Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (FreeFalcon & Red Viper)  (Przeczytany 62940 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących (FreeFalcon & Red Viper)
« Odpowiedź #75 dnia: Lutego 07, 2009, 20:46:21 »
A możesz mi powiedzieć jak to po kolei instalować? Bo ta instrukcja po angielsku jest dla mnie zbyt trudna. Mój angileski nie jest zbyt dobry:/

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #76 dnia: Lutego 07, 2009, 20:48:50 »
No przecież to jest proste...
RV, Fixy: 1003 i 1004, potem ewentualnie dźwięk.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #77 dnia: Lutego 07, 2009, 20:52:58 »
Narazie ściągam 9 part. Jak będę miał jakieś problemy moge pisać?

« Odpowiedź #78 dnia: Lutego 07, 2009, 22:10:05 »
Mam problem z Red Viper :005: Cała gra włączyła się, kliknąłem na dogfight i trening, ramp start. Klikam na leć i pokazuje mi się error. . POMOCY!

Pozdrawiam

Offline Meehau

• *
  • CyC
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

« Odpowiedź #80 dnia: Lutego 07, 2009, 23:40:50 »
No to tak:
Intel Pentium4  2,8GHz
1GB RAM
K.Graf ATI X600XT 256 Ram

A o konfig to co? I ten link? Mój angielski nie jest zbyt dobry :/

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #81 dnia: Lutego 08, 2009, 14:16:01 »
Możesz spróbować:
1. Pozmieniać rózne opcje graficzne w setupie gry
1a. Uruchomić Config Editor i dac przycisk "apply patches"; może zadziała
2. Próbować zmienić sterowniki:
Cytat: forum redvipera
I moved from Catalyst to Omega driver 3.8.360 and everything is ok now.
To chyba jesteś w stanie zrozumieć, a jak nie to są tłumacze internetowe, bo...
Mój angielski nie jest zbyt dobry :/

..to nie jest żadne usprawiedliwienie i nie pisz tego w co drugim poście. Poza tym, jeśli nie umiesz angielskiego to bedziesz miał spore problemy z opanowaniem Falcona. No i masz okazję podszkolić język :)

3. Reinstalacja RV
4. Spróbuj jednak skądś zdobyć zwykłego Falcona i na niego zainstalować RV
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

« Odpowiedź #82 dnia: Lutego 08, 2009, 14:53:27 »
Dzięki. No właśnie przymierzam się kupić Falcona na ebayu. Taką wersje za 15 zł. No ale to trzeba popatrzeć żeby się w coś nie wpakować. Spróbuje jeszcze zrobić to co napisałeś. Dzięki.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #83 dnia: Lutego 08, 2009, 21:06:48 »
Falcon, widząc Twoje posty to widzę przed Tobą jedynie 2 wyjścia, jeśli chodzi o Twoją przygodę z Falconem 4.0..

1. albo tak Cię ten sim wciągnie, że zmobilizujesz do nauki obcego "języka nowego porządku świata", co wyjdzie Tobie tylko na korzyść.
2. rozstaniesz się z Falconem szybciej niż się nim zainteresowałeś po kilku pierwszych stronach manuala i misjach treningowych.

Z całym szacunkiem dla Ciebie, ale jakbym miał obstawiać u bukmachera, to dawałbym 5:1 na opcję 2, bo rzadkością w naturze jest zjawisko, aby dla samej bądź co bądź tylko gry, ktoś wziął się ostro za naukę języków obcych.

Jeśli masz już AF-a i nie chcesz bezsensownie wydać kasy na coś, co później wrzucisz do szuflady, to spróbuj najpierw przebić się przez pierwsze 3-4 misje treningowe z wydrukowanymi do nich (i w Twoim przypadku niestety samodzielnie przetłumaczonym) stronami manuala w łapce.

