Jest już Ultra Pack 2.01 i kilka hotfixów do niego.
Dlaczego wspominam o tym? W nowej odsłonie UP pojawiły się modyfikacje FM większości samolotów których autorem jest Kwiatek.
Musze powiedzieć że po tym update lata mi się całkowicie inaczej, wszystkie zapamiętane do tej pory zachowania samolotów nie mają wykorzystania. Spit już nie kręci jak głupi, FW ma kopa odpowiedniego, Mustanga się nie dojdzie na wznoszeniu... i wiele innych polecam sprawdzić.
Może to tylko wrażenie i autosugestia ale jedno da się zauważyć na serwerach, prawie każdy zalicza stalla i to na serwerach gdzie się rzadko widziało takie wyczyny. Sam zacząłem kombinować z ustawieniem joya bo coś mi ciężko ciągnąc wajchę na siebie ma maxa

Dodatkowo poprawiono połączenie net podobno nie gubione są już paczki.
Stworzono dodatkową aplikacje autoupdate , działa wyśmienicie , skończy się wreszcie ciągłe poszukiwanie nowych update.
W nowej wersji UP pojawił się też nowy MDS1.13 który wnosi nowe zachowania ai polecam przetestować ai jest naprawdę błyskotliwe. Zmieniono też sposób zarządzania danym lotniskiem. Jeśli serwer ustawi odpowiednią liczbę danego samolotu dla danego lotniska to gdy się skończą to po prostu znikają z listy wyboru, do tej pory trzeba było śledzić komunikaty serwera a jak się wystartowało samolotem którego zasoby się skończyły dostawaliśmy KICK.
Jest jeszcze więcej zmian moim zdaniem w dobrą stronę.
Tutaj wątek gdzie jest opis oraz można pobrać pakę!!
http://ultrapack.il2war.com/index.php/topic,1536.0.html