Autor Wątek: MiG-21 do FS9 / FSX  (Przeczytany 26379 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mac

• Trolle
  • *
Odp: MiG-21 do FS9 / FSX
« Odpowiedź #45 dnia: Lipca 03, 2011, 14:13:50 »
No i wydany wowowowo ! FREE .

Ke.
Przejrzałem Avsim Simviation i puchy.... gdzie on jest?

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: Lipca 03, 2011, 14:40:55 »

Ke.
Przejrzałem Avsim Simviation i puchy.... gdzie on jest?

Sorry za post do posta... Znalazłem :)
Ymmmm ale ani niema tego jak wystartować ani nic... robie wg listy i na CTRL+E

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #47 dnia: Lipca 03, 2011, 15:05:41 »

Nowe malowania.

Sorry za post do posta... Znalazłem :)
Ymmmm ale ani niema tego jak wystartować ani nic... robie wg listy i na CTRL+E
Wg tego Video ew. mi jakoś odpalił, pamiętaj też ruszyc przepustnicę, dopiero wtedy jakoś turbina się rozkręciła. Namiast coś dziwnie ma skłonność do kierowania nosa w dół, jakby wciąż my brakowało ciągu.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: Lipca 03, 2011, 16:02:43 »

Nowe malowania.
Wg tego Video ew. mi jakoś odpalił, pamiętaj też ruszyc przepustnicę, dopiero wtedy jakoś turbina się rozkręciła. Namiast coś dziwnie ma skłonność do kierowania nosa w dół, jakby wciąż my brakowało ciągu.

YoYo.
Jak to napisałeś  "jakoś" to się robi siku pod wiatr przy -40*C  .  :P
A to cudo ani na liste startową  zbytnio nie reaguje  ani tym bardziej na "dummy"  CTRL+E.
Dobry element do scenerii na pomnik do latania absolutnie nie zdatny ( widać nawet świat FSX przewiduje resurs i wartości bojowe)

PS.
Nie bierz tego do siebie to po prostu opinia po godzinie walki z próbą odpalenia  tego ustrojstwa

« Odpowiedź #49 dnia: Lipca 03, 2011, 17:30:50 »
Dobry element do scenerii na pomnik do latania absolutnie nie zdatny
Użyj Shift + 2, kliknij na Quick Start a jakoś wystartujesz, nie zapomnij kliknąć na ikonę z GPU bo inaczej Twoim lewoskrzydłowym będzie APA ;)

« Odpowiedź #50 dnia: Lipca 03, 2011, 17:44:33 »
YoYo.
A to cudo ani na liste startową  zbytnio nie reaguje  ani tym bardziej na "dummy"  CTRL+E.
Dobry element do scenerii na pomnik do latania absolutnie nie zdatny ( widać nawet świat FSX przewiduje resurs i wartości bojowe)

PS.
Nie bierz tego do siebie to po prostu opinia po godzinie walki z próbą odpalenia  tego ustrojstwa
Mnie zgodnie z listą startuje bez problemu.

Zabawa przednia, choć samolot dziwnie reaguje na trymer. Teraz pozostaje czekać na jakieś historyczne polskie malowanie a i sceneria z lat 70-tych wraz z SP-2S byłaby świetnym dodatkiem!

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: Lipca 03, 2011, 19:12:48 »

No... po niewielkiej modyfikacji *.air w końcu reaguje poprawnie na CTRL+E ( modyfikacja poszła do autora będzie chciał to zaktualizuje a jak nie to cóż)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #52 dnia: Lipca 03, 2011, 20:29:29 »
Dokładnie, jakoś, bo tego nie udało się powtórzyć :D . Przydała by się jakaś check lista w j.angielskim, albo nieco lepsze to video. Jest co prawa ten Quick Start, ale też coś to nie działa tak jak powinno. Mnie martwi za to ten FM. Maszyna mimo dużej prędkości lotu ma skłonność do pikowania. Nawet z trymerem 0 i to dość ostrego. Roll jest ok, ale manewry wertykalne nie bardzo. Nie wiem, może coś tam się jeszcze odblokowuje, za krótko się bawiłem.

Co do skinów, pewnie zaraz DAF coś zrobi :), przydałoby się klasyczne, polskie malowanie. Chętnie bym też coś klepną ale bez paintkitu nie chce mi się bawić od podstaw.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #53 dnia: Lipca 04, 2011, 00:43:08 »
Troszkę screenów:

Problem z dziwnym FM, nieco rozwiązałem. Była to sprawa trymeru, do tego ustawionego na panelu Srajtka, więc temat zupełnie zewnętrzny. Chyba spróbuje przerobić jakieś malowanie jednak jak znajdę czas. W VC mogłyby być bardziej szczegółowe tekstury. Radar też chyba nie działa. Przydałby się też inny efekt od wylotu, bo ten mocno klatkuje.

Dodatkową sprawą powodującą możliwe, że jakiś konflikt może być też Quick Start. Po uruchomieniu należy go wyłączyć (czyli, żeby nie był podświetlony na zielono).

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #54 dnia: Lipca 04, 2011, 21:00:54 »
Tak na szybciocha, bo nie ma to jak latanie w odpowiednim malowaniu. Poprawię tylko alpha, ciężarówkę i będzie na Avsim.

Wip

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #55 dnia: Lipca 04, 2011, 22:48:40 »
Tak na szybciocha, bo nie ma to jak latanie w odpowiednim malowaniu.

I mioodzio! Może jak się obrobię z nowymi afcadami, aktualizacją strony, kluczem mińskich fulcrumów, to podejmę temat. Aha!!! I ekipa W.K. musiała by wyjechać na dłuuuugi urlop ;) Czego bardzo im życzę, po tak pracowitym okresie wdrożeniowym ich produktu. Póki co wracam do kreślenia EPBY :(
Pozdrawiam

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #56 dnia: Lipca 04, 2011, 23:49:15 »
Skinik gotowy, jak Bozia da jutro wrzucę na Avsim/Flightsim.

Pojawił się też update do MiGa: http://flightsim.com/kdl.php?fid=157419 ale zrobił go ktoś inny niż Ivan.
« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2011, 08:22:25 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #57 dnia: Lipca 05, 2011, 23:53:58 »
Użyj Shift + 2

Kurcze, u mnie jak nacisnę Shift+2 to pojawia się ekran z panelem radia :(

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #58 dnia: Lipca 06, 2011, 00:36:05 »
Radio? Radia w ogóle tam nie ma jako panel 2d. Nie masz innego modelu ? ;)

Następna wycieczka po Polsce:

Powiem, tak, model mimo kilku niedoróbek mi sie naprawdę podoba, ale z drugiej strony coś jest nie do końca halo z FM wciąż. Bardziej przypomina mi to latanie czymś co ma fly by wire niż klasyczną taką konstrukcją. Prędkości nawet trzyma ok, ale danamika lotu do poprawy. Są już jakies mody, testowałem też nowy Glass (szybki), ale te defaultowe jednak mi się bardziej podobają.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #59 dnia: Lipca 06, 2011, 00:51:07 »
Radio? Radia w ogóle tam nie ma jako panel 2d. Nie masz innego modelu ? ;)

Ten, ten. Nawet z Twoim skinem działa. Popatrzę może coś mam w klawiszologi defaultowej skopane, albo może coś popsuł ten obcy fix co można go sobie ściągnąć.
A radio jak radio, wygląda jak z jakiejś Cessny :) U mnie jest tak: Shift+1 kokpit 2D, Shift+2 radio, Shift+3 jakiś HUD, Shift+4 panel autopilota, chyba po prostu jeszcze raz zainstaluję i zobaczę czy się poprawi.