Autor Wątek: Kącik motoryzacyjny  (Przeczytany 228213 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leon

• Global Moderator
Odp: Kącik motoryzacyjny
« Odpowiedź #1725 dnia: Grudnia 15, 2017, 00:45:36 »
Widocznie nie miałem ;)
Popatrzcie, samo OC.

Wygląda jakbym wszystkie zniżki za lata bezszkodowej jazdy stracił przez jedną kolizję, śmiesznie tanią...
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1726 dnia: Grudnia 15, 2017, 07:50:00 »
Jak żyć, Mazaku, jak żyć? ;)

Dokładnie tak Leon ;). Sam wyszedłem z założenia, że idę tam gdzie taniej (od kilku lat jestem w PROAMA). Nie ten klamot żeby inwestować, a i tak po OC sięga poszkodowany to nie ma co szaleć ;). Ważne aby było.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #1727 dnia: Marca 20, 2018, 22:10:26 »

« Odpowiedź #1728 dnia: Maja 05, 2018, 23:45:58 »
Jest też ciąg dalszy, bardziej lotniczy: https://youtu.be/nmPSeONp0fg?t=127

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1729 dnia: Września 13, 2018, 14:52:00 »
Mysz w samochodzie (komora silnika najprawdopodobniej)

Niby błachostka, ale denerwuje i może doprowadzić do całkiem sporych zniszczeń w aucie.
Jak się tego pozbyć ?
Wujek google podrzucił parę pomysłów, w tym jakieś odstraszacze elektroniczne montowane pod maską.
Chciałem się Was zapytać - może ktoś używał czegoś podobnego ?
Mam dwa samochody, jeden stoi przed domem a drugi w garażu, do którego maja dostęp gryzonie (niestety, nie jestem stanie uszczelnić tego pomieszczenia w taki sposób aby kompletnie zablokować dostęp).  Jak jest ze skutecznością tego typu urządzeń i czy jedno wystarczy (samochody stoją blisko siebie - jeden w, a drugi obok garażu).

I jeszcze jedna sprawa - wpływ tego ustrojstwa na psa, bo takowego posiadam  Psy słyszą ultradźwięki - a na tym oparta jest zasada działania tychże urządzeń - jakimś zakresie.
W opisach urządzeń jest zapewnienie o braku oddziaływania na psa, ale nie chciałbym mieć "zwariowanego" psa, który całą noc słyszy głosy :-)

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #1730 dnia: Września 13, 2018, 15:40:42 »
Miałem w dwóch autach taki odstraszacz fabrycznie montowany i nic to nie dało. Kuny się nie bały i pies się nie bał. Pewnie myszy też nie będą się bać. Teraz wrzucam (od zeszłego roku) cztery kostki do kibla rodem z PRL - najtańsze i najbardziej śmierdzące. Kolor nieważny. Wymiana raz w miesiącu. Kuny dały sobie spokój. Jedyny minus był taki, że dmuchawa czasami zaciągnęła tego zapaszku rodem z PKP do środka ale Ty pewnie masz klimę, więc luz.

Może zacznij od tego, bo to tani sposób w porównaniu do elektronicznych straszaków. Trzeba być konsekwentnym i wymieniać regularnie. Możesz w kilku miejscach wokół auta rozrzucić. Im więcej tym lepiej. Mój Tato zaś pocisnął komorę i opony lizolem z dawnych czasów. Uciekło wszystko włącznie z kotami :P. Tego Ci nie polecam :D

Inna opcja to zostawić jakieś żarełko z trutką w okolicy albo pod maską. Może się skusi na orzeszka z prądem ;).
« Ostatnia zmiana: Września 13, 2018, 15:47:44 wysłana przez KosiMazaki »

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #1731 dnia: Października 12, 2018, 00:13:21 »
Tak trochę na rozluźnienie, "z przymrużeniem ucha, dla śmichu". Skoro są "Najbrzydsze samoloty", to czemu nie "Najbrzydsze samochody"?
 ;)
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #1732 dnia: Października 12, 2018, 08:18:33 »
Subaru Tribeca pierwszej generacji. Tak brzydkie, że boję się tu wklejać zdjęcia. No i włoski brat bliźniak Fiat Multipla :P. Niemniej faktycznie niektóre w tej galerii są bezkonkurencyjne :D. Cieszę się, że jest Pontiac Azteka w tym zestawieniu ale za to zabrakło przedliftowego SsangYonga Actyona.
« Ostatnia zmiana: Października 12, 2018, 08:27:06 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #1733 dnia: Października 22, 2018, 15:23:41 »
Warte zobaczenia. Stare E30 z gwizdkiem od MiG-23:

http://namasce.pl/rosja-stare-bmw-silnikiem-mig-23-video/

Pewnie to jakieś APU siedzi, bo jak na właściwy silnik to trochę małe :P. No chyba, że to fake.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1734 dnia: Lutego 12, 2019, 18:03:32 »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Dr.Hugo

• Gość
« Odpowiedź #1735 dnia: Lutego 13, 2019, 00:12:41 »
rofl

coś się zepsuło...

Coby nie powiedzieć kierowcy BMW, w przeważającej większości są specyficzni. Reguła jest prosta - poziom kultury odwrotnie proporcjonalny do wieku auta.
Osobiście mam bardzo fajnego gościa w bloku. Gdzieś tam coś odsiedział za napaść na funkcjonariusza :D, naprawił się potem, teraz grzecznie pracuje jako spawacz. Ma 11 letnie BMW, nie wiem jaki model, bo nie rozróżniam. Jak mu coś tam zaczyna niedomagać, to po swoich warsztatowych znajomościach pomagam jak mogę. Oprócz Bety, mają jeszcze leciwe punto 1.1, chyba 20-letnie. I teraz nieprawdopodobne zjawisko.
Jedziemy moim autem w okolicach 130 km/h, a ten drze ryja że ma dzieci, żonę i generalnie jestem p...y. Ok. Niech mu będzie. Jedziemy jego Punciakiem. 90 nie przekroczy, bo bezpiecznie, bo stare auto, bo ekonomicznie (fiatowski 1.1 8V ma taką właściwość że niezależnie od stylu jazdy, zawsze weźmie 7,5 l).
Wsiadamy w Bete, jedziemy do pracy (niedaleko od siebie pracujemy). Z Czesia wychodzi Xenomorph. Wszystko jest wrogiem, diesla trzeba kręcić do 4500, każdy jest “tempym  ch...”. Ja siedzę i mam polewkę.
Ot, taka opowieść.
« Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2019, 00:26:35 wysłana przez Dr.Hugo »

« Odpowiedź #1736 dnia: Lutego 13, 2019, 20:40:11 »
rofl

https://img6.demotywatoryfb.pl//uploads/201702/1487610147_pipa7b_600.jpg

coś się zepsuło...

Coby nie powiedzieć kierowcy BMW, w przeważającej większości są specyficzni. Reguła jest prosta - poziom kultury odwrotnie proporcjonalny do wieku auta.
Osobiście mam bardzo fajnego gościa w bloku. Gdzieś tam coś odsiedział za napaść na funkcjonariusza :D, naprawił się potem, teraz grzecznie pracuje jako spawacz. Ma 11 letnie BMW, nie wiem jaki model, bo nie rozróżniam. Jak mu coś tam zaczyna niedomagać, to po swoich warsztatowych znajomościach pomagam jak mogę. Oprócz Bety, mają jeszcze leciwe punto 1.1, chyba 20-letnie. I teraz nieprawdopodobne zjawisko.
Jedziemy moim autem w okolicach 130 km/h, a ten drze ryja że ma dzieci, żonę i generalnie jestem p...y. Ok. Niech mu będzie. Jedziemy jego Punciakiem. 90 nie przekroczy, bo bezpiecznie, bo stare auto, bo ekonomicznie (fiatowski 1.1 8V ma taką właściwość że niezależnie od stylu jazdy, zawsze weźmie 7,5 l).
Wsiadamy w Bete, jedziemy do pracy (niedaleko od siebie pracujemy). Z Czesia wychodzi Xenomorph. Wszystko jest wrogiem, diesla trzeba kręcić do 4500, każdy jest “tempym  ch...”. Ja siedzę i mam polewkę.
Ot, taka opowieść.
Wypraszam sobie. Moje ma 30 lat. Kierunkowskazy co prawda zdemontowałem, ale jestem bardzo kulturalny. Zawsze jadę grzecznie 2 wide ;)

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Nie cytujemy obrazków. Mazak
« Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2019, 21:05:56 wysłana przez KosiMazaki »
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #1737 dnia: Lutego 19, 2019, 19:32:40 »
Pytanie mam.
Wie ktoś czy da się jakoś sprawdzić vin auta sprowadzonego ze Szwajcarii przez internet? Nie chodzi mi o milion stron wyłudzających moje ciężko zarobione czypięćdziesiąt, tylko czy istnieje u helwetów jakiś ogólnodostępny cepik czy cuś.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #1738 dnia: Lutego 19, 2019, 22:50:35 »
Mogę się mylić (i niestety nie mam teraz jak tego sprawdzić), ale wydaje mi się, że na http://historiapojazdu.gov.pl dało się jakoś poprosić o dane z innych krajów.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1739 dnia: Lutego 20, 2019, 10:26:46 »
Pytanie mam.
Wie ktoś czy da się jakoś sprawdzić vin auta sprowadzonego ze Szwajcarii przez internet? Nie chodzi mi o milion stron wyłudzających moje ciężko zarobione czypięćdziesiąt, tylko czy istnieje u helwetów jakiś ogólnodostępny cepik czy cuś.

Spróbuj : http://moto.pl/MotoPL/7,88389,22900823,dobra-zmiana-dla-kierowcow-od-dzisiaj-mozesz-sprawdzic-w-internecie.html

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "