Autor Wątek: Falcon 4.0 <-Kilka pytan od laika.. (Jak nie zaczynać przygody z Falconem)  (Przeczytany 6591 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kubas47

• Gość
Odp: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 12, 2010, 21:41:53 »
Mam kolejne pytania. W F4.0 AF Zainstalowałem patch 1.0.13 EXE  natomiast gra mi mówi żeby pobrać 1.0.6 bo to on jest najnowszy a ten zainstalowany 1.0.13 widzi jako 1.0.1.50613  czy możecie mi pomóc??  czy ktoś może mi polecić cockpit do F4AF ten z widokiem pilota ponieważ ten który pobrałem jest do FF chyba.
ostatni mój problem to te bomby czytam instrukcję a latam na ustawieniach prostych i za chiny nie potrafię odczepić bomby z lotu poziomego na dużej wysokości. Wydaje mi sie że skoro pisze na forum w temacie pomoc dla początkujących to ktoś mi może pomóc. Pozdrawiam :001:

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
Odp: Falcon 4.0 <-Kilka pytan od laika.. (Jak nie zaczynać przygody z Falconem)
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 12, 2010, 22:56:34 »
Pewnie nie pobrałeś patcha stand-alone a upgrade z wersji 1.0.6. Link do patcha stand-alone: http://updates.lead-pursuit.com/downloads/Falcon4AF_patch_1.0.13.exe

Poza tym nikt ci nie pomoże jeśli będziesz latać na nierealistycznych ustawieniach - nikt po prostu nie wie jak tam działa awionika, bo wszyscy tutaj od  razu zaczynali od poziomu realistic.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

poko24

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 14, 2010, 18:18:30 »
Prawda. Generalnie zabawę z każdym nowym symulatorem powinno się zawsze zaczynać od razu na realistycznych ustawieniach.

« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 15, 2010, 02:51:49 »
Kubas

Na początek życzę Ci wytrwałości..
Po drugie żeby odczepić bombę np.Mk-82 w locie poziomym musisz wsadzić klucz do zamka..jeśli nie zadziała..

B61!

Pozdrawiam
Wieża: Żeby uniknąć hałasu, odchylcie kurs o 45 stopni w prawo.
Pilot: Jaki hałas możemy zrobić na wys. 35000 stop?
Wieża: Taki kiedy wasz 707 uderzy w tego 727, którego macie przed sobą...

trendus

• Gość
Nieprawidłowy odczyt położenia przepustnicy w Open Falcon 4.7
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 15, 2010, 19:54:32 »
Witam
Ledwo co zacząłem przygode z Falconem a już pojawiły się problemy. Otóż mój Viper "odczytuje" coś jak by za mało przepustnicy z joysticka. Chodzi mi o to że gdy joy jest na idle to w f-16 jest na ok. 70%. I oczywiście w równej skali wzrasta. Czyli to 100% obrotu przepustnicy traktuje jako 30%. Nie jest to raczej problem z joystickiem bo i menu Setup w falconie i windowsowy kontroler gier odczytują go poprawnie. Nie mam pojęcia o co chodzi bo wcześniej gra chodziła normalnie. Mam tak od wczoraj. Nie zmieniałem żadnych ustawień.

Joystick to Saitek Cyborg Evo; Open Falcon 4.7; Windows XP

[gmod]Na przyszłość - prawidłowa nazwa tematu. Unikać mi nazywania wątków w stylu "Problem z przepustnicą". John Cool.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2010, 20:01:08 wysłana przez John Cool »

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
Odp: Nieprawidłowy odczyt położenia przepustnicy w Open Falcon 4.7
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 15, 2010, 21:17:53 »
Czyli wszystko prawidłowo. Gdzie tu problem? Próbowałeś czytać manuala, sekcja ramp start?
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 15, 2010, 21:38:17 »
Może w tym, że ma tak od wczoraj.  :118:

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 15, 2010, 22:10:53 »
Trendus... jakbyś się wysilił i poczytał kilka wątków, to wiedziałbyś, że:
1. Zabawę z Falconem trzeba zacząć od przeczytania wstępu do manuala.
2. Następnie przejść do czytania i wykonywania instrukcji w kolejnych misjach treningowych.
3. jest coś takiego jak Idle Detent, oraz że
4. przy "rozkręconym" silniku, obroty że tak to nazwę "jałowe" to właśnie 70% RPM, 100% to tzw. Full Military, a powyżej zaczyna się zakres dopalania (afterburner).
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel