Autor Wątek: [FSX] Lotnisko w Łososinie Dolnej  (Przeczytany 5994 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ruhisu

• Gość
Odp: [FSX] Lotnisko w Łososinie Dolnej
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 07, 2008, 11:18:48 »
Nie mogę się doczekać!  :banan

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 09, 2008, 10:43:32 »
Powoli się zbliża... :)

Wczoraj dodałem ogrodzenia przy stacji paliw oraz domkach letniskowych. Poprawiłem kolory fototekstury, żeby lepiej dopasowywały się do otoczenia. Wymazałem też stojące samoloty. Pozostały do wybudowania dwie proste budowle pomiędzy budynkiem głównym i kompleksem letniskowym. No i jeszcze na terenie pola wzlotów stoi "jakiś tam" samolot ;) Ale spokojnie, nasza kompania lotniskowa otrzymała już prototyp z pruszkowskiej wytwórni "Ktoś & Ktoś"  :118: Obecnie trwa upraszczanie konstrukcji do celów statyczno - ekspozycyjnych. Zrobię też nowe, gustowne, pokrycie  :004:

Pozdrawiam!

PS: Może wieczorem wrzucę jakieś screeny.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 16, 2008, 02:13:58 »
Czekamy czekamy :) Będzie gdzie latać na święta :020:

« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 16, 2008, 06:50:02 »
 :karpik Widać, że się przyłożyłeś. Ujęcie z satelity jak na prawdziwych zdjęciach.

Pozdrawiam drewal

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 16, 2008, 11:17:32 »
Tak właśnie moja bazowa fotka wyglądała przed "tjuningiem" :) A są jeszcze wariacje sezonowe, of korzz  :004:

UTX troszkę przesadził z tymi wielkimi drogami, dlatego pytanie: zostawiamy, czy mam usunąć te drogi ?

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 16, 2008, 12:12:23 »
Mi nie przeszkadza :010:

« Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 16, 2008, 12:19:21 »
Drogi sa OK, te z FSX'a sa odrobine za wąskie i wyglądają jak gruntowe.

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 16, 2008, 23:04:51 »
Ja drogi z UTX raczej zostawiam, choć to mordercza robota dopasowywać blendmaskę.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 22, 2008, 09:29:23 »
OK, sceneria dostępna na Avsim, Sim Outhouse oraz powinna być na Simviation.

http://library.avsim.net/download.php?DLID=131975

Napiszcie, czy się wam podoba. Taki mój prezent na Gwiazdkę  :033:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 22, 2008, 09:39:54 »
Pewnie, że się podoba :) Gratulacje.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 22, 2008, 12:09:38 »
Dzięki. Miałem sporo dobrej zabawy z tą scenerią. Pisałem już o tym na Simhangar, że zrobię sobie malowanie latającej Iskry w wersji "łososina"  :002:

Jak tylko Bartek dokończy Nowy Targ (Marek poustawiał obiekty, zostały tylko warianty fototekstury), to będzie kapitalne latanie. Mam wersję testową i wierzcie mi, zapowiada się fantastycznie, bo fototekstura idealnie współpracuje z Tatra Photo Scenery, a do tego ma lepszą rozdzielczość.

A teraz muszę się skontaktować z Monssieur Zgreddem i poustawiać obiekty w Kobylnicy :)

« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 22, 2008, 19:11:34 »
Naprawdę wielce Ci jestem wdzięczny. Jak miło jest lądować w Łososinie taką jaką ją znamy :banan

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 22, 2008, 22:01:15 »
Dziękuję bardzo :010:

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 22, 2008, 22:11:56 »
Drobiazg, ja Ci dziękuję za fotki lotniska :)

Tu jest prosta zasada: są fotki - jest możliwość zrobienia fajnej scenerii. Staszek Drzewiecki, który robi obecnie płatny pakiet lotnisk warszawskich (Okęcie, Bemowo, Modlin) ma gdzieś 2000 fotografii...