Autor Wątek: Koszty zabawy FS-ami - rozważania  (Przeczytany 12756 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Koszty zabawy FS-ami - rozważania
« Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 21, 2009, 10:26:28 »
Czy istnieje możliwość podmiany plików odpowiedzialnych za wyświetlany język w grze? Ja również, podobnie jak Some1 nie miałem pojęcia o istnieniu ACC w wydaniu polskim i zlisiłem się na wersję angielską. Akurat kumpel wracał do Polski a cena nie była wygórowana, ponieważ odeszły koszta wysyłki i innych opłat manipulacyjnych.
U mnie po instalacji angielskiego ACC na rodzimą wersję FSX deLuxe powstał efekt dwujęzyczny i choć nie mam z tym większych problemów to jednak wolałbym mieć wersję czysto słowiańską  :020:
I tu zaraz następne pytanie - czy taka modyfikacja nie spowoduje utraty licencji ?
" Na wojnie są trzy rodzaje ataków - udane, nieudane i desant z powietrza..."

Mój hangar: (Iris) T-6A, PC-9, A-10A, F-14, F-15E, F-16 D.  (CS) C130, B-767-300, B-777 200.

« Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 21, 2009, 15:05:10 »
Ja z przyjemnością zamienię się z Tobą na wersję ENG. Mam PL FSX Deluxe i drażni mnie polska składnia.
Wiadomość na PW/ GG- 5134400
Lukas

« Odpowiedź #47 dnia: Września 21, 2009, 21:53:33 »
Witam, planuje kupić FSX-a i chciałbym wiedzieć czy jest w ogóle sens w tym ? W różnego rodzaju płatne dodatki raczej się nie uzbroję ani nawet w Acceleration, poza tym jak FSX będzie działał na Dual Core E5200 2.5 GHz, 2 GB RAM, Radeon 4850 (ale to może temat do innego wątku) ? I w końcu - o co chodzi z tymi SP1, SP2, czy mając czystego FSX-a jestem w stanie latać online z kimś kto używa Acceleration i różnych płatnych dodatków ?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #48 dnia: Września 21, 2009, 22:02:54 »
...poza tym jak FSX będzie działał na Dual Core E5200 2.5 GHz, 2 GB RAM, Radeon 4850 (ale to może temat do innego wątku) ?
Będzie działał dobrze

I w końcu - o co chodzi z tymi SP1, SP2,
SP1 sprowadził wymagana FSXa praktycznie do poziomu FS9, SP2 dodał trochę nowości, szczególnie w sposobie symulacji różnych typów silników.

czy mając czystego FSX-a jestem w stanie latać online z kimś kto używa Acceleration i różnych płatnych dodatków ?
Tak. Jednakże pamiętaj, że ich maszyny będą u Ciebie widoczne jako Twoje domyślne - albo podobne typem, bądź jako te, którymi ostatnio latałeś - pod tym kątem sytuacja jest taka sama jak w FS9. (Np czyjś MD-11 będzie u ciebie wyglądał jak B747). Natomiast co do różnych wersji FSXa również nie ma problemów ze współdziałaniem przez sieć.

« Odpowiedź #49 dnia: Września 21, 2009, 22:04:50 »
SP1 sprowadził wymagana FSXa praktycznie do poziomu FS9, SP2 dodał trochę nowości, szczególnie w sposobie symulacji różnych typów silników.

Dzięki, oba SP są darmowe ?
I tak ogólnie, czy jest możliwe jakieś sensowne usprawnienie wizualne FSXa darmowymi dodatkami ?

« Odpowiedź #50 dnia: Września 21, 2009, 22:06:31 »
1.FSX powinien w miarę płynnie chodzić
2.Jeżeli ktoś ma FSX SP1/SP2 nie będzie mógł grać razem z użytkownikami korzystającymi z Acc pack w sieci gamespy i tylko gamespy
3.Inne płatne dodatki nie mają tu nic do rzeczy

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #51 dnia: Września 21, 2009, 22:25:56 »
Jeśli nie masz w multi samolotu takiego jak osoba z którą lecisz, symulator wyświetla w tym miejscu model o podobnej konfiguracji. Czasem można znaleźć w zastępstwe darmowe modele tego samego lub zbliżonego typu.