Podręcznik do AF-a w dużej części pokrywa się z OF i RV.
Zasada jest prosta:
1. Czytasz dany rozdział (najlepiej 2x)
2. Odpalasz daną misję i punkt po punkcie wykonujesz to co przeczytałeś z manualem w łapkach.
3. Próbujesz polecieć tą misję jeszcze raz, ale jak najmniej zaglądając do manuala.
4. Na koniec, po wyjściu z sima jeszcze raz czytasz ten rozdział, aby sobie utrwalić wiedzę.

Jak wytrwasz i opanujesz F-16, to będę Cię szczerze podziwiał i jak już skończysz 18 lat, to postawię Ci browca ;)
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #84 dnia: Lutego 08, 2009, 21:37:44 »
Postaram się na tyle dobrze uczyć angielskiego (co w mojej mocy) żeby spokojnie opanować manuala. Falcon mi się nie znudzi bo nie jestem byle dzieciakiem, który zobaczył ładne opakowanie i się zacieszył. Chce i będę wykonywał treningi i mam nadzieje, że będzie mi w miare dobrze szło. Ja naprawde kocham lotnictwo i samoloty. Tyle, że nie każdy jest dobry w j. angielskim i nie wszystkich stać na dobry sprzęt do symulatora.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #85 dnia: Lutego 08, 2009, 22:46:48 »
Falcon mi się nie znudzi bo nie jestem byle dzieciakiem, który zobaczył ładne opakowanie i się zacieszył. Chce i będę wykonywał treningi i mam nadzieje, że będzie mi w miare dobrze szło. Ja naprawde kocham lotnictwo i samoloty. Tyle, że nie każdy jest dobry w j. angielskim i nie wszystkich stać na dobry sprzęt do symulatora.

Wszyscy szczerze będziemy za Ciebie trzymać kciuki. Wiek akurat ma tu niewielkie znaczenie, bo niejeden pełnoletni już się do Falcona zniechęcił. Największą przeszkodą w przypadku tego sima jest w 90% przypadków właśnie język, bo niestety nigdy nie było polskiego wydawcy tego sima, i co za tym idzie nie ma polskiego manuala, ani tłumaczeń. Najtrudniejsze będzie samodzielne tłumaczenie poszczególnych misji treningowych, bo niestety nikt do tej pory nie był w stanie poświęcić tyle wolnego czasu, aby kroczek po kroczku tłumaczyć początkującym każdą z kilkunastu misji.

Wbrew pozorom AF nie ma zbytnio wygórowanych potrzeb sprzętowych, zwłaszcza jeśli nie korzysta się z płatnych HiTiles. Ja cały czas mam "trupka" Athlona XP 1800+ z 512MB RAMu i kartą grafiki Radeon 9000PRO i AF śmiga na tym bardzo płynnie. Niestety w OF i RV nie jest już rak różowo.

Skoro masz już AF-a, masz średnio wiekowy sprzęt, pozostań na razie przy Allied Force. Opanowanie go zajmie Ci co najmniej parę miesięcy, a nabyta wiedza na pewno się nie zmarnuje, jak się przygotujesz na przesiadkę na OF/RV.
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Bubel

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: Czerwca 28, 2009, 22:19:31 »
Panowie jest na to sposób.
Powiedzmy że 20 osób daję po 100 pln. Oddaje się  manuala do tłumacza i jechane, Macie polskiego Manuala. :P
Może by wyszło nawet taniej :)

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: Czerwca 28, 2009, 23:18:57 »
Panowie jest na to sposób.
Powiedzmy że 20 osób daję po 100 pln. Oddaje się  manuala do tłumacza i jechane, Macie polskiego Manuala. :P

Jeszcze taniej wychodzi nauczyć się angielskiego i samemu robić tłumaczenia za pieniądze (niekoniecznie tylko manuala do AF)

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #88 dnia: Czerwca 28, 2009, 23:29:07 »

Tylko że to tłumaczenie jest nikomu nie potrzebne.
Meehau

Winmenia

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: Lipca 17, 2009, 10:49:01 »
No a ja Panowie mam taki problem w Red Viper nie chodzi mi przepustnica na joysticku co mogę zrobić ?