Autor Wątek: Darmowe natywne samoloty FSX - lista  (Przeczytany 19540 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Darmowe natywne samoloty FSX - lista
« Odpowiedź #30 dnia: Listopada 06, 2008, 23:14:41 »
Dzięki za próby pomocy ,szczególnie za zdjęcie wyglądu "wnętrza" tego pliku "A-29B" w FSX  :001: Dopiero teraz na to zwróciłem uwagę ,że wszystkie katalogi z "SimObject\Airplanes" tak właśnie i u mnie wyglądają ...we wszystkich modelach czy defaultowych, czy płatnych czy darmowych z "avsim" , poza właśnie tymi z "simouthouse" - "A-29B" ,tzn nie są to 5-6 podkatalogów "z żółtej koperty" a z 20-30 plików "rozpakowanych" (?)...
Może to wina programu "rozpakowującego" ZipGenius ,ale jak pisałem z żadnymi innymi "zip-ami z samolotami" ( i nie tylko,nawet jakieś samochody,jachty..) tyle ,że z "avsim" nie było problemu ... ,a te z "simouthouse" jakieś dziwne..  - czyżby do "A-29B.zip" wymagany inny program rozpakowujący ??!
ps. sprawdzałem jeszcze raz czy faktycznie ten "A-29" czy Tucano czy Embraer nie jest w FSX w wyborze samolotów do lotu swobodnego ,ale nie... mimo obecności w SimObject\Airplanes katalogu "A-29B" (tyle ,że z inaczej wyglądającymi podkatalogami..)  :008:

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Listopada 07, 2008, 00:15:00 »
Obawiam się że katalogi muszą wyglądać identycznie :) Spróbuj WinRarem, albo jakimś innym programem.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #32 dnia: Listopada 07, 2008, 05:12:04 »
Spokojnie - do rozpakowania pliku *.zip nie potrzebujesz żadnego programu, a już tym bardziej płatnego WinRar - te pliki (o rozszerzeniu "zip") rozpakowuje się normalnie pod Windowsem (choć oczywiście można użyć jakiegoś programu np. ExtractNow - to w niczym nie szkodzi)

Zrobiłem (chyba) tak jak polecałeś ,czyli założyłem katalog "A-29" i jak "rozpakowywałem" "a-29.zip" to do niego.. ,następnie cały ten katalog umieściłem w FSX\..\SimObject\Airplane a plik "a-29.cab" w FSX\Gauges.

Chyba coś nie tak - spróbuje jeszcze raz:

1. Po prostu rozpakuj A-29B.zip w dowolnie wybrane miejsce.

2. Powstanie następujący układ - folder A-29B zawierający 5 elementów:
- folder A-29B
- plik A-29B.cab
- plik A-29B_pic.jpg
- plik tekstowy readme
- plik tekstowy file_id

3. Wykonaj następujące czynności:

a/ skopiuj wewnętrzny folder A-29B zawierający następujące elementy:

- folder model
- folder sound
- folder panel
- folder texture
- folder texture.fac
- plik aircraft.cfg
- plik A-29B.air

... i wklej go do gry w miejsce FSX/SimObject/Airplane.

b/ Skopiuj plik A-29B.cab i wklej go do FSX/Gauges
c/ Uruchom grę i Tucano musi tam być!

Cytat: kris119
... mimo obecności w SimObject\Airplanes katalogu "A-29B" (tyle ,że z inaczej wyglądającymi podkatalogami..)  :008:

Prawdopodobnie skopiowałeś cały katalog A-29B tak jak wyszedł po rozpakowaniu, w którego środku znajduje się dopiero właściwy folder A-29B - jeszcze raz powtórzę:

Musisz do FSX/SimObject/Airplanes skopiować folder zawierający same elementy samolotu - tam nie może być innego folderu A-29B, muszą być już tylko foldery model, panel, texture ... itd. (jak w pkt. 3a).

« Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2008, 05:18:28 wysłana przez Razorblade1967 »

« Odpowiedź #33 dnia: Listopada 08, 2008, 15:00:24 »
Yes Yes Yes !!!
Wreszcie mam tą "ślicznotkę"  :004:
Wielkie DZIĘKI 37Darek ,Flanker i szczególnie za tak dokładną (z rysunkami) instrukcję dla RazorBlade1967  :002:
Ale myślałem ,że już sobie daruję ,bo ciągle te pliki wyglądały u mnie inaczej .. nawet ściągnąłem jeszcze raz tego zip-a ... Pomogła informacja ,że nie jest wymagany żaden program rozpakowujący ,tyle że ZipGenius (pr.rozpakowujący) za każdym razem ingerował w "A-29B.zip"  :005: . Więc "wyrzuciłem" ZipGenius-a i spróbowałem jeszcze raz i ... miałem takie podkatalogi jak w Waszych screenach  :001:
Dalej było bez problemu  :002:
Jeszcze raz DZIĘKI  :001:
Acha pamiętacie jak polecałem ładniutki samolot dyspozycyjny turbośmigłowy w układzie "kaczki"? ,czyli Poaggio P-180 Avanti (plik mn_p180v2 z "avsim") -dzisiaj o g.19 i jutro o g.11 na kanale TV Discovery Science progr. "Świat wynalazków-Włochy" tam go możecie zobzczyć ,posłuchać o jego seperlatywach :003: i "rozsmakować się" w nim  :karpik Polecam ! ps. acha , by fiszki opisów przyrządów były czytelne (nie zamazane) przed wł. kabiny VC wł. kabinę 2-D . Miłego latania i .. podziwiania kształtów  :004: i ... 11-tu rodzajów malowań !