Autor Wątek: Dodatkowe samoloty (płatne) - jakie warto kupić.  (Przeczytany 53486 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Dodatkowe samoloty (płatne) - jakie warto kupić.
« Odpowiedź #45 dnia: Września 04, 2009, 00:27:45 »

No właśnie też polatałem. O żesz mać. Ok może La-5FN to nie jest ale spicior na pewno. Problem, że brak odpowiednika na zwijanki po stronie spłaszczonych hełmów, co dalej będzie czynić, że online wszyscy pójdą w Germany, chyba, że slotów zabraknie. Minus - kompletnie nie widać celownika - znaczy gwizdek zasłania nam i tor lotu i zbierzność ostrzału. Na wyczucie trzeba ładować na wyskości śmigła. Jakoś widok też tak z boku lekko (musiałem centrować i zapisać pod F10). Sam model pięknie zrobiony, wnętrze bardzo podobne jak D.V
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #46 dnia: Września 04, 2009, 00:42:00 »
Reasumując-mamy swoją uberwaffe?  :001: Przydałby się bat na SE.5.
Ktoś już miał okazje powalczyć z alianckim Stukasem? Nie wiem czy to w ogóle możliwe żeby mógł mu stawić czoła sprzęt jakby z innej epoki a dominacja SE i Spadów zaczyna mnie letko (zamierzone) drażnić...
Pomerania 1945
Co. E 75th 9th Infantry Div. "Riverine Rangers"

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #47 dnia: Września 04, 2009, 00:47:59 »
No ten zawodnik to się wznosi jak alianckie maszyny. Be sure. A SE5a z obserwacji mojego kolegi i mojej trochę wykastrowali. Coś szybciej traci obecnie energię. Kur..cze, wpienia mnie taka zabawa ze sztucznym tuningiem.
Coś co by zrównało balans to wprowadzenie ustawienia blokującego widoki zewn. Wtedy każdy by polegał na widoczności z kabiny (co też jest jakimś tam atutem/wadą każdej maszyny). Dobra, dosyć narzekania.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #48 dnia: Września 04, 2009, 00:49:15 »
Ok-biore.
Pomerania 1945
Co. E 75th 9th Infantry Div. "Riverine Rangers"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #49 dnia: Września 04, 2009, 09:45:43 »
Brać warto, ale niestety to kolejny samolot przewagi powietrznej po stronie De  :118:
Czekam na testy online  :001:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #50 dnia: Września 04, 2009, 09:59:44 »
Widze tu chytry plan w sprzedawaniu dodatkowych co-raz-to-lepszych samolotów. Cfaniaki.

pozdrawiam
ROB

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #51 dnia: Września 04, 2009, 10:49:53 »
Raczej nie. Osiągi ma jak najbardziej poprawne. Z tym, że samolot ten miał dosyć słabą konstrukcję płatów i zdarzały się na nim przypadki ich urywania/uszkadzania podczas ostrych manewrów. Yoyo pisał mi wczoraj, że wykonał kilka testów "sprawnościowych". I co? I nic. Dalej był cały ;) Maszyna praktycznie nie sprawia żadnych problemów w pilotażu. Może po prostu tak silnik gry interpretuje dane maszyny i tyle. Jestem ciekawy jak im wyjdzie Fokker Dr.I

Edit:
Zamiast wydawać kolejne myśliwce powinni w końcu zrobić flyable Bregueta XIV i DFW C.V.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #52 dnia: Września 04, 2009, 14:07:50 »
Ramm, pewnie facet pisał o tym D.VII F z BMW D.IIIa, ale to materiał na inny temat.

Nie wiem. Nie było rozwinięcia tego tematu dalej. A sam na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie zweryfikować tego stwierdzenia jednoznacznie prawda/fałsz. Niemniej jednak D.VII z silnikiem BMW wszedł pod sam koniec wojny.

Problem, że brak odpowiednika na zwijanki po stronie spłaszczonych hełmów, co dalej będzie czynić, że online wszyscy pójdą w Germany...

Nie dramatuzujmy YoYo :-)
Spada jeszcze nikt nie dogonił. Prawidłowo prowdzony jest praktycznie nie do zdjęcia.
Wczoraj bawiłem się w "kotka i myszkę" z czterema Fokkerami przez jakieś 15 minut. Nic mi nie mogli zrobić.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #53 dnia: Września 07, 2009, 09:01:10 »
Ciekawa tabelka porównująca parametry samolotów dostępnych w RoF wykonana przez jednego z użytkowników forum Rof. Może być pomocna przy wyborze następnego samolotu jaki zechcemy kupić :-)

http://www.que-simulacion.com/wp-content/uploads/ROF_Comparativa_Aviones.pdf

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #54 dnia: Września 07, 2009, 09:54:37 »
Fajna tabelka. Teraz możemy pobawić się w obliczenia współczynnika jednego konia mocy do potencjalnie wydanego 1 $, oraz 1km/h do $ no i oczywiście stosunek prędkość wznoszenia/cena. I wysyłać to do neoqb by dawali albo lepszą cenę za szrotowe samoloty albo lepszy sprzęt za tę cenę ;) Jak biznes to biznes!

Spad XIII wygrywa! :D
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

kakol

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Września 07, 2009, 10:37:32 »
Fajna, przynajmniej wszystko w kupie. Ciśnie się jednak pytanie: po co Niemcy budowali nowe typy samolotów po D.III? :-)

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Września 30, 2009, 11:13:21 »

Edit:
Zamiast wydawać kolejne myśliwce powinni w końcu zrobić flyable Bregueta XIV i DFW C.V.

Raczej edytor Single Mission, zaimplementować wreszcie MP, którego z mojego punktu widzenia nie ma i kampanię skupioną wokół pilota.

Polatałem trochę Dolphinem. Śmieszny samolocik. Taki Lippish albo inny Triebfluegel I Wś. Nowatorsko wysunęli dolny plat przed górny, co pewnie miało nadać odjazdowy wygląd ;) A wiadomo, że jak coś odjazdowo wygląda to i odjazdowo lata.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #57 dnia: Września 30, 2009, 14:00:10 »
Oczywiście, ale to oddzielna sprawa. Mi chodzi o to, że w to latają nie tylko myśliwcy.
Edytor jest opisany na stronie RoF - zrobili podstawową dokumentację z ilustracjami. Na porządne multi również czekam, podobnie jak na sensowne rozwiązanie obsługi malowań graczy.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Września 30, 2009, 14:55:46 »
Oczywiście, ale to oddzielna sprawa. Mi chodzi o to, że w to latają nie tylko myśliwcy.
Edytor jest opisany na stronie RoF - zrobili podstawową dokumentację z ilustracjami. Na porządne multi również czekam, podobnie jak na sensowne rozwiązanie obsługi malowań graczy.

Zgadza się. Cały czas mam nadzieję na Gothę, jakiegoś Handleya itp. Ciekawe czy silnik gry przewiduje obsługę większej ilości silników i "multistanowiskowość" ;). Z myśliwców, poza ikonami typu E.III, Dr I i SCamel, nosi mnie na to ustrojstwo co ma silnik z tyłu, nie pamiętam teraz jak to się dokładnie nazywa, ale każdy wie o co kaman.
Źle się wyraziłem, chodziło mi o wbudowany quick mission builder.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #59 dnia: Października 01, 2009, 14:20:26 »
Witam. A czy ktoś wie kiedy pojawi się Camel ? Właśnie wypuścili Delfina. Kolejność zaskakująca.