Autor Wątek: FreeFalcon 5 / RedViper  (Przeczytany 72923 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: FreeFalcon 5 / RedViper
« Odpowiedź #210 dnia: Listopada 13, 2010, 21:29:24 »
Pytanie.

W FFViper config editor można ustawić MAVERICK ZOOM EXP i FOV
Moje pytanie dotyczy tego jak to ustawić, żeby zbliżyć się do widoczności jakie panują w rzeczywistości?

« Odpowiedź #211 dnia: Lipca 15, 2011, 20:12:21 »
Boże... Długo unikałem FF, ale coś mnie podkusiło, żeby spróbować. I niestety jestem rozczarowany jak cholera, a nawet bardziej. Kłopoty ze stabilnością to pół biedy. Ale to co tam zobaczyłem przeszło moje najśmielsze oczekiwania (albo obawy jak kto woli). Samoczynnie wyłączające się chłodzenie głowicy Sidewinderów, DE-BIL-NE AI (EF Typhoon obwieszony jak choinka AMRAAM-ami przelatujący sobie jak gdyby nigdy nic z 1.5 nm obok mojego Horneta, by potem wystawić się na śmiertelny strzał z działek), oraz ohydne kokpity (zarówno 2d jak i 3d - ale to jeszcze jestem w stanie przeboleć). Więcej grzechów tego cuda nie pamiętam, ale to i tak pokaźna liczba, biorąc pod uwagę, że zagrałem w to może z godzinkę.

Powiedzcie mi, czy tylko u mnie występują owe kwiatki, czy to po prostu przypadłość tej wersji Falcona? Żeby nie było mam wersję 5.5  :003:

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #212 dnia: Lipca 16, 2011, 10:08:15 »
Normalka.

« Odpowiedź #213 dnia: Lipca 16, 2011, 10:58:17 »
Czyli wychodzi na to, że tej wersji pana Falcona już podziękujemy  :118:

« Odpowiedź #214 dnia: Lipca 16, 2011, 18:47:55 »
Teraz w ogóle coś się spaprało ze stroną. Ponoć hakerzy, lol ;)
Ja ogólnie lubię FF. Latam dla przyjemności, i jest mi ona dostarczana. A OpenFalcon odstrasza mnie grafiką (tak wiem, proszę w lewe kolano). Kokpity, to prawda. Żenua, ale da się przyzwyczaić. Z awioniką też trochę spraw jest spaprane, ale ogólnie jest dobrze. Nie mówię tego jako amator gier, które mają fajną grafikę itp, ale jako "pilot" który sam się do niedawna Was poradzał ;)

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #215 dnia: Lipca 18, 2011, 15:30:12 »
Mi tam FanboiFalcon się całkiem podoba (jeśli chodzi o single player). Jest to jedyna wersja Falcona, która mi teraz w 100% poprawnie działa :D.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #216 dnia: Maja 17, 2012, 22:33:00 »

_michal

• Gość
« Odpowiedź #217 dnia: Maja 17, 2012, 22:38:40 »

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #218 dnia: Maja 17, 2012, 22:39:29 »
Nawet screenów nie mogę znaleźć. :D
Tylko jeden, nędzny filmik na YT.

« Odpowiedź #219 dnia: Maja 18, 2012, 14:28:13 »
Sporo ludzi rzuciło się na BMS i chyba FF nie ma nic lepszego do zaoferowania. Proszę mnie ostro opie$%*&&@ jeżeli się mylę ;-)

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #220 dnia: Maja 18, 2012, 15:47:13 »
Ta, wczoraj próbowałem pooglądać jakieś fotki czy filmy. Nie ma nic.  A to o czymś świadczy. :P

« Odpowiedź #221 dnia: Października 23, 2016, 18:30:01 »
Mam pytanie czy w FF występuje ograniczenie CAT i i CAT III tak jak w BMS?

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #222 dnia: Października 24, 2016, 19:07:42 »
O rany, nie sądziłem że ktoś jeszcze próbuje ożywić trupa FF. Nie lepiej skupić się na BMS ?
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

Poko

• Gość
« Odpowiedź #223 dnia: Października 24, 2016, 19:54:41 »
Jawor odpali FF na maks 3 minuty, wyłączy i nigdy już do niego nie wróci. Nie wiem w czym przeszkadza ograniczenie CAT I/III (które chyba obecne jest od Falcona Allied Force. Falcon 4.0 w pierwszej wersji tego nie miał IIRC), jeśli podnosi to realizm? Brak joysticka czy jak? Po co uruchamiać study sima jeśli realizm ma być wybiórczy? W "Hawx" na przykład nie ma takich "bzdetów" jak przełącznik CAT.

@ Jawor - zmień w BMS w opcjach ustawienie realizmu w modelu lotu (flight model) na bardziej uproszczony.

« Odpowiedź #224 dnia: Października 24, 2016, 22:10:22 »
Jawor,
zasłużyłeś na:

:). Nikt już w tym nie "lata", nawet deweloperzy FF dołączyli do BMS.  ;)