Autor Wątek: Real Environment Xtreme (REX) - opinie, porady, zdjęcia  (Przeczytany 40974 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Real Environment Xtreme (REX) - opinie, porady, zdjęcia
« Odpowiedź #120 dnia: Stycznia 04, 2018, 16:09:19 »
Czyli chmury nadal obracają się wokół osi gdy się rozglądasz a przelatywanie przez nie wygląda jak na filmie, który wrzuciłeś.

Tu nawet akurat nie o to chodzi, zobacz jak znika w 1-2 sek. aktualna sytuacja pogodowa o tej 2:56. Czary z mleka....
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #121 dnia: Stycznia 04, 2018, 16:18:32 »
No właśnie tak to wygląda jak dolatujesz do chmury, która jest płaskim obrazkiem na płaszczyźnie (billboard). Płaszczyzna jest zwrócona do kamery ale jeśli samolot jest za blisko, staje się przezroczysta i czar pryska, w przenośni i dosłownie ;)

Wszystkie chmury w FSX tak działają, tylko Active Sky to całkiem sprawnie maskuje.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #122 dnia: Stycznia 07, 2018, 13:04:40 »
Kupilem REX SF3D, dostalem tez dodatkowy kod na -10%. Jest do jutra tylko. 8.01. Jak ktos chce na PW podam. Da to -25% na SF3D jak ma sie zakupione jakies chmurki w sklapie REX (za to jest -15%).

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #123 dnia: Stycznia 09, 2018, 00:14:16 »
Muszę trochę odszczekać niezadowolenie (innych). Wręcz przeciwnie. Latałem dziś ze 4-5h, krótsze i dłuższe trasy. Okolice Vancouver Island (FTX). Faktycznie FPS boost dla chmur. Przy pełnym zachmurzeniu mam po 50-60 klatek z poziomu VC, co się nie zdarzało.
Chyba najmniej miałem coś koło 40, ale to w zasadzie nie trwało długo. Jest o wiele więcej efektów. Latam z Clouds sync=on. Sam za to wbudowany engine pogodowy nie porywa. Raz, że przejście jest nagłe (czyli tak jak pisałem), to bywa, że robi lekką doczytkę (ale nie zawsze). Można z nim latać i pewnie nie raz polatam, ale na pewno to nie to o chodzi i w porównaniu z produktami HiFi wypada blado (żeby chociaż można było ten interwał ustawić na 30 min, to już by było lepiej, a tak mamy zmianę warunków pogodowych na pstryknięcie ręki co 10 minut).

A tutaj z Active Sky for P3Dv4 (też chmurki sync on):

Na pewno nie żałuję. Nowe chmury, tekstury i efekty są obłędne. Kwestia tylko silnika real weather na jakim ma się zamiar latać.

www.yoyosims.pl

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #124 dnia: Stycznia 11, 2018, 15:30:42 »
Ja jestem mega zawiedziony. Poza dobra optymalizacja reszta totalnie zostala polozona (pewnie stad ta dobra optymalizacja). Do AS+ASCA+Envtex to to wogole nie ma startu. Mam nadzieje ze patche cos poprawia chociaz na cuda nie licze. Mam wrazenie ze te dwa lata to oni spedzili na dodawaniu kolejnych chmurek ktore i tak w niektorych warunkach atmosferycznych wygladaja poprostu tragicznie. Jak ktos jeszcze nie kupil to naprawde na ta chwile szkoda kasy. Poza tym nie dziala z radarem pogodowym od PMDG, wogole wyglada na to ze dziala tylko z ich wlasnym radarem pogodowym. Zmiane warunkow pogodowych podczas lotu to juz nie bede komentowal bo w ostatnim locie o malo sie nie rozbilem przy ladowaniu, jak nagle doczytal sobie nowe textury i z bez chmurnego nieba nagle zachmurzenie skoczylo do 100%, z prawie zerowa widocznoscia i jeszcze do tego dostalem boczny wiatr ktory mnie zmiotl ze sciezki podejscia. Spoko.

