Autor Wątek: Ustawienia joystick'a - filtrowanie i martwa strefa  (Przeczytany 2383 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ustawienia joystick'a - filtrowanie i martwa strefa
« dnia: Lutego 07, 2006, 12:42:47 »
Hej,

Mam problem ze zbyt czułym (tak mi się wydaje) joy'em.

Latam na ustawieniach domyślnych i nawet najmniejsze drgnięcie reki na joy'u powoduje ruch maszyny. Jest to dość kłopotliwe przy celowaniu - a może ja jestem "cienki"??

Co lepiej rozwiąże mój problem - filtrowanie, czy też ustawienie martwej strefy??

Acha, do czego służą suwaki (dokładnie jest ich dziesięć), które są przypisane do osi joy'a?? - może powinienem tego użyć, tylko jak??

Czy zmiana ustawiń joy's z domyślnych jest jak tak samo honorowe jak latanie Ła-7??? :020: Używacie w ogóle filtrowania i martwej strefy?? 

P.S. - uzywam Logitecha Force 3D Pro - jęśli to będzie pomocne ...

Pozdrawiam,
Piotr
"Ouendat" aka. "Jasta12_Blitz"

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
Odp: Ustawienia joystick'a - filtrowanie i martwa strefa
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 07, 2006, 13:00:41 »
che che mam takiego samego tylko u mnie nie reaguje już na każdy ruch ręki i to mój problem. Ustaw martwą strefę i to powinno wystarczyć (a poza tym więcej spokoju i mniej nerwowo lataj). Ja w ustawieniach suwaków mieszałem ale po różnych próbach zostawiłem na wyjściowych. Logitech ma wspaniałą ergonomię ale z biegiem czasu coraz gorzej oddaje ruch ręki .. Pozdrawiam :005:
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Ustawienia joystick'a - filtrowanie i martwa strefa
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 07, 2006, 13:24:27 »
http://acn.waw.pl/sturm/joysticki.html masz przykład ustawien suwaków jakie polecane sa do FB/AEP/PF (screeny)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl