Autor Wątek: Wings of Prey  (Przeczytany 63410 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Wings of Prey
« Odpowiedź #120 dnia: Lutego 12, 2010, 18:29:09 »
Spitem II w 1028 startuje się bez problemu. Klapy działaja razem z podwoziem (składasz podwozie - unosisz klapy).
Mówie o poziomie Symulacja. Tak jak podajesz to poziom - Realistyczny - wtedy masz koła połaczone z klapami ...
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #121 dnia: Lutego 12, 2010, 19:58:49 »
Własnie wracajac z pracy wpadłem do empiku i zanabyłem sobie WoP  :banan Szybka instalacja i test...Yoyo nie wiem skad Twoje problemy ze Spitem, odpaliłem misje o której pisałes w trybie symulacja i start oraz lądowanie przebiegły bez problemu, na dowód zrobiłem replay i wrzucam na rapida. Wersja 1.0.2.6 prosto po instalacji z płytki. http://rapidshare.com/files/349727929/replay.zip.html Aha, no i działa mi zewnetrzny widok w trybie symulator obsługiwany z hat'a na joysticku, wiec jest git  :karpik
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #122 dnia: Lutego 12, 2010, 20:37:25 »
 Startowałem w trybie ustawień własnych (custom) ale  trybie symulacja również start bez problemu.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #123 dnia: Lutego 12, 2010, 23:31:47 »
Hmmm to dziwne. Nagrałem filmik z tych moich starów i lądowań.

http://www.youtube.com/watch?v=Qq2CtTA2Jmw

.... wpadlem na pomysl, moze mam zablokowany jakos hamulec..... sprawdze

rajd na Jaskólce

edit: oł je bejbys...... :D to to. Miałem podpiete hamulce pod pedały i widać w trakcie rozbiegu sie blokowały. Zastanowiło mnie że nikt nie ma takiego problemu. Jest OK teraz :)
A co do misji - w single nie działa ten Enter. Faktycznie, gdzie indziej może mieć zastosowanie - mylne jest hasło PL "Dalej".
@ raugust - gut. Może to też kwestia jakis ustawień na ten grzybek. Mówisz o widoku z F2?
« Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2010, 01:05:11 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #124 dnia: Lutego 13, 2010, 06:24:51 »
Wiesz YoYo jakoś dziwnie mi działają klawisze funcyjne jesli chodzi o zmiane widoków...raz działają raz nie - jeszcze tego nie zgłebiłem. Ale w grze podczytałem standardowe ustawienia pod mojego Cougara i zmianę widoków mam pod przyciskiem 15 (na tym 4 pozycyjnym grzybku z lewej strony joya) a ten głowny grzybek (zwykle służacy do trymowania) pozwala na zmianę kąta widzenia w widoku zewnetrznym, tak samo działa też mysz. W tym samodzielnym demo tego nie było. Muszę jeszcze pozgłebiać ustawienia bo do gry w demko specjalnie sie do tego nie przykładałem. Generalnie jest lepiej niż sie spodziewałem, mam też wrażenie (choć może to tylko wrażenie) że wzrosła mi odrobinkę wydajność w pełnej wersji w stosunku do demo. Mam już dość stary sprzęt, grafika 7600GT wiec mogę latać na średnich ustawieniach i nie mogę sie cieszyć z dobrodziejstw DX10  :015:
YoYo, do kogo Ty palisz z tej jaskółki, do Blenheima? Wstydź sie!!! Toż to kopanie leżącego  :121:

Rzeczywiscie chyba nie można przedłużyć pojedynczych misji...no trochę lipa  :005:
« Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2010, 06:35:11 wysłana przez raugust »

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #125 dnia: Lutego 13, 2010, 08:18:38 »
Chwila chwila
YoYo, do kogo Ty palisz z tej jaskółki, do Blenheima? Wstydź sie!!! Toż to kopanie leżącego  :121:
Chwila chwila, zagłębiam się dopiero. :D
Wrzuć screeny ze swoich ustawień sterowania www.imageshack.us . Chce porównać do swoich na jakiej zasadzie działa Ci grzybek na joyu.

