Jestem (prawie) szczęśliwym użytkownikiem UltraPacka 1.7 (wcześniej 1.6). Mam jednak mały problem z dźwiękiem. Mianowicie chodzi o dźwięk silników samolotów w bezpośrednim sąsiedztwie. Często przy "obracaniu głową" lub gdy samolot sąsiedni (wróg lub sprzymierzeniec) znajduje się w pobliżu zamiast jego silnika słychać pisk głośników. [Nie muszę chyba dodawać, że pisk ten niepokojąco silnie mnie denerwuje].
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was zetknął się z podobnym problemem. Może to wina karty dźwiękowej lub mojego (niemłodego już) komputera - choć w innych przypadkach nie mam do nich zastrzeżeń.
Czy można się jakoś pozbyć dźwięków zewnętrznych? Z tego co wiem pilot i tak nie słyszał innych silników.
Zaś ściszenie w grze dźwięków obiektów odbiera także możliwość słyszenia własnego silnika (a słyszeć własny silnik jest rzeczą raczej dla mnie ważną, podejrzewam że dla Was również). Z góry dziękuję za wszelką pomoc i ewentualne stonowanie/złagodzenie wypowiedzi typu: "kup sobie lepszy sprzęt i nie marudź" oraz "nie podoba się to graj w niemodowaną wersję gry"

Pozdrawiam,
mahound