Autor Wątek: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera  (Przeczytany 102152 razy)

Sander

• Gość
Odp: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 07, 2009, 16:18:40 »
Dzięki Panowie za latanie, muszę się jeszcze sporo nauczyć  :001: Nie mam na razie żadnego tracka więc momentami miałem problem z zorientowaniem się gdzie kto jest. Sorry Sander za spowodowanie zderzenia ale to był ferwor walki  :021:

Nie ma problemu. Zdarza się. :)

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpnia 07, 2009, 18:28:33 »
Kruccca fix. A ja mam urlopu chyba ponad 40 dni i nie będę latał do września :( Nie ma sprawiedliwości na tym świecie :( Tylko dymam tym cholernym rowerem po lasach  :008:

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #62 dnia: Sierpnia 07, 2009, 23:13:18 »
Przepraszam panowie, ze tak wyłączyłem serwer bez zapowiedzi, ale już nie miałem nerwów. Interfejs tej gry to rozpacz, zły jestem jak cholera. Jak otworzę okienko czatu przed rozpoczęciem misji, to zawiesza mi się na ekranie gry i potem nie mogę go wyłączyć. Kilka razy zdarzyło się też, że nie mogłem go włączyć już w trakcie misji i niczego napisać. Raz z kolei było tak, że nie mogłem kliknąć "report ready" bo klikanie nie przynosiło żadnego efektu, innym razem znowu w ogóle nie działały komendy interfejsu gry i jedynym sposobem na zakończenie misji było wywalenie procesu RoF. Ta gra ma w sobie wielki potencjał, ale jak ludzie z RoF szybko nie doprowadzą tego do stanu używalności to będzie źle, póki co, to jak mówiłem dzisiaj, jeden wielki betatest, przynajmniej jeśli chodzi o tryb multiplayer. Anyway - dzięki wszystkim za dzisiejszą rozgrywkę.

Bubel

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Sierpnia 09, 2009, 10:02:02 »
Panowie..
Kiedy następne stawianie serwera? Chętnie bym dołączył. Poproszę o namiary.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #64 dnia: Sierpnia 09, 2009, 21:22:32 »
Jak są chętni to serwer stoi (jak akurat nie wisi :-/). Jest również TeamSpeak - IP: 83.2.65.184  hasło: css

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #65 dnia: Sierpnia 10, 2009, 20:22:29 »
To co? Powtórka z rozrywki? Serwery stoją, dane te same co wczoraj. Kto ma TS niech wbija, bo komunikacja po czacie to koszmar.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Sierpnia 10, 2009, 21:16:41 »
Może jednak Ventrilo co? Większość ma tam konto.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #67 dnia: Sierpnia 10, 2009, 23:21:04 »
No właśnie - dla zaprzyjaźnionych Ventyl wiadomo u kogo... :)

Dziś się extra latało. Walec który zanabyłem za pomocą plastiku daje fajną ciemność przed oczami - ot na poł prawie monitora skrzydło. Fajna ta misja też z DVII o dziwo, można ją wpleść na stałe. Wogóle bomba że było dużo luda i naprawdę dobrze się usadawiało na ogonie  :020:
Pozdro i do następnego!
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpnia 11, 2009, 20:27:12 »
Dorzuciłem więcej maszyn do misji - teraz jest po 7 dla obu stron na wypadek, gdyby pojawiło się więcej osób. Dodałem też lekki wiaterek i turbulencje, żeby nie było nudno :-). Zapraszam, serwer stoi (TS również).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 12, 2009, 00:28:11 »
Na 1 stronie wrzucono link do Tutoriala online, powinno pomóc jak ktoś 1y raz zaczyna latać online
http://www.il2forum.pl/index.php?topic=12000.0

lin bezpośredni: http://yoyosims.pl/MultiplayerRoF.html

www.yoyosims.pl

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpnia 12, 2009, 11:42:08 »
Ktoś wspominał o serwerze ROF-ITA-musze przyznać że ktoś tam postawił świetne i proste misje DF.Lotniska są zaraz obok frontu(może z deka za blisko bo startuje sie praktycznie przy linii okopów) ale przynajmniej obie strony nadlatują z zajętych przez siebie terytoriów i walka trwa nad i w okolicy linii frontu.Także nikt nie lata w kółko wokół zameczku w okolicy Ranncourt czy jakoś tak :001: Zadania-osłona balonów (które nota bene są w końcu na dobrej wysokości) albo po prostu kill'em all.Pogoda-zróżnicowana-od deszczu po rozrzucone chmurki.Może udało by się zrobić coś podobnego?Miałem okazje widzieć wczoraj pana z malowaniem custom online-wyglądał jak zbudowany z ektoplazmy czyli biały i dziwnie świecił-widać jak sie nie ma tego skina w kolekcji to tak sie to właśnie będzie widziało.
Pomerania 1945
Co. E 75th 9th Infantry Div. "Riverine Rangers"

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #71 dnia: Sierpnia 12, 2009, 11:58:53 »
A może Ci nie załadowało tego skina ? Też tak miałem, gdy walczyłem z Tobą tydzień temu (ja na S.XIII, Ty na Pfalzu). Dostałem komunikat od gry, że nie może załadować konkretnego malowania. Samolot jest biały i ma załadowane same speculary, przez co świeci się jak psu jaja ;)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpnia 12, 2009, 13:51:07 »
Hm,może być i tak.
Pomerania 1945
Co. E 75th 9th Infantry Div. "Riverine Rangers"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpnia 12, 2009, 15:45:45 »
Hm,może być i tak.
Dawno u nas nie latales ale teraz jest tak ze misje sie rotuja wlasnie masz rozne pory dnia, mozna zrobic tez zeby pogoda sie zmieniala, spoko, damy rade :)

www.yoyosims.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #74 dnia: Sierpnia 12, 2009, 16:00:56 »
Wczoraj na próbę ustawiłem w misji mocne zachmurzenie, ale zdrowo pojechało po FPS u mnie więc wróciłem do dotychczasowego schematu pogodowego.