Troche fajnych screenow na pulpit http://forum.yuplay.com/index.php?showtopic=1186&st=80&start=80  :001:
btw.
Jak ustawić : Wings of Prey - Luftwaffe historical decals (You already got this item)
teraz mam tak, a jakoś w opcjach nie widzę możliwości zmiany 1.0.2.8 v. Powinno być po wybraniu profilu w rozgrywce.

http://forum.yuplay.com/index.php?showtopic=1108&hl=decals - z tego tematu wynika że w PL nie możemy dodać historycznych oznaczeń w związku z regulaminem EULA
« Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2010, 09:37:04 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #126 dnia: Lutego 13, 2010, 10:32:38 »
Ustawienia wygladaja tak: jeśli "obrót kamery za pomocą grzybka" ustawisz na NIE to grzybkiem mozesz obracac tylko o kąt 90 stopni w każdą stronę a po zwolnieniu wraca do położenia "widok z tyłu".
Własnie chciałem zadac to samo pytanie odnośnie swastyk, też odblokowałem je na swoim koncie w yuplay a w grze ich nie widać. Myślałem że zmiana języka na angielski coś zmieni, ale nie. A może zainstaluję ponownie wersję beta i apdejtuję do 1.0.2.8 EN i wtedy sprawdze. Tylko nie wiem czy gra sie uruchomi skoro jest zarejestrowana na numer z wersji PL. Może po południu zrobię eksperyment.

hmm...chyba eksperyment nic nie da bo jak rozumiem z tego tematu, który podlinkowałes to zdaje się kwestia IP  :005:
« Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2010, 10:44:52 wysłana przez raugust »

« Odpowiedź #127 dnia: Lutego 13, 2010, 11:02:18 »

A da się wyłączyć te śmieszne krzyżyki czy kwadraty które są zamiast swastyki ?
  Wolę już puste miejsce na stateczniku.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #128 dnia: Lutego 13, 2010, 11:08:09 »
Podobno możne usunąć ręcznie jakoś te teksturę i wstawić inną. Na forum youplay gościu nawet napisał jak ale nie chce mi się na razie w to bawić.

"obrót kamery za pomocą grzybka"

No u mnie też jest tak zaznaczone ale nic sie nie obraca.
« Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2010, 12:16:30 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #129 dnia: Lutego 13, 2010, 19:23:02 »
Bo to pewnie jeszcze kwestia własciwego przypisania przycisków do obsługi widoku
Polatałem sobie dziś troszkę, wszystkie misje z kampanii Bitwa o Anglie i jedna nad Stalingradem no i mam taką refleksję; gierka jest fajna, warto wydać te 100-120zł ale tak naprawde zamiast zupełnie nowego tytułu wolałbym lifting starego Iłka (ze wszystkimi jego możliwościami i bogactwem maszyn flyable) do takiego standardu graficznego jak Wings of Prey.

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #130 dnia: Lutego 13, 2010, 21:03:07 »
ale tak naprawde zamiast zupełnie nowego tytułu wolałbym lifting starego Iłka (ze wszystkimi jego możliwościami i bogactwem maszyn flyable) do takiego standardu graficznego jak Wings of Prey.

Amen

PS. Jak iesz YoYo jak zastąpić te cholerne krzyżyki na ogonie, to podaj jakiegoś linka.

« Odpowiedź #131 dnia: Lutego 13, 2010, 21:12:54 »

Nieśmiało zapytam , czy "multi" działa?

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #132 dnia: Lutego 13, 2010, 21:49:31 »
Multi działa  :002: choć miałem problem z dołaczeniem do gry jak było 11 na 16 graczy i kilka razy trafiła mi sie zwiecha  :005:

« Odpowiedź #133 dnia: Lutego 14, 2010, 11:42:39 »

Faktycznie multi działa , ważne że nie popełniono błędu jak w RoFie i nie trzeba czekać :001:,
latamy także sprzętem niemieckim i włoskim , widoki rzeczywiści piękne zwłaszcza Ardeny zimą i front włoski.
  W Macci widać do tyłu znacznie lepiej niż w iłku :002:.
Tylko trzeba by stawiać własny serwer , tam gdzie udało mi się polatać nadużywano niestety print screena ,
najpierw myślałem że lagi , ale kolesie odlatywali w kosmos tylko podczas podchodzenia do ich "6"  :002:,
 Prawdopodobnie granica  wieku lotników bardzo bliska tej podanej na pudełku , no i widać nawyki z CS chyba :002:.
  Bardzo przyjemnie latało się bf110 , tylko trzeba samolot dobrze wytrymować bo inaczej to niezła polka jest .

« Odpowiedź #134 dnia: Lutego 14, 2010, 12:16:58 »

spidoman@

Nie wiem czy sobie poradziłeś z tym sterem wysokości , ale informacyjnie dla innych żeby się nie stresowali  podaję przyczynę  kłopotów poniżej.
  Po wgraniu patcha 1.0.2.8 też miałem problem ze sterem wysokości ( być może w wersji 1.0.2.6 też występuje ), 
po prostu źle przetłumaczono opis osi w zakładce urządzenia w pozycji drugiej jak na obrazku jest wpisana
oś steru kierunku a powinno być oś steru wysokości ;

Rodzaj joysticka raczej nie ma znaczenia , sorry za dwa posty jeden po drugim ale zanim zrobiłem zrzut obrazka
to czas mnął :002: