Autor Wątek: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...  (Przeczytany 144255 razy)

Odp: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...
« Odpowiedź #690 dnia: Stycznia 16, 2011, 21:06:23 »
Niestety AF robi to automatycznie, w przypadku OF mam nadzieję że Ci ktoś z forum pomoże.

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #691 dnia: Stycznia 16, 2011, 21:08:57 »
Nie da się,w OF trzeba to robić przed każdym lotem od nowa.
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

« Odpowiedź #692 dnia: Stycznia 20, 2011, 20:32:52 »
Jest taka opcja w EDIT CONFIG :   AI GLoc. Do czego ona służy?

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #693 dnia: Stycznia 21, 2011, 21:31:03 »
To nie sprawia przypadkiem, że piloci AI też zaczynają odczuwać efekty blackouta?
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

« Odpowiedź #694 dnia: Stycznia 22, 2011, 17:15:45 »
Mam taki problem. Czasem latam sobie F-18. Mam monitor panoramiczny, tak wiec latam na widoku 2D z SHIFT+2.
Kiedy chcę zajrzeć np na mapę na kolanie pilota wywala mi grę. Czy da się jakoś temu zapobiec?

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #695 dnia: Stycznia 22, 2011, 17:35:46 »
Jak chcesz polatać Hornetem to zainstaluj sobie Red Vipera...
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

« Odpowiedź #696 dnia: Lutego 01, 2011, 20:36:10 »
Witam.
 Panowie mam pytanie, czy ktoś bawił się Padem w OF? Chodzi o to, czy Falcon obsługuje  ForceFeedback (wibrację w Padzie).

« Odpowiedź #697 dnia: Kwietnia 17, 2011, 22:00:24 »
Czym się rożni radar GM od GMT?

« Odpowiedź #698 dnia: Kwietnia 18, 2011, 10:21:44 »
Czym się rożni radar GM od GMT?

Radar A-G w trybie GM wykrywa wszelkie cele naziemne, natomiast w trybie GMT tylko te, które się poruszają, pokaże Ci zatem np. jadącą kolumnę czołgów tudzież innych pojazdów.

« Odpowiedź #699 dnia: Kwietnia 18, 2011, 16:21:56 »
No właśnie tak mi się wydawało, ale do końca nie potrafiłem tego sprawdzić, chyba dlatego, że myślałem, że GMT pokazuje pojazdy i poruszjące się i stojące w miejscu, a wychodzi na to, że tylko te poruszające się tak?
Dzięki za odpowiedź.

« Odpowiedź #700 dnia: Kwietnia 18, 2011, 17:01:04 »
Zastanawiałem się gdzie to opisać i doszedłem do wniosku,że ten wątek będzie odpowiedni,ponieważ dotyczy OF.W czym problem.Przechodzę z AF do OF z moim hardware i są niespodzianki.Mam zainstalowane ramki MFD(klawisze).W AF wystarczy przyciski przypisać w SVMapper nie potrzeba tego robić w setup.Zrobiłem tak samo w OF i rozpocząłem misje treningowe z mavericks.Okazało się,że nie można włączyć zasilania PWR OSB7 na prawym MFD.Na ekranie monitora przycisk reaguje,ale jest OFF.Po konsultacji z kolegami z forum doszedłem do wniosku,że w OF trzeba przypisać przyciski MFD w setup a nie w SVMapper.Tak zrobilem i działa.To taka przestroga dla posiadaczy ramek MFD oraz MJoy.
Na koniec pytanie czy można zmienić kolor informacji w ACM z niebieskiego na jakiś inny.U mnie są małe litery i niebieski nie jest widoczny.

« Odpowiedź #701 dnia: Kwietnia 27, 2011, 18:16:11 »
Czy ktoś mógłby wyjaśnić po polsku symbolikę na TWS (Dash-34, str.73)  ?

« Odpowiedź #702 dnia: Kwietnia 27, 2011, 21:45:35 »
Spróbuję, choć mogą być błędy, bo jakoś takoś średnio rozumiem tą symbolologię.

A więc - kolumna lewa, zaczynając od góry:
1) Kontakt (pokazywany jest jedynie orientacyjny kierunek lotu)
2) Kontakt "przepracowany" przez FCR (dokładny kierunek lotu, oraz wysokość w 1k ft pod spodem)
3) Zalockowany cel
4) Cel mający AMRAAM-a na dupsku
5) Zalockowany cel z AMRAAMEM na karku

I prawa kolumna, również od góry:
6) Kontakt atakowany AMRAAM-em, nie będący celem ostatniego wystrzelonego pocisku (?)
7) Zalockowany cel z ostatnim wystrzelonym pociskiem na tyłku
8 ) Cel który powinien zostać zaraz trafiony, nie będący celem ostatniego wystrzelonego pocisku
9) Zalockowany kontakt, który powinien zaraz spaść, nie będący celem ostatniego wystrzelonego pocisku
10) AMRAAM nie trafił - jeśli poniżej jest cyfra (wysokość), oznacza to, że celowi wciąż dokucza przynajmniej jeden AMRAAM

Niech ktoś ogarnie, czy wszystko się zgadza.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #703 dnia: Kwietnia 27, 2011, 22:34:31 »
Ogólnie się zgadza, można by się było przyczepić do tego "zalockowany". Chodzi tu o cel zabugowany. Lockowanie w Falconie jest dwuetapowe, na początku cel bugujemy, a dopiero kolejne wciśnięcie TMS UP daje nam twardy lock (STT).

W punkcie 10tym chodzi bardziej o to że LOSE miga na przemian z cyfrą, ale to już czysta kosmetyka.

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #704 dnia: Kwietnia 28, 2011, 16:23:44 »
Mam pytanie związane z datacartrige DTC. Dla mnie jest to nowe pojęcie, nie ma tego w AF. Próbowałem to zrozumieć w misji treningowej związanej z CCRP, ale nie mogę zmusić do zmiany celu, dlatego pierwsze pytanie.
1.Jeśli tworzymy DTC to tylko dla nowych misji,które sami budujemy. Wskazuje na to ustawianie precyzyjnych waypointów w szczególności celów.
2.Jest opcja save oraz load. Czy pliki związane z konfiguracją DTC dla danej misji mają swoje nazwy i są dostępne do odczytu?
Są to wstępne pytania. Na koniec pytanie związane z widokiem "HUD only" klawisz 1. Po otwarciu misji treningowej w tym widoku mam zawsze 4 MFD na ekranie, a potrzebuję tylko 2 ( LRMFD). Muszę zawsze te dwa górne likwidować [+shift oraz ]+shift. Czy można to zrobić z pozycji DTC lub czy jest inny mechanizm setup czy coś w tym rodzaju?
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 28, 2011, 21:46:40 wysłana przez Syringe »