Autor Wątek: Wybór Trafficu - pomoc  (Przeczytany 3044 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zgredd

• Gość
Wybór Trafficu - pomoc
« dnia: Października 04, 2008, 01:01:05 »

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
Odp: Wybór Trafficu - pomoc
« Odpowiedź #1 dnia: Października 04, 2008, 08:35:25 »
Polecam darmowy http://forum.anti-x.org/redirect.php?tid=164724&goto=lastpost. Choć sam używam w fs9 to jednak widzę że jest wersja i pod FSX. Nie ma co przeplacać za AI. Widziałem kiedyś płatne jakieś Ultimate - to była masakra.
Poza tym ruch wojskowy extra jest tutaj http://www.militaryaiworks.com/welcome.html ale to chyba tylko pod fs9...
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Października 04, 2008, 16:30:06 »
Hmm... Jednak bym raczej wolał jakąś płatną kobyłkę. Z tego co widzę, to jakiś mini dodatek. Mi zależy na all in 1. Czyli aktualizowany rzeczywisty ruch cywilny + malowania samolotów linii lotniczych + pewnie jakieś nowe samolociki AI (np. ATR72, Airbus A320).

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Października 04, 2008, 16:41:40 »
Nic bardziej mylnego. Adobe Traffic jest właśnie taką kompilacją all-in-one róznych paczek (często branych bez pytania autrów o zgodę, niestety) i czytałem opinie że jest bardziej kompletny niż płatne.

Inna sprawa że żaden z wymienionych nie jest dedykowany FSX, czyli modele są skompilowane dla FS9. Poza tym ruch AI naprawdę potrafi zarżnąć każdy komputer, dlatego ja nie instalowałem żadnego w FSX.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Października 04, 2008, 18:42:43 »
Ale to ma tylko 3,7 MB :karpik Nie jest czasem tak ze to instalka, a potem zaczyna się szukanie i doinstalowywanie sterty dodatków?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #5 dnia: Października 04, 2008, 18:48:46 »
To jest tylko fix dla FSX. Całość ma 520MB (po rozpakowaniu parę giga) nie licząc SP2.2 który wyszedł chyba w sierpniu i nie ma go na tamtej stronie. Potrzebujesz wszystkich części do FS2004 które jakoś tam się instaluje / kopiuje do FSX plus tego fixa. Ale nie pytaj mnie o szczegóły, jak pisałem wcześniej nie instalowałem go do FSX.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #6 dnia: Października 04, 2008, 19:29:56 »
Zgred - słuchaj Some1 (i mnie  :004:) U mnie Adobe liczy ok 4 GB. Jak się zdecydujesz to będziesz potrzebował "piktogramy" do instalacji, bo instalka jest po.... koreańsku. Ale nie bój żaby, pomogę jak by co.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Października 04, 2008, 21:47:14 »
4 GB :626:
Nie myślałem o aż takiej kobyle. Tym bardziej pod FS9. Nie wiadomo jak to chodzi na Accel.
Ranwers, a co dokładnie zawiera ten dodatek? Bo jakoś nie mogę się na ich stronce szczegółów doczytać...

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #8 dnia: Października 05, 2008, 10:14:25 »
Ranwers, a co dokładnie zawiera ten dodatek? Bo jakoś nie mogę się na ich stronce szczegółów doczytać...

Co mam ci odpowiedzieć ?
Co może zawierać ruch lotniczy... Samoloty (ok 200 typów) i loty.
Ściągnij przetestuj - jak nie pasuje - to usuń (jest deinstalator). Ja instalowałem jak zawsze do lewego katalogu, potem sobie ustawiam jak chcę.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #9 dnia: Października 05, 2008, 12:40:31 »
24 października JustFlight wydaje Traffic X, gdzie całość maszyn będzie natywna. W dodatku AI wojskowe w tym nasze Migi 29. Ja czekam na ten addon. Tymczasowo używam custom trafficu od Przemka Tabisza. Robiony pod FS9, ale pracuje bardzo dobrze w FSX dx9.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Października 10, 2008, 19:02:00 »
Właśnie otrzymałem info od Just Flight - niestety Traffic X nie będzie zawierał narzędzia do pobierania planów lotów. Będzie można to tylko samemu sobie sporządzić :005:

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Października 13, 2008, 03:27:44 »
Niestety na dzień dzisiejszy tylko Ultimate Traffic 2007 posiada narzędzie do updatowania planów lotów. Ale nie mam pojęcia jak to się sprawdza w rzeczywistości i jak wiele buraków powstaje z powodu modeli pod FS9.
Czy ktoś  z Was posiada może FSX + UT2007?

Ptaszysko1978

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Października 16, 2008, 09:41:58 »
Cześć

Testowałem właśnie na viście64 fsx acc i utx7 i działa super, płynnie ale może ja nie potrafię a może instrukcja do kitu...chodzi i wrzucenie Ai(dodatkowych samolotów) do fsx. Raz mi się tylko udało jakoś zobaczyć ruch ai na lotniskach i byłem w szoku jak w realu... Nazwy, opisy, oznaczenia malowania wszystko zamieniło sie w realia do czasu kiedy chcesz lądaować na jkimś dużym lotnisku to sobie sporo poczekasz bo kolejka jest jak w rzeczywistości...moje kołowanie na pasie trwało ponad 1.5h....co mnie dobiło skutecznie a sznur samolotów za mną i przede mna jak na warszawskich ulicach.

Lepiej to przemyśl....

Ogólnie testowałem piracką wersję ale jak tylko bedzie możliwośc finansowa to zakupię a inne ai testowałem no i mi nie podziałały (tez nie wiem dlaczego)

Jak ktoś może mi pomóc z UTX7 to będę wdzięczny (ostatnio nie mogę zainstalować ruchu utx7 mimo że w scenery traffic.bgl jest (native) a teraz znikneły mi wszystkie samoloty AI?

« Odpowiedź #13 dnia: Października 16, 2008, 18:38:55 »
1,5h na taxi?!!! Nie latwiej zmniejszyc ilosc "traffica" np. do 30%?

Ptaszysko1978

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Października 19, 2008, 00:31:42 »
 :002: No tak, jak ma byc rzeczywistość.......