Autor Wątek: FENIX VIRTUAL AEROBATIC TEAM  (Przeczytany 7680 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: FENIX VIRTUAL AEROBATIC TEAM
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 24, 2010, 08:48:10 »
Witam. Oto fotki z ostatniego lotu. Z jakiegoś powodu fotki są w odwrotnej kolejności :) . Pozdrawiamy - FVAT.

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 22, 2010, 12:37:33 »
Kilka fotek z ostatniego treningu.

« Odpowiedź #17 dnia: Marca 23, 2010, 12:20:30 »
Elegancko, kiedy jakiś film zaserwujecie?

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 23, 2010, 14:49:21 »
Widzę, że szybko postępy robicie. Oby tak dalej! :D
DCS/FSX/AC/pCARS

« Odpowiedź #19 dnia: Marca 23, 2010, 14:55:50 »
Elegancko, kiedy jakiś film zaserwujecie?

Witam.

Jak nauczymy się obsługiwać jakiś program do tworzenia filmów ;) A tak naprawdę, to w niedalekiej przyszłości postaramy się coś skleić.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #20 dnia: Marca 24, 2010, 12:43:04 »
Widzę, że szybko postępy robicie. Oby tak dalej! :D

No postępy jakieś tam są, choć i błędów nadal nie mało :).
Program treningów na razie nie jest jeszcze bardzo rozbudowany, staramy się po trochu dodawać nowe elementy (nie za wiele na raz ;) ) lecz głównie musimy się skupić na dopracowaniu już wykonywanych akrobacji.

Co do filmiku - przyznam szczerze że zabieram się do tego już od dawna, ale na razie brak czasu i pewne problemy techniczne skutecznie opóźniają prace  :003:. Próbowałem robić nagrania za pomocąc Frapsa, jednak na moim komputerze (C2D 8400 @ 3.6GHz, 4GB RAM, dość szybkie dyski) nie mogę uzyskać więcej niż 10-15kl/s. Próbowałem puszczać tracka w zwolnionym tempie, nagrać Frapsem i później go przyspieszyć - efekt był znacznie lepszy, więc może będę się trzymać tego sposobu. Loczkowego "Record AVI" niestety nie umiem zbyt dobrze obsługiwać, a i czasowo chyba jest to mniej wygodne (musi się zgrać cały track o ile się nie mylę, a nie tak jak w przypadku użycia Frapsa wybrane fragmenty). Na pewno do tematu wrócimy i postaramy się coś wkrótce Wam zaprezentować :).
« Ostatnia zmiana: Marca 24, 2010, 12:49:08 wysłana przez MacMathys »

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #21 dnia: Marca 24, 2010, 14:17:57 »
Loczkowego "Record AVI" niestety nie umiem zbyt dobrze obsługiwać, a i czasowo chyba jest to mniej wygodne (musi się zgrać cały track o ile się nie mylę, a nie tak jak w przypadku użycia Frapsa wybrane fragmenty)
Mylisz się. Lock On pozwala zgrać do .avi dowolne fragmenty tracka z dokładnością do 1 sekundy. Jest to bardzo prosty i wygodny sposób na zgrywanie filmów z Lock On'a. Tym sposobem można ustawić wszystkie opcje graficzne na high i zgrać przy tym obraz z 30 klatkami na sekundę. Wadą "lockonowego" zgrywania jest  to, że dłużej ono trwa.

« Odpowiedź #22 dnia: Marca 24, 2010, 15:32:02 »
To bardzo dobre wieści Dare :)
Muszę zatem więcej poczytać o tej funkcji bo byłem przekonany że jedyną rzeczą jaką mogę zrobić jest ustawienie kamer i zgranie całego tracka. Rozumiem, że podczas "Video Edit" mogę również w jakiś sposób zaznaczyć w tracku fragmenty do zgrania?

« Odpowiedź #23 dnia: Marca 24, 2010, 15:53:19 »
Powyższe pytanie już jest nieaktualne, znalazłem odpowiedź na forum więc można usunąć :)
Dzięki Dare za wyprowadzenie mnie z błędu, muszę w takim razie poćwiczyć operowanie kamerami i zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #24 dnia: Marca 24, 2010, 16:38:59 »
Nie ma za co  :004:
Mam nadzieję, że dzięki temu film będzie o niebo lepszy a praca nad nim przyjemniejsza i łatwiejsza.

Wołejek

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Marca 27, 2010, 14:43:58 »
Pewnie zaprędko o tym myśleć i mówić ale czy zapowiada się VFAT 2010?

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: Marca 27, 2010, 19:42:12 »
czy zapowiada się VFAT 2010?
Chyba powinieneś bardziej zapytać czy coś możne stanąć na drodze tegorocznej edycji.
Jak co roku - w tym już po raz szósty z rzędu - w okolicach września można spodziewać się że na oficjalnym forum VFAT http://forum.virtual-airshows.com/index.php
wzmożoną dyskusje oraz info określające zasady i procedury występu na VFAT 2010.
Z okazji dostępności FC.2.0 spodziewać się można rozważań dotyczących wpływu na imprezę VFAT.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

« Odpowiedź #27 dnia: Marca 27, 2010, 20:30:15 »
Pewnie zaprędko o tym myśleć i mówić ale czy zapowiada się VFAT 2010?

Hmm, ale chodzi Ci o to czy my wystąpimy na VFAT czy czy w ogole będzie? Nie bardzo sprecyzowałeś pytanie. Pzdr

Wołejek

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Marca 29, 2010, 13:37:54 »
Przepraszam za komplikację.Chodzi oto czy Fenix wystąpi na VFAT.

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 29, 2010, 14:16:46 »
Przepraszam za komplikację.Chodzi oto czy Fenix wystąpi na VFAT.

Kolego, od marzeń do czynów raczej w tym wypadku długa droga, więc może zostańmy przy pytaniu a czas pokaże jak latamy. Na VFAT warto pokazać coś więcej niż lot po prostej w zespole. Zaczekajmy z odpowiedzią.