Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 200851 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #1035 dnia: Marca 21, 2026, 22:23:41 »
Udało mi się wysłać dziś e-maila do TM... i po południu dostałem odpowiedź! Proszą o nagranie filmu z funkcjonowania Warthoga. Spróbuję to zrobić jak najszybciej.
Bardzo szybka Ich reakcja, coś niebywałego? To może dobry znak?
Zbyszek
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #1036 dnia: Kwietnia 10, 2026, 21:57:13 »
Po kilku tygodniach korespondencji (wysłaniu informacji video) z serwisem TM, otrzymałem dziś wiadomość, że naprawa kosztowała by około 150euro, a kto wie czy nie więcej! Raczej podziękuję!? Zamówiłem Virpila CDT-VMAX-throttle, mi wystarczy ta ilość "guziorów".
Zbyszek
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #1037 dnia: Kwietnia 15, 2026, 14:56:22 »
Nareszcie "przyszedł"! ...CDT-VMAX Throttl (VIRPIL). Jest rzeczywiście nieduży, w sam raz! Dobrze siedzi na miejscu Warthoga TM. Godny następca. Dźwignie mają dobrą regulację "ciernę" i dobrze dopasowują  się do pr. ręki. Na razie wszystko działa rewelacyjnie! Warthog jest w zaprzyjaźnionym serwisie (PC) zobaczymy co dalej z nim będzie? Pan W. daje nadzieję na jego naprawę za około 100-150zł?! Wymiana przetwornika AC/AD  AD7779  i musi być dobrze?!
Zbyszek
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #1038 dnia: Maja 23, 2026, 06:06:52 »
Mam problem z joystickiem. Nie wiem co mnie podkusiło żeby odpalić Firmware i sprawdzić aktualizacje. Od tego momentu joystick "umarł". Przy próbie podłączenia go do komputera wyskakuje komunikat o zablokowaniu sterownika co skutkuje że Windows go nie widzi, Firmware go nie widzi. Próbowałem już chyba wszystkiego co znalazłem w sieci. Nic nie pomogło. Na drugim komputerze jest wykrywany i Firmware widzi urządzenie. Czy ktoś miał coś podobnego? Może jakiś pomysł jak to naprawić?
 Rafał

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1039 dnia: Maja 23, 2026, 09:21:59 »
Musisz być może dokonać twardy reset joya. Nie pamiętam jaka to jest kombinacja przycisków, ale poszukaj w sieci lub na supporcie TH. Polega to na jednocześnie wciśnięciu jakiś przycisków + chyba sekwencja. Raz miałem coś takiego i potem wszystko było ok, joy był widoczny.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1040 dnia: Maja 23, 2026, 23:54:03 »
Drugie podejście do wpisu.
@YoYo Tego też próbowałem. Jak wcześniej napisałem próbowałem chyba wszystkiego co znalazłem w sieci. Nic nie pomagało. Windows prędzej czy później wyrzucał komunikat o zablokowaniu sterownika co skutkowało brakiem urządzenia. Wczoraj poszedłem podłączyć joystick na drugim komputerze. Instalacja, podpięcie do usb i urządzenie wykryte. Firmware widzi, ale nie może skończyć działania. Wywala się na sprawdzeniu z komunikatem time out. Miałem już serdecznie dosyć. Dzisiaj stwierdziłem że jeszcze raz pójdę i spróbuję na drugim komputerze tylko trochę inaczej. Odkręciłem grip i podczas instalacji sterowników podpiąłem samą podstawę. Włączyłem Firmware i był ten sam efekt - time out. Dwie kolejne próby bez skutku. Ostatnia próba. Przykręciłem grip, włączam procedurę i sukces. Trzy zielone ptaszki. Poszedłem do swojego komputera podpiąłem i kamień spadł z hukiem. Wszystkie moje stery są widoczne, ja jestem szczęśliwy. :D

« Odpowiedź #1041 dnia: Sierpnia 20, 2026, 09:24:57 »
Thrustmaster odświeżył bazę, teraz w opisie wspomina o łożyskach ograniczających opór:

The HOTAS WARTHOG MKII base has been completely redesigned with smoothness, durability and compatibility in mind. Its optimized metal structure ensures smoother movements in the center and increased durability thanks to integration of anti-stiction ball bearings. In terms of electronics, the new design and its 6-pin connector offer full compatibility with all Thrustmaster grips, simultaneously supporting up to 128 buttons and 8 axes.

https://eshop.thrustmaster.com/en_ca/hotas-warthog-mkii.html