Z tych co pamiętam - w tej chwili nie mam jak sprawdzić pozostałych...
a) menu gestów
1. OK
b) 1. Osłaniaj mnie - przydatne do "przywołania" swoich po wcześniejszym wydaniu innego rozkazu np atakuj cele naziemne.
2. Zdaje się że "do like me" ? Czyli wingman robi to co ty

Np lecą dwa Handleye, wydajesz ten rozkaz po czym zrzucasz bomby. Wingman zrzuca dokładnie w tym samym momencie. Zupełnie tak jakbyś ty uruchamiał zrzut bomb w obu samolotach.
3. zdaje się że leć do najbliższego waypointu - nie wiem jak to działa, nie testowałem
4. wydaje mi się że po tym rozkazie wingman kontynuuje misję na własną rękę, (nie testowałem)
5. Wracaj do bazy
c) 1. Atakuj tylko cele powietrzne
2. Atakuj tylko cele naziemne
3. Atakuj oba rodzaje celów
4. Patroluj tą okolicę - wingman będzie zataczał kręgi w tym miejscu aż wykryje nieprzyjaciela, po czym go zaatakuje.
Do tego jakieś głupie nawyki kazały mi unosić się nad grupą kręcących się dogfight'erów i tylko nurkować to na jednego, to na drugiego. Oczywiście 3 razy pogubiłem przy nurku te rachityczne skrzydełka...
To akurat są całkiem dobre nawyki

tylko trzeba do tego celu użyć odpowiedniego samolotu, SPAD się do tego świetnie nadaje - nie gubi tak łatwo skrzydełek

Właściwie na Szpadlu to jest jedyny słuszny sposób prowadzenia walki. Jak się go dobrze opanuje to jest się właściwie nietykalnym.
S!