Autor Wątek: Real Environment Xtreme (REX) - opinie, porady, zdjęcia  (Przeczytany 40983 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kapulet

• Gość
Odp: Real Environment Xtreme (REX) - opinie, porady, zdjęcia
« Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 04, 2008, 23:23:18 »
Jeśli jest to niejasne, możesz poszukać pod hasłem "Active Sky wx-influenced".

Człowieku! Przecież ja to doskonale rozumiem! Tylko że efekt wcale nie jest lepszy W ASX+GX niż w ASX+FEX czy REX.

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 04, 2008, 23:34:38 »
Ależ panowie! Czemu wciąż piszecie o używaniu REX+ASX? Czyżby engine REXa się nie sprawdzał? :021:

kapultet - napisz proszę, jakie masz ustawienia, że nie widzisz przezroczystych chmur. Ja cały czas niestety widzę :/

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 05, 2008, 00:04:00 »

« Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 07, 2008, 17:45:00 »
Czyżby odpowiedź na REX? ;)
http://www.hifisim.com/asa.php
Bartek
Aztec.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 07, 2008, 17:53:33 »
Universal Graphics Add-on Integration

Using a newly-developed “as-installed” graphics capture and management system, any and all graphics add-ons are fully supported and can be used in any combination, all while benefiting from advanced weather-influenced texture selection and manual or automatic texture installation.

Raczej uzupełnienie.
Cwane. :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 07, 2008, 18:35:23 »
Uzupełnienie dla chcących. Z tego co wyczytałem, będzie to po prostu nowy Active Sky ale już zintegrowany z Active Graphics (XGraphics), wiec nie bedzie dwoch programów. Poza tym jeden program będzie dla FS2004 i FSX.
Jak z ceną trafią, to REX wg. mnie nie ma szans. Już czytałem opinie ludzi, którzy nabyli REX ale na wieść o tym nowym ASA deklarują chęć zakupu, jako powód podając po prostu większe doświadczenie grupy HiFi w tworzeniu tego typu produktów.
Bartek
Aztec.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 07, 2008, 18:54:51 »
Uzupełnienie dla chcących. Z tego co wyczytałem, będzie to po prostu nowy Active Sky ale już zintegrowany z Active Graphics (XGraphics), wiec nie bedzie dwoch programów.

Z opisu na tej stronie nic takiego nie wynika, są tylko informacje o enginie pogodowym (i możliwości integracji z dodatkami wizualnymi w domyśle XG, FEX, REX). Możesz podać linka do takiej informacji?
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 07, 2008, 20:09:52 »
Cholerka, chyba faktycznie nie będzie to mialo własnych teksturek. Na ich forum ludzie się pytają o różne rzeczy ale odpowiedzi sa zdawkowe.
Jesli nie bedzie w tym teksturek, to nie za bardzo widzę sens - dla posiadacza ASX + XG - w nabywaniu tego nowego ASA.
Dokładnie przyjrzałem sie opublikowanym screenom z programu i na kilku jest coś takiego jak Install Graphics Capture oraz wx Influenced Auto Select...więc sam już nie wiem.
Bartek
Aztec.pl

« Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 08, 2008, 13:37:01 »
Nie mogę już edytować poprzedniego posta, wiec tylko szybki link:
http://www.hifisim.com/asa_feature_compare.php
Tabela porównawcza.
Bartek
Aztec.pl

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 08, 2008, 16:15:05 »
Jeszcze gdyby tak zrobili w tym żagiel...

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 11, 2008, 16:47:32 »
Ja dodam tylko tyle że REX jak dla mnie po bardzo wstępnych oględzinach ładnie wygląda. Jestem użytkownikiem ASX.

Powiedzcie czy ktoś próbował już zobaczyć jak wygląda REX pod DX10?

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 12, 2008, 23:10:52 »
No i się pośpieszyłem. :005:
Ładuję REXa dale FLY FSX się ładuję, stoję na pasie, wyskakuje komunikat na zielonym tle "REX conections FSX" znika i wielka dupa, wywala do windy z błędem.Pogody nie mam. Podobnie jest z planerem. Tworzę plan ładuje chce zobaczyć mapę pogody i ten sam problem. Nie wiem czy ja jestem za ciemny do tego dodatku..... ktoś coś podpowie? No i szkoda że nikt jeszcze nie sprawdził pod DX10

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 13, 2008, 00:33:59 »
noe -> niestety wg mnie, jak już pisałem wcześniej (za co mi się oberwało :021:), REX został wydany w nie akceptowalnym stanie. I nie jest to tylko moja opinia - wystarczy poczytać forum REXa. W podstawowych sprawach jego działania występują kardynalne błędy - autorzy pracują nad wydaniem NIEZBĘDNEGO patcha - w innym wypadku to będzie największa chyba klapa do FSXa. A HiFi już zapowiedział nowy ASX, na który czekam. W tej chwili nie ma sensu używać enginu pogodowego REXa, bo nawet jak wszystko poprawnie się odpali, to zastanie Cię zawsze wielka mgła.
Póki co może to Cię pocieszy:
http://realenvironmentxtreme.com/forum/index.php?topic=537.0

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 13, 2008, 19:50:56 »
A ja uważam, że w tym wydaniu jakim jest jest najlepszym programem do tekstur, które proponuje. Co do pracy z ASX to nawet C na różnych wysokościach pokazuje w miarę dokładnie.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 13, 2008, 23:36:40 »
Też uważam że jest to bardzo dobry program ale nadal nie wiem jak u mnie to uruchomić...
Jestem trochę ciężko kapujący z anglika także jak się znajdzie miła osoba która powie o co biega to będę wdzięczny.
Teksturki z REX w porównaniu z ASX są tak wypasione że szok.