Autor Wątek: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.  (Przeczytany 384444 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.
« Odpowiedź #1471 dnia: Kwietnia 09, 2015, 00:38:25 »
Armia Kwantuńska - Armia Czerwona - Wermacht, sporo jak na jednego człowieka: http://facet.interia.pl/obyczaje/historia/news-yang-kyoungjong-zolnierz-trzech-armii,nId,1707836
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #1473 dnia: Kwietnia 17, 2015, 10:10:06 »
Do LoLa to się nie nadaje więc wrzucam tutaj. Siła wybuchu wyrzuca samochód w powietrze, po czym następuje kolejna eksplozja. YT usunął już ten film w z serwerów amerykańskich "as a violation of YouTube's policy on shocking and disgusting content". Nie wiem jak długo pożyje w Europie. Trupów ani flaków nie ma, przynajmniej na filmie.
https://www.youtube.com/watch?v=-GLhyBWtd10

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1474 dnia: Kwietnia 17, 2015, 11:21:10 »
Chłopaki przekombinowali :P. Pewnie im zostało trochę beczek z materiałami wybuchowymi po niszczeniu zabytków to dopakowali do furmanki i pojechali zaszaleć. Pomijając sam pomysł to dodatkowe punkty za styl powinni dostać. Widać prawdziwe rzemiosło.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #1475 dnia: Kwietnia 24, 2015, 08:35:06 »

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
NA PLASTERKI !!!

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1478 dnia: Kwietnia 30, 2015, 11:53:45 »
Super!

btw. podniecenie operacją transportu przez jeden samolot drugiego "samolotu" (kawałka złomu) jest śmieszne a wręcz żałosne w dzisiejszych czasach.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #1479 dnia: Maja 01, 2015, 01:00:40 »
Pewnie wyjdę na malkontenta i hejtera, ale... To tylko depozyt. Niby wieloletni, ale tylko depozyt i Finowie pewnego pięknego dnia mogą zarządać zwrotu. Renowacja. Patrząc na zdjęcia wchłonie wcale nie małe pieniądze na ukompletowanie, odnowienie powłok lakierniczych, bieżącą konserwację. Biorąc tylko za przykład renowację An-2 "5705" to może być następna "niekończąca się historia". A przecież na renowację czeka jeszcze Boston i Bf-109 (też depozyt).
                                                                                  S. Dali

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1480 dnia: Maja 01, 2015, 07:14:56 »
A ja się zastanawiałem co Finowie tak spokojnie pozbywają się takiego sprzętu. Cóż, lepsze to niż nic.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
NA PLASTERKI !!!

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1482 dnia: Czerwca 03, 2015, 23:49:15 »

S. Dali

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1484 dnia: Czerwca 11, 2015, 22:52:46 »
Dziś rocznica bitwy pod Hodowem, przeczytajcie ku pokrzepieniu serc, bo mało kto zna wydarzenie:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_pod_Hodowem