BTW. Bardzo czekalem na SimAir ale po tym co pokazali przy 3D Sky Force juz nie czekam.

I ta wiadomosc ze szykuja wersje na X-plane 11. Serio ? Ja uzywam xEnviro i musze przyznac ze program tworzy niesamowicie wygladajace warunki atmosferyczne.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2018, 15:41:43 wysłana przez rafgath »
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #125 dnia: Stycznia 11, 2018, 17:45:21 »
No niestety, engine weather jest tu o kant dupy potłuc. O tym pisałem, absolutnie dla silnika pogodowego nie ma co brać Sky Force 3D na tę chwilę (ale coś tam się dzieje i SP2 w drodze).
No chyba, że nie ma się nic innego, to lepszy ten engine niż żaden. Można i tak.

Sugestie dot. silnika pogodowego można wrzucać w tę ankietę przygotowaną przez REX:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=5PDm-Xzh602JiRd9URMT-D4d8mhNOBVJvyJ_LE9U175UMkZLTEEwWUs4MjNTTFZYNktOUkwwV1JHMC4u
« Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2018, 19:51:27 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #126 dnia: Stycznia 12, 2018, 09:20:51 »
Nie za bardzo wiem po co ta ankieta.  Tyle lat w branzy i ludzie im musza mowic ze wydali crap. Beta testerow nie mieli ? Zalosne to troche.
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #127 dnia: Stycznia 13, 2018, 19:25:27 »
Ten silnik jest "bombowy", podejście LOL:

a po chwili:

www.yoyosims.pl

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #128 dnia: Stycznia 20, 2018, 02:09:08 »
Kolejny patch w drodze.  http://bit.ly/2DlStE2

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #129 dnia: Stycznia 20, 2018, 10:32:36 »
Kolejny patch w drodze.  http://bit.ly/2DlStE2

Niektore moje pomysly podlapali, wyglada na dobry patch. Oby szybko :).

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #130 dnia: Lipca 05, 2018, 12:02:17 »
Wrzuciłem updejt REX Sky Force (obecna wersja 0520), ale dalej widzę, że chyba nie rozwiązano problemu z nagle znikającą pogodą i pojawiającą się nową.
Owszem, tylko jeden lot, muszę więcej polatać, ale jest tak że była chmura, trach i czyste niebo :\. Włączony REX Sync Engine i Weather Engine. Chyba to wciąż nie działa jak powinno.

www.yoyosims.pl

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
Real Environment Xtreme (REX) - opinie, porady, zdjęcia
« Odpowiedź #131 dnia: Lipca 05, 2018, 15:28:46 »
Nie rozwiazali tego jeszcze. Na FB pisali ze nie jest to takie proste i zajmie im to duzo wiecej czasu niz mysleli. Ja mam wrazenie ze poprostu skupili sie bardziej na tym zeby przescignac ActiveSky na program pogodowy do X-Plane.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #132 dnia: Lipca 05, 2018, 18:54:52 »
Nie rozwiazali tego jeszcze. Na FB pisali ze nie jest to takie proste i zajmie im to duzo wiecej czasu niz mysleli. Ja mam wrazenie ze poprostu skupili sie bardziej na tym zeby przescignac ActiveSky na program pogodowy do X-Plane.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

No to słabe, czyli wciąż najlepsza opcja to dalej Active Sky P3D + ten REX ale bez silnika pogodowego. Pół roku po wciąż to samo ;).
Dobrze, że w tym nowym Force Sky 3D jest sporo za to opcji do optymalizacji. Coś widzę, że też testują obecnie, jakiś nowy patch, pod P3Dv4.3.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #133 dnia: Maja 30, 2019, 18:15:11 »
Ktoś kupił REX Environment Force? http://www.rexsimulations.com/envforce.html
Jakieś wrażenia?

Produkt jest w sumie ciekawy, ale też to coś kolejnego do odpalania... Powinni zrobić jakieś combo ze Sky Force 3D.
« Ostatnia zmiana: Maja 30, 2019, 19:05:41 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl