Autor Wątek: Uwaga! Pirat!  (Przeczytany 19718 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
Odp: Uwaga! Pirat!
« Odpowiedź #75 dnia: Stycznia 20, 2011, 23:34:14 »
Ja myślę, że silnik nie pozwala na takie rzeczy i mogę doradzić jedynie Condora... a wariometr to zwykła komedia jest. Właściwie, to wszystkie zegarki są bardzo niewiarygodne. Wariometr i prędkościomierz mają, np. to do siebie, że tak skikają przy porywach, turbulencji a w FS są zbyt leniwe. I to dotyczy tak darmówek jak i płatnych dodatków.
Taki wysokościomierz, np. lubi być co jakiś czas opukany by wskazywać dokładną wysokość (co jest spowodowane po prostu jego budową). A takie smaczki by się przydały.

PS. Nie latam często w FS więc i nigdy nie sprawdzałem czy prędkościomierz chodzi z pewnym opóźnieniem względem TAS jak w realu? hmmm...

empeck

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: Stycznia 20, 2011, 23:47:49 »
Jest pewna różnica pomiędzy wyspecjalizowanym simem jakim jest Condor, a platformą do symulowania niemal każdego statku powietrznego z wyjątkiem lżejszych od powietrza i tych napędzanych silnikami rakietowymi.

Pirat ma customowy wariometr energii całkowitej, po lewej. Ten po prawej jest zwykły, niestety trochę spieprzyłem kod i nie działa z termiką z CumulusX, miałem to poprawić, ale jakoś nie było kiedy. Termiki w FSX są w defaulcie, niestety nie są powiązane z kumulusami, ale są. W porównaniu z Condorem mają dużo większą średnicę.

Prądy wznoszące przy stokach gór są symulowane przez CumulusX, ASE, lub ręcznie ustawiane w misjach. Jak to się ma do reala, nie wiem.

@WilkzPolski - widzisz, by takie detale znają ludzie którzy latają na danym typie maszyny. Zacząłem ten wątek przed wydaniem Pirata, nikt nie napisał o takich smaczkach. Jakby się ktoś odezwał, dodałbym takie szczegóły.

Z drugiej strony, dlaczego ci którzy znają i lubią daną maszynę sami się za nią nie zabiorą?  :118:

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #77 dnia: Stycznia 21, 2011, 00:05:13 »
drugiej strony, dlaczego ci którzy znają i lubią daną maszynę sami się za nią nie zabiorą?  :118:

Bo nią latają ;) :118:

Ale o juniorku mogę poopowiadać... bo ja to mam przeczucie, że kiedyś trafi u Ciebie na warsztat ;)

Pozdr.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #78 dnia: Stycznia 21, 2011, 01:00:38 »
Z drugiej strony, dlaczego ci którzy znają i lubią daną maszynę sami się za nią nie zabiorą?  :118:
Ryzyko wystąpienia OCD, paraliżu decyzyjnego i ostatecznie upadku projektu  :118:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: Stycznia 21, 2011, 08:50:51 »
Bo nią latają ;) :118:

To niech latają dalej, a nie marudzą po forach :P

Ale o juniorku mogę poopowiadać... bo ja to mam przeczucie, że kiedyś trafi u Ciebie na warsztat ;)

Na dzień dzisiejszy bardzo mało prawdopodobne.

@Sundowner - ;)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: Lutego 06, 2011, 13:53:14 »
Nowe contact pointy dla Pirata, powinny rozwiązać problem z FSX SP2 bez Acceleration.

http://simhangar.com/forum/viewtopic.php?p=2139#p2139

_michal

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Sierpnia 31, 2012, 00:39:14 »
http://www.simviation.com/simviation/?type=item&ID=145&page=2

Ponad 10000 ściągnięć Pirata z Simviation to całkiem niezły rezultat jak na tak niszowy projekt. :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #82 dnia: Sierpnia 31, 2012, 07:11:52 »
Ja bym powiedział, że bardzo dobry wynik :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #83 dnia: Listopada 07, 2012, 18:56:31 »
Witam.
Jak uruchomić wyciągarkę.Pokazuje się tylko jej okno ale wszystko jest nieaktywne.
Nic nie mogę tam wpisać. FSX SP-2. Pozdrawiam.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: Listopada 07, 2012, 19:12:40 »
Rolką myszki ustaw liczby i kliknij Launch.
« Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2012, 19:29:11 wysłana przez Zefirro »

« Odpowiedź #85 dnia: Listopada 07, 2012, 20:40:46 »
Dzięki Minamir.
Liczby ustawiłem ale launch jest nieaktywny,i wyciagarki brak.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #86 dnia: Marca 09, 2013, 10:09:20 »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Marca 09, 2013, 11:40:53 »