Autor Wątek: Saitka a Thrustmaster. CH Products a Thrustmas HOTAS Cougar.  (Przeczytany 1555 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

erbaX

• Gość
Macie kase do 200zl. I wybor miedzy Saitka a Thrustmaster. Codzi mi zeby produkt odznaczal sie precyzja i wytrzymal pare lat. Co byscie wybrali?

A teraz wersja Hig End wybor miedzy jojem CH Products a Thrustmaster HOTAS Cougar. Tez co byscie wybrali? Ktory joy jest lepszy waszym zdaniem.

[regulamin!! -->> zmiana tytulu, lub dodanie pod tytulu!!! albo wyleci do wc -Josiv]

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Saitka a Thrustmaster. CH Products a Thrustmas HOTAS Cougar.
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 21, 2005, 14:17:46 »
Ok, na poczatek od razu powiedzmy sobie szczerze, że nie ma na rynku dobrych joysticków, wszystkie mają swoje wady i zalety i zwykle tych wad jest sporo. Osobiście w przedziale do 200zł kupiłbym Saiteka i kierownice z pedałami na allegro.

Klasa wyższa to już inna sprawa, w zasadzie z produktami CH nie miałem styczności, ale z tego co słyszałem, to raczej niewarte takiej ceny. Cougar swoją drogą też taki super nie jest i żeby był naprawde bardzo dobry trzeba by wydać praktycznie drugie tyle co kosztuje - na modyfikacje, przykładowo sprowadzić z Australii kołyskę Uber 2 Nxt, a z Anglii czujniki halla... to wyniesie łacznie jakieś 200-250 Eu. Można też zakupic układ FSS mierzący siłę jaką przykładamy na drążek, a nie jego wychylenie - ta modyfikacja kosztuje cos koło 300 Eu.

Po prostu tragedia  :?

Micho

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 21, 2005, 19:33:40 »
thrustmaster - wiele dobrego słyszałem o joyu topgun afterburner II czy jakoś tam - ponoć super sprawa,

CH - na pewno będziesz z nich zadowolony ( taki sajtek do pięt mu nie dorasta ale to moja opinia no i ch duuużo droższe )

używałem joya CH - syn zdemolował młotkiem  :572: i nie miałem w ręku nic lepszego ( nie grałem jednak nigdy cougarem )  używam nadal pedałów CH i są bardziej niż ok

na www.frugalsworld.com czytałem, że wiele osób które miały możliwość porównania zestawu CH ( joy, przepustnica i pedły ) i cougara ( ten nie ma pedałów )  korzystniej wypowiadało się o CH
 plus cougara to napewno metalowe wykonanie
pozdr

Offline Zeke

• ZB
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 21, 2005, 21:46:29 »
Nie piszesz o konkretnych typach, tylko o producentach... co utrudnia wypowiadanie się. Ja używam Thrustmastera Afterburnera II (szczegóły na stronie Yoya) od chyba 4 lat już, i to dość intensywnie - i dopiero niedawno musiałem przelutować jeden z potencjometrów (prosta operacja) i przeczyścić inne. Problem z tym, że dawno nie widziałem tego joya w sklepach - musiałbyś poszukać na allegro/e-bay. Polecam ze względu na wygodę używania, to naprawdę dobrze zaprojektowany sprzęt (to taka mała uszczypliwość w stronę umieszczenia przepustnicy na Saitek Cyborg Evo - skąd im to przyszło do główek...).

Co do klasy wyżej, to moim ostatnim faworytem w klasie "zestaw marzeń" jest Saitek X-52 (czujniki optyczne i dużo pokręteł do trymerów) + CH Pedals Pro - żadne tam HOTAS Cougar (oj, jak on twardo chodzi...), a CH products to chyba wtedy, jak sie na CH Quadrant byś zdecydował + joy CH + CH Pedals Pro (całość pod 2 tys. by kosztowała).
"I jedyne, co pamiętam po tylu latach ich pracy / to, że wojnę wygrali Polacy"
Kazik (o nauczycielach historii)

Peacemaker

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 03, 2005, 09:43:15 »
Cytat: Sundowner
w zasadzie z produktami CH nie miałem styczności, ale z tego co słyszałem, to raczej niewarte takiej ceny.

Hmmm... ja z kolei słyszałem/czytałem, że nie ma nic lepszego niż cobmo od CH. Cały czas hamuje mnie brak "rotary switch" na przepustnicy. Co do X52, nad którym również się zastanawaiam, znam opinię człowieka, który troszkę już lata i przerobił niejedn joystick. Twierdzi, że niestety zbyt precyzyjny to on nie jest. Na co dzień lata właśnie na combo od CS (Fighterstick, Pro-Przepustnica, Pro-Pedały)

pozdrawiam,

Peacemaker.