Witam Panów (i mniejszość płci odwrotnej

).
Odpisuję dopiero teraz, jako że wcześniej nie miałem możliwości technicznej zabrania głosu (powiedzmy że komputer wyjechał na wczasy), ale już od miesiąca zbieram się, by dorzucić swoje 3 grosze. I tym samym udowodnić, że o Was nie zapomniałem.
Przede wszystkim uważam, że nie wystarczy nam kolejny kolaż, jaki większość z Was ma jako sygnaturkę. Forum potrzebuje przede wszystkim logo, znaczek, który może być potem wykorzystany np. na czapeczkach, czy *ekhm* koszulkach <nerwowy kaszel>
Samolocik zatem? Jakiś meserszmit?
Problem w tym, że takich w necie mnogo. I trudno odróżnić jednego od pozostałych.
No i nie jesteśmy prawdziwymi lotnikami (za wyjątkiem paru rodzynków/rodzynek

). To nie jest forum weteranów, czy obecnie latajacych. Musimy podkreślić, że jesteśmy graczami.
A cóż jest trafniejszym symbolem od joysticka?
Pozostał problem samolocika. Nigdy nie zadowoliłbym wszystkich... a to nazbyt jankeski, a to hitlerowski (o okrwawionymi rękoma
TM). Wybrałem spita jako najbardziej chyba klasyczne kształty, wręcz kobiece

Ale przy dopasowaniu do joya, które to przecięcie miało być pod kątem (dynamizm) skrzydło mierzyłoby za nadto w górę. Potrzebowałem coś z ukośnym skrzydłem, a uparcie nie chciałem powojennego... zostało mi więc tylko jedno. Ale na upartego zadowala: fanów lotnictwa 2WŚ, fanów wszystkiego
miemieckiego, fanów suszar - a przy odrobinie fantazji przypomina nieco jumbojeta

Zauważcie jak płynnie dopełnia kształt dżojstika - oczywiście była to świadoma decyzja artystyczna

Stąd mój projekt, który składa się póki co z samego logo + liternictwo (też moje, tj. wzorowane z samolotu) przypominajace napisy eksploatacyjne wykonywane z szablonu. Jeśli obrazek miałby transparency + centrowanie to w/g mnie możnaby go tak wstawić (i taki chętnie dostarczę). Np. na istniejącym polu pod banner literki lepsze byłyby białe.
Oczywiście na życzenie mogę zrobić wersję typowo bannerową tj. z tłem.
[załącznik usunięty przez administratora]