Autor Wątek: rakiety typu powietrze- ziemia  (Przeczytany 1199 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

narcyzp

• Gość
rakiety typu powietrze- ziemia
« dnia: Października 08, 2004, 20:46:27 »
Czy ktoś próbował niszczyć cele przy użyciu rakiet dalekiego zasięgu z Su-27 i z jakim skutkiem. Proszę o krótki opis.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #1 dnia: Października 08, 2004, 22:19:05 »
Rakiety dalekiego zasiegu to pojecie wzgledne.Tak na chlopski rozum po co nam rakieta o zasiegu np 130 km skoro radar np Su27 łapie locka z odleglosci np 70km w dobrych warunkach.Jedyny plus to wiekszy zakres lotu kierowanego takiego np R27E , chyba, że polujemy na bombowce ktore mają wieksze pole odbicia radiolokacyjnego.

Ups:Teraz dopiero zwrócilem uwage ,że pytanie dotyczy rakiet powietrze ziemia.W Flankerze 2.0 była taka mozliwosc.Mozna bylo atakowac cele punktowe przy uzyciu KH59 niestety mijało sie to z prawdą ,gdyz Su27 nie ma takich mozliwosci,dlatego nie zaimplantowano tego do Lockona.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

swier

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Października 09, 2004, 17:45:26 »
heloł

no rzeczywiście dla su27 nie ma takiego pocisku

natomiast możesz atakować cele nawodne pociskiem Kh41 z su33

Kh41 to potężny pocisk przeciwokrętowy o zasięgu 250 km

Żeby go użyć, musisz stworzyć misję, w której wyznaczasz cel (okręt, ale może też cel naziemny - nie wiem). W misji jedyne co musisz zrobić to podlecieć bezpiecznie na stosowną odległość i odpalić klocuszka. Pocisk ma wprowadzone położenie i parametry celu i sam leci gdzie powinien.

I git. i wracasz  :D

szczerze mówiąc żadna zabawa  :?

Bardzo we Flankerze lubiłem ataki naziemne pociskami kierowanymi. Natomiast szczerze przyznam że nie wiem czy w realu su27 ma takie możliwości. Gdzieś czytałem że są wersje eksportowe z takimi opcjami.

Wiem na pewno że su33 oferowane Indiom (su33KM) mają mieć w opcjach uzbrojenia pociski Kh29, Kh31 i Kh59 oraz bomby kierowane.

serwusik!   :D