Autor Wątek: W jaki sposób można się dołączyć do misji online?  (Przeczytany 2769 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: W jaki sposób można się dołączyć do misji online?
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 06, 2010, 20:22:34 »
Dokładnie tak. Wszystkie serwery na HL są aktualnie na wersji 1.12a/b i aby się dołączyć to musisz ją mieć. Ze względu na brak kompatybilności nie możesz i wraca do HL'a
Zresztą zakup FC tylko na dobre Ci wyjdzie :) Niestety wersja którą posiadasz miała kiedyś swoje małe 'community' (ubi.com), ale od jakiegoś czasu to nie działa i nie ma tam nikogo!

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 07, 2010, 10:27:14 »
Jest jakiś problem z grą online na Hamachi, jeśli mam router? Model: LinkSyS WRT54GC. Próbowałem się połączyć z innymi i niestety nie mogę, myślę że problem tkwi właśnie w tym, że mam router. Oczywiście mam wersje 1.02.

[gmod]Proszę o nie dublowanie postów. Wystarczy napisać w jednym miejscu, kopiowanie swojego pytania wcale nie sprawi iż odpowiedź będzie szybsza. Syringe.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2010, 10:44:01 wysłana przez Syringe »
Nie mógłbym żyć bez lotnictwa, bez lotów i tej jakiejś urzekającej atmosfery lotniska. Duże przestrzenie, niby spokój – a jednocześnie napięcie, które mija po zakończeniu lotów.

« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 07, 2010, 12:01:03 »
Router nie powinien być przeszkodą, ale może być tak ustawiony że czegoś tam nie puszcza...

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 07, 2010, 12:08:29 »
Czyli powiedziałbyś mi co muszę zrobić krok po kroku, aby założyć serwer na Hamachi i grać online w Locka?
Nie mógłbym żyć bez lotnictwa, bez lotów i tej jakiejś urzekającej atmosfery lotniska. Duże przestrzenie, niby spokój – a jednocześnie napięcie, które mija po zakończeniu lotów.

« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 07, 2010, 13:33:53 »
Czyli powiedziałbyś mi co muszę zrobić krok po kroku, aby założyć serwer na Hamachi i grać online w Locka?

Niestety, ale osobiście nie używałem Hamachi do LockOn'a i "za rączkę" Cię nie poprowadzę...

Generalnie zasada jest prosta: Hamachi ma posłużyć do stworzenia wirtualnej sieci. Czyli masz poprawnie zainstalowane i skonfigurowane Hamachi i zakładasz nową sieć. Koleś, który chce z Tobą grać musi się z tą siecią połączyć. Będąc razem w wirtualnej sieci macie obaj przydzielone jakieś tam adresy IP.
Teraz trzeba postawić grę. A tego mi się nie chce opisywać, zwłaszcza że już to wiele razy było napisane ;)

Na tej stronce (FlankerTraining.com) znajdziesz dużo tutoriali, m.in. ten który powinieneś obejrzeć: Flying Online: A Beginner's Guide to Getting There