Autor Wątek: DCS "Black Shark": Spolszczenie menu i GUI  (Przeczytany 16775 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS "Black Shark": Spolszczenie menu i GUI
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 30, 2008, 22:45:09 »
"Czarny Rekin helikopter uderzeniowy".  :005:

Jeżeli już tłumaczyć to na "śmigłowiec szturmowy" - bo tak nazywa się w języku polskim ta klasa maszyn. "Helikopter uderzeniowy" to chyba nie jest jednak po polsku - aczkolwiek można dyskutować czy obecnie używana nazwa "śmigłowiec" jest poprawniejsza od "helikopter" (funkcjonująca z powodzeniem w języku potocznym) - to jednak jest to określenie klasy statku powietrznego przyjęte oficjalnie.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2008, 22:50:15 wysłana przez Razorblade1967 »

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Października 21, 2009, 14:43:28 »
Trochę się prace ruszyły.

Oczywiście jest to wersja testowa, zapraszam do oceniania.

Tak jak poprzednim razem, nie twierdzę że nie ma "bugów", błędów w tłumaczeniu etc.

Mile widziane opinie :)

Aby zainstalować spolszczenie, należy ściągnięte archiwum wrzucić do folderu Black Shark (w głównym folderze gry) i tam wypakować. Oczywiście podmieniając wszystkie pliki :)

KLIK

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Października 21, 2009, 14:48:08 »
Super. Ja niczego nie obiecuję ale spróbuję to dzisiaj albo jutro w wolnej chwili zainstalować i oblukać. O ile w przypadku kokpitów i systemów bojowych jestem paskudnym purystą, o tyle spolszczony interfejs/GUI uważam za doskonały pomysł  :001:

Chciałbym tylko zaznaczyć że nawet jeszcze nie "patchowałem" DCSa i ciągle mam podstawową wersję. Mam nadzieję że to nie sprawi żadnych problemów jeśli przypadkiem operowałeś na nowszej wersji sima.

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Października 21, 2009, 14:53:59 »
Nie, wszystko jest pisane na wersji 1.0 . :)

Co do kokpitu, to dla chętnych można zrobić :) W sieci jest już sporo informacji dot. "Funkcjonalności" guziczków ;)

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Października 21, 2009, 19:02:23 »
Niestety już nie mogłem zmodyfikować...

Przed wrzuceniem tego spolszczenia polecam zrobić sobie kopię zapasową podmienianych plików, czyli najlepiej całego folderu "modules" znajdującego się w folderze "Black Shark"

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Października 29, 2009, 13:39:25 »
Zainstalowałem wczoraj w końcu to spolszczenie. Generalnie fajnie to wygląda, choć razi nieco brak polskich znaków diakrytycznych. Rozumiem jednak że dostępne kodowanie na ich stosowanie po prostu nie pozwala.

Tłumaczenia w kilku miejscach trochę zbyt "dosłowne". Jest też jeszcze jeden problem (bardziej estetyczny może) - czasami się okazuje że polski odpowiednik jakiejś kwestii jest zbyt długi i na przykład kilka końcowych znaków potrafi się schować za jakąś ramką, tabelą czy innym obiektem interfejsu.

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Października 29, 2009, 15:45:44 »
W takim razie proszę o napisanie, w którym miejscu (edytor etc.) zachodzi taki błąd, a postaram się go naprawić:)

Co do polskich kodowań, niestety nie doszedłem jeszcze gdzie by ewentualnie można je dodać - to jest kwestia czasu:)

« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 21, 2009, 16:42:33 »
Czy mógłby ktoś podać link do spolszczenia bo odnośnik na forum nie działa?

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 09, 2010, 19:49:34 »
nie zapisanie -> niezapisanie
logi -> dzienniki ?
TASK -> ZADANIE
5. Przystosowanie bojowe - ?

« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 08, 2010, 16:22:40 »