Autor Wątek: UTX Europe  (Przeczytany 18567 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
Re: UTX Europe
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 22, 2008, 21:23:25 »
Jak wrócę we wtorek, to zerknę bliżej na detale Mierzei. Wydaje mi się, że jest trochę źle położona. Sprawdźcie, jak możecie, chodzi mi o lotnisko w Jastarni.
Pozdrawiam i dzięki za fajne screeny porównawcze!

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #46 dnia: Marca 25, 2008, 19:22:17 »
No, jestem po testach. Uważam, że producent wykonał kapitalną robotę. Poprawiono w sposób znaczący linię brzegową. Wreszcie Puck leży tak jak powinien. No i landclass jest pierwszej jakości, jak dla mnie. Miasta są oznaczone bardziej precyzyjnie, podobnie lasy (to moja prywatna opinia). Jest też naniesionych sporo dużych wiosek. W porównaniu z produktem cloud9, jest o niebo precyzyjniej. Tak więc ten ostatni został przesunięty w dół, aby pokryć obszary Europy Wschodniej (tak jak u Some1).

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 27, 2008, 09:41:04 »
Jestem po krótkich testach okolicy EPNL i EPKK i potwierdzam, że zmiany są kolosalne. Limanowa na swoim miejscu :003: Lasy tam gdzie mają być, a drogi po prostu rewelacja. 

PS. Która zakładka w UTX odpowiada za wyłączenie tych badziewnych malowanych aut na asfaltach?

« Odpowiedź #48 dnia: Marca 27, 2008, 10:22:33 »
Jeśli można to prosilbym o trochę screen'ów (w odpowiedniem wątku oczywiście) z okolic EPNL i gór  na południe od lotniska, na Limanową też chętnie spojrzę.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Marca 27, 2008, 10:45:21 »
Mogę jutro zrobić wieczorkiem.

kapulet

• Gość
Odp: UTX Europe
« Odpowiedź #50 dnia: Marca 28, 2008, 08:34:38 »
Troszkę na szybko ze względu na chroniczny brak czasu, ale może dadzą jakieś porównanie.

EPNL i okolica (w oddali Jezioro Rożnowskie)

Nowy Sącz i Dunajec

Na zachód od Nowego Sącza w oddali po prawej Limanowa

Na południe od EPNL

PS. Brak troszkę mniejszych miasteczek z cloud9, jednak nie ma tych okropnych plam na górach itp. Może z wersją 1.2 dodadzą te mniejsze zabudowania.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 10, 2008, 23:52:02 »
UTX bardzo ladnie noca naklada sie na fotoscenerie w Europie, oto przykład:

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #52 dnia: Października 08, 2008, 23:43:49 »
Mały nieoficjalny dodatek zamieniający torowiska na podwójne.

http://www.fswaterconfigurator.com/forum/index.php?topic=216.0
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Października 09, 2008, 01:58:37 »
Świetna robota! Aczkolwiek troszkę bym się przyczepił do szerokości torowiska. Jedna taka para na skrinie jest szersza od 4ro pasmowej drogi z pasem zieleni :020:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #54 dnia: Października 19, 2008, 09:40:02 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

poko24

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 29, 2009, 19:21:03 »
Z tekstur mam doinstalowane te darmowe, czyli Millsa + WWW, obie do dostania na avsim.com.
Co to za telstury WWW? I gdzie można je ściągnąć, gdy avsim.com padł?

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 11, 2009, 10:35:00 »
Ukazał się patch 1.3 do UTX. Dodatek polepsza wyspy we wschodniej części Morza Śródziemnego oraz koryguje landclass dla całej Europy przez usunięcie tekstur powiązanych z USA i zastąpienie ich tymi z naszego regionu. Widać to najlepiej na przykładzie miast. Jest to związane z przygotowaniem UTX do współpracy z powstającym Ground Environment X Europe.