FSX będzie na takim sprzęcie działał całkiem przyzwoicie, po aktualizacji do SP2, oczywiście nie z wszystkimi suwakami w prawo ale tego nawet Core i7 nie potrafi.  Service Packi są darmowe. SP2 jest kompatybilny w multi z acceleration.

FS'a za darmo też da się upiększyć / ulepszyć, a i prosto z pudełka też można latać. Dostępne samoloty są wykonane całkiem przyzwoicie, zwłaszcza te mniejsze. Dużym odrzutowcom brakuje zaawansowanej awioniki przez co latanie nimi jest trochę mało realistyczne, ale też się da.

Może zainsteresuj się FSX Gold? Zawiera wersję podstawową + Acceleration w jednym pudełku. Jak by nie patrzeć to Acceleration za swą cenę dodaje sporo, w porównaniu do płatnych addonów (3 maszyny latające, kilka scenerii, sporo misji i dodatkowe tryby). Tylko mając acceleration będziesz miał w pełni funkcjonalne darmowe samoloty w stylu Dino's F-14 czy T-45 no i zrobisz pełny użytek z darmowego Nimitza: http://www.lockonfiles.com/modules.php?name=News&file=article&sid=414&mode=&order=0&thold=0
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #52 dnia: Września 21, 2009, 22:48:03 »
Może zainsteresuj się FSX Gold? Zawiera wersję podstawową + Acceleration w jednym pudełku. Jak by nie patrzeć to Acceleration za swą cenę dodaje sporo, w porównaniu do płatnych addonów (3 maszyny latające, kilka scenerii, sporo misji i dodatkowe tryby). Tylko mając acceleration będziesz miał w pełni funkcjonalne darmowe samoloty w stylu Dino's F-14 czy T-45 no i zrobisz pełny użytek z darmowego Nimitza: http://www.lockonfiles.com/modules.php?name=News&file=article&sid=414&mode=&order=0&thold=0

Oj, interesować to ja się interesuje ;-), tylko Gold to 200+ zł, a z tego co widzę to FSX Deluxe można wychaczyć za mniej niż 100. Może w przyszłości dokupię samo Acc (o ile będzie gdzieś jeszcze dostępne, bo już teraz o to ciężko).

A za co mniej więcej odpowiada Acc (poza dodatkowymi sceneriami i samolotami) ? Bo interesowałby mnie szczególnie jakiś mały szkoleniowy odrzutowy samolocik pokroju Iskry czy L-39, a piszesz, że nie mając Acc nie zrobię użytku z niektórych darmowych samolotów.

« Odpowiedź #53 dnia: Września 21, 2009, 22:57:00 »
Nie użyjesz tych, które wymagają czegoś z Acceleration - np. wymienione T-45 i F-14 korzystają z gaugesów Horneta (HUD, MFD). Do FSX jest ciekawy L-39, ale płatny, wykonany przez Lotus Simulations.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #54 dnia: Września 21, 2009, 23:04:28 »
Może w przyszłości dokupię samo Acc (o ile będzie gdzieś jeszcze dostępne, bo już teraz o to ciężko).

Jak bardzo liczysz się z groszem, może ebay? Z przesyłką z UK można znaleźć za jakieś 160zł.

Acceleration dodaje możliwość lądowania na lotniskowcach (hak + liny hamulcowe), dopalacze z prawdziwego zdarzenia + to co napisał Belfegor, akurat te darmowe samoloty mają HUD i MFD "pożyczone" od Horneta bo ma je zrobione całkiem przyzwoicie.

Większości płatnych dodatków jest wszystko jedno czy klient ma Acceleration czy nie, ale czasem developerzy pożyczają to i owo żeby zaoszczędzić sobie pracy.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #55 dnia: Września 21, 2009, 23:14:55 »
...czy mając czystego FSX-a jestem w stanie latać online z kimś kto używa Acceleration i różnych płatnych dodatków ?

Jest prosty sposób na załatwienie tej sprawy. Zakładajmy, że TY chcesz "lecieć" czymś darmowym, a Twój współlatacz ma płatny dodatek np. F-16 (IRIS albo Aerosoft). Szukasz w sieci maszyny tego typu darmowej (na bank jest jakiś F16) i nie przejmujesz się tym, że kokpit jest paskudny, Ty przecież będziesz to oglądał tylko z zewnątrz. Wstawiasz w pliku aircraft.cfg nazwę maszyny taką samą jak ma dodatek płatny kolegi i po sprawie. Komputer uzna, że macie te same dodatki.