 »
Dzieki:)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: Kwietnia 30, 2008, 20:19:21 »
Taka ciekawostka. Wygląda na to, że Acceleration PL jednak wyszło:

http://www.3kropki.pl/p/2/4/microsoft_flight_simulator_x_acceleration.php

Cena też całkiem do rzeczy...

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #132 dnia: Maja 01, 2008, 07:56:54 »
Wczoraj widziałem w Empiku w Warszawie na Nowym Świecie FSX+Acc w paczce za 200 zł. Można też było kupić samo Acc. za 140.
Ciekawe, czy ta wersja co podałeś, jest faktycznie po polsku.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: Maja 01, 2008, 09:51:44 »
Wygląda na to, że tak - wersja językowa: polska / kinowa.

« Odpowiedź #134 dnia: Maja 03, 2008, 09:17:49 »
1. Co do tej wersji FSX + Acceleriation to właśnie zamówiłem ten zestaw w Empik (dla żony - preferuje raczej niemiecki niż angielski) - mają sprowadzić z Empik-u w Warszawie. Dostawa na 8.05 - jak otrzymam (jeżeli tym razem uda im się niczego nie schrzanić, bo o kwalifikacjach personelu tego sklepu szkoda gadać - same "przeboje" przy sprowadzaniu gier, do FSX PL to już 3 podejście) opisze jak to wygląda.

2. Przy okazji warto chyba nadmienić o pewnym bugu, który występował w wersji FSX SP1, a zastał usunięty przez Acceleration (SP2 ?) - bo jakoś przeszło to niezauważone (sam odkryłem to ostatnio przez przypadek).

W FSX Sp1 gdy hostujący grę online się rozbił to po ponownym załadowaniu był niewidoczny dla innych grających, choć on widział wszystkich. Naśmiewaliśmy się z tego "trybu stealth" swego czasu w temacie o lataniu online. Acceleriation usuwa ten problem (odkryliśmy to przypadkiem ostatnio) i już nie trzeba ustawiać "niezniszczalności" hosta lub ponownie uruchamiać serwera po wypadku hosta - myślę, że to dobra wiadomość dla szczególnie początkujących, którym zdarzają się czasem zniszczenia samolotów.