Autor Wątek: Wings of Prey  (Przeczytany 63304 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wings of Prey
« dnia: Listopada 13, 2009, 19:41:44 »
http://www.airwargame.com/eng/start/  :karpik
http://www.simhq.com/_air13/air_416a.html

Dodałem ten nowy temat ze względu na to iż ta gra jest nową grą pt. "Wings of Prey" na PC bazująca na silniku gry konsolowej pt. "IL2 Sturmovik: Birds of Prey".

[gmod] Wyczyszczone, znacie temat wątku? To się go trzymajcie. Syr.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2009, 08:55:07 wysłana przez Syringe »
Podrzuć własne marzenia swoim wrogom, może zginą przy ich realizacji...

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
Odp: Wings of Prey
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 02, 2009, 22:38:40 »
Kupiłem, odpaliłem, arcade, szkoda czasu i kasy.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 02, 2009, 22:56:15 »
   Naprawdę jest tak  źle ? Szkoda.

« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 03, 2009, 07:57:34 »
Janweg
Jest aż tak źle, że nie ma o czym pisać??

HL-EKG_Ralu

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 03, 2009, 08:36:38 »
Ja mam pytanie o PSP, czy ktoś grał na tej platformie? 129 zł to kupa kasy, ale kupiłbym synowi dla siebie  :002:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 03, 2009, 09:41:00 »

Temat jest o wersji na PC , więc konsoli nie trzeba kupować , dlatego pytanie do Janwega
  , piszesz o wersji na PC czy o konsolowej?

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 03, 2009, 12:16:15 »
O wersji PC (Wings of Prey). Jest do pobrania ze strony YuPlay. Ja zrobiłem preorder 6.11.2009 i od 1.12.2009 można ścągać (dostaje sie torrent ze strony YuPlay). Co ciekawe, po ściągnięciu można grę uruchomic w trybie DEMO, lub wpisać kod (osobno dostaje się go ze strony Securom bodajże) i uruchomuić jako pełna grę. Więc być może każdy może ją ściągnać i spróbować, czy jest OK i ew. wykupić kod. Od razu trzeba śiągąc pucz 1002, bo na gołej grze nie można ustawić joysticka. Trzeba pamiętac o uaktualnieniu programu Trackir. Gra to żywcem przeniesione Birds of Prey z konsol. Dla mnie kiepska, skrobnę coś więcej po weekendzie.

« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 03, 2009, 14:44:42 »

Czyli można sobie darować  :001:

« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 09, 2009, 21:45:01 »
No właśnie. Interesuje mnie jakie są rzeczywiście różnice między Wings of Prey a superekstrahardkoroworealistycznymi symulatorami. Jaka alternatywa? Ił-2?
Nieee... niestety pracuję w "designie" - robię różne rzeczy do netu jakieś strony, jakieś grafiki itp.(Zeke.com.pl, greenup.com.pl) - nie chodzi o chwalenie się tylko o to, że nie robię rzeczy ala strona dla sklepu warzywnego cioci pietruszki. Dlatego też jak widzę zbyt dużo kwadratowych pikseli to mnie oczy bolą. Wiadomo są gry jak wings of fury gdzie piksele dają smaku. Ale Ił-2? I właściwie większośc, zdecydowana większość gier-sym to towar sprzed ładnej kopy lat. Jakbym chciał grać w gry na 486 to bym sobie na komórce odpalił.

Jaka jest sensowna alternatywa dla Wings of Prey gdzie można będzie się nauczyć co da się robić z samolotem i co i jak wpływa na jej lot. Przy okazji nie psując sobie oczu fruwającymi i podskakującymi kwadratowymi krawędziami wszytkich elementów.

Puki co gram sobie w Wings of Prey i raczej na tym się będę uczył "podstaw".

« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 10, 2009, 00:51:32 »
FSX ?

« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 10, 2009, 01:20:43 »
Ano tak zapomniałem dodać, że poza lataniem fajnie czasem czymś postrzelać.
Zawsze można niby kamikaze robić ale to się szybko znudzi ;)

« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 10, 2009, 01:36:09 »
Rise of Flight, DCS i Lock On. Wyglądają o niebo lepiej i wszystkie mają działy na tym forum.

Nowe symulatory nie pojawiają się często i nigdy zbyt wielkiego wyboru nie było.

« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 10, 2009, 10:08:38 »
  LMP@
   Tyle że twórcy RoFa powinni sobie zobaczyć jak wygląda świat zimą bo te ich tekstury zimowe to tragedia,
iłkowa Słowacja zimą wygląda " o niebo lepiej" .

freelancer@
   Rozdzielczość w iłku nie jest tak tragiczna jak by się zdawało.

« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 10, 2009, 10:37:04 »
Mi się nie udało ustawić nic poza 1024, no ale też antyaliasing... w 1946 jest jakikolwiek?

czytałem o jakiś mykach, żeby sobie móc na 3 ekrany czy więcej rozłożyć Iła ale coś mi nie wyszło ;) za mało rozgarnięty jestem. Może jakbym miał jakiś lepszy opis działań... Ja gram na 1920x1200 i taką rozdziałkę chciałbym ustawić.

Nad Rise of flight też się zastanawiałem choćby ze względu na to, że wcześniejsze samoloty to mniej technoligii i mniej rzeczy do opanowania. Jednak też mniejsze prędkości i przez to mniejsza dynamika. Dynamika jak w ił czy WoP jest ok ;)

Może jeszcze popracują nad tym, żeby finalna wersja WoP była bardziej realistyczna.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 10, 2009, 11:36:09 »
Witam.

Czy próbował ktoś wersji na PSP?