Autor Wątek: Wirtualna Grupa Akrobacyjna ŻELAZNY  (Przeczytany 14482 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Wirtualna Grupa Akrobacyjna ŻELAZNY
« Odpowiedź #30 dnia: Listopada 30, 2009, 16:07:54 »
Taka mała dygresja. Żelazny nie lata już w malowaniach żałobnych. Fajnie by było zobaczyć taki zespół naprawdę wyćwiczony... w rozchodzącej się figurze a nie locie skrzydło w skrzydło (AI) ale fakt - wszystko przed Wami. Czekamy na video z pierwszych figur ....  :001:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #31 dnia: Listopada 30, 2009, 17:35:49 »
Dlaczego akurat "Żelazny"? Właściwie pytam po co w ogóle nazwę grupy latającej w realu.

Jak moderacja stwierdzi że wątek o zbyt wielkim ryzyku to oczywiście kontynuacja rozmowy może być przez priva ;)
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 04, 2009, 19:13:28 »
Taka mała dygresja. Żelazny nie lata już w malowaniach żałobnych.
Nie rozumiem ?? Numery 4, 5, 6, i 7 są nadal w eksploatacji. Fakt, nie widziałem jeszcze żeby wszystkie te cztery były w powietrzu, ale do FSXa nie widziałem pozostałych Żelaznych machin (tj. Zlin 526 i Extra 330LC).

1. Dlaczego akurat "Żelazny"? Właściwie pytam po co w ogóle nazwę grupy latającej w realu.

2. Jak moderacja stwierdzi że wątek o zbyt wielkim ryzyku to oczywiście kontynuacja rozmowy może być przez priva ;)

1. Ponieważ wraz ze znajomymi od dłuższego czasu chcieliśmy utworzyć taką grupę. Inspiracyjnym "kopem" to rozpoczęcia działalności była grupa WATAHA, oraz sam fakt iż jesteśmy fanami Żelaznych, no a przecież oba te ugrupowania użytkują samolotów Zlin-Z50L :]

2. Dlaczego "o zbyt wielkim ryzyku" ?? Jeżeli chodzi tobie o posługiwanie się nazwą zespołu, to przypomnę, że uzyskałem mailową zgodę od Piotra Haberlanda.

Niektórym może się wydawać, że przesadzam, przeceniam nasze możliwości, przechwalam się, itp. Ale oprócz poczucia obowiązku, jakim jest doprowadzenie naszego ugrupowania do sukcesu, są też inne sprawy związane z życiem codziennym...dla jednych jest to praca, dla innych nauka, i różne inne rzeczy.

« Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 04, 2009, 21:34:35 »
Przecież YoYo nie napisał nic o numerach, tylko o żałobnym malowaniu - czarnych pasach na ogonie i prawym skrzydle. Tych pasów aktualnie już nie ma na samolotach zespołu.

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 04, 2009, 21:44:13 »
To ciekawe z malowaniami.
A piszą , że są fanami tego zespołu z reala?
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.
WSP dla Orłów. - od EKG_PIT

« Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 06, 2009, 20:46:02 »
Przepraszam, źle was zrorumiałem... Przyznam, iż nie wiedziałem, że te czarne pasy były oznaką żałobnego malowania... Myślałem, że miały służyć tylko zamalowaniu "robotnika" który wcześniej był na ich miejscu. Ale nie jestem teraz w stanie ich usunąć z przyczyn technicznych :/
A określenie "fan" nie koniecznie musi znaczyć, że wiem wszystko o realnym zespole.
Naprawdę nie chcę się tu z nikim kłucić :004:

« Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 06, 2009, 23:29:34 »
Nie chodzi o kłótnie i zapewne nikt nie chciał Wam wytykać nieznajomości zespołu :)
W każdym razie pasy te zostały dodane do malowania po tragicznym wypadku w Radomiu w 2005 roku i przez jakiś czas pozostawały na samolotach zespołu, ale aktualnie już powrócono do pierwotnego malowania.

Pozdrawiam i trzymam kciuki :)

... oczywiście chodziło o 2007 rok.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2009, 08:59:00 wysłana przez YoYo »

Offline kargul14

• *
  • kargul14
    • Link Cargo FSa
« Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 30, 2009, 18:58:38 »
Jest już Extra 330 do FSX'A?? :011: :011: :banan

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 05, 2010, 01:12:00 »
To ciekawe z malowaniami.
A piszą , że są fanami tego zespołu z reala?

Nasze Zlin-y są obecnie w remoncie a wiec malowania no cóż po wszelkich naprawach i poprawkach  zostaną zaktualizowane. I wrócimy na nieboskłonu przestrzenie niezmierzone.

"Piss" bracie :) 

Maciuś

• Gość

Offline kargul14

• *
  • kargul14
    • Link Cargo FSa
« Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 07, 2010, 17:31:00 »
OK. Dzięki, a ,a, pytanie czy mogę dołączyć do zespołu??

« Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 09, 2010, 16:03:34 »
Już rozmawialiśmy o tym :002:
Btw. na poprzedniej stronie w tym wątku napisałem, że rekrutacja została wstępnie zakonczona :004:

Offline kargul14

• *
  • kargul14
    • Link Cargo FSa
« Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 09, 2010, 20:38:20 »
Ej a jakbym założył grupę akrobacyjną Żelazny no wiem że niektórzy chcą dołączyć do Żelaznych nie mogą bo nie maja SP2 więc chciałbym założyć taką grupę. co Ty na to?? :banan

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 10, 2010, 01:08:34 »
Ej a jakbym założył grupę akrobacyjną Żelazny no wiem że niektórzy chcą dołączyć do Żelaznych nie mogą bo nie maja SP2 więc chciałbym założyć taką grupę. co Ty na to?? :banan

Mistrzu jak nie mają SP2 do FSX-a  żarty sobie stroisz czy jak ? Oto link  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=204FEE1E-F8DE-4B21-9A32-5A41A3E27FF0&displaylang=pl  łatwo pobrać  i zainstalować  nie widzę kłopotu.
No chyba że ten kłopot to legalność FSX.

« Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 11, 2010, 15:36:06 »

To już leży wyłącznie w twoim interesie. Ja naszych malowań nie udostępnię, trochę się nad nimi napracowałem, i nie pozwolę żeby tak poprostu ruszyły sobie w świat... Poza tym Zlin Z50LA do FSX'a, autorstwa Tim'a Conrada, z którego korzystamy, jest w pełni kompatybilny tylko z FSX'em zaopatrzonym w dodatek SP2 (tak przynajmniej pisze w pliku "readme.txt".