Witam
Przeczytałem własnie dwie książki o tytułach jak w temacie. Dla tych, którzy nie czytali informacja, że opisane jest zdarzenie przeniesienia się bardzo dobrze wyposażonego batalionu z roku 2007 do roku 1939, a konkretnie przeniesienia do dnia 1 wrześnie 1939 w rejon bitwy pod Mokrą. Drga książka jest kontynuacją losu bohaterów z części pierwszej i opowiada o alternatywnym Powstaniu Warszawskim, w tym opis pojedynku PT91 Twardy z Tygrysem (krótki pojedynek).
Książki można polecić do przeczytania. Ale dla ortodoksyjnych miłośników i znawców techniki wojskowej może to być lekki szok, bo autor nie przejmuje się zbytnio tym co Wojsko Polskie ma rzeczywiście aktualnie do dyspozycji, ani tym w co można wyposażyć w rzeczywistości Mi-24.
Sam np. jestem ciekawy czy rakieta Sidewinder lub GROM jest w stanie nakierować się na samolot z silnikiem tłokowym.
Jeżeli ktoś oglądał film "Pearl Harbor po raz drugi" (chyba tak brzmiał ten tytuł) i ten film mu się podobał, to polecam tę książkę. Walka Mi-24 z Bf109 też jest ciekawa

Tytuł książki można wpisać w przeglądarkę i dowiedzieć się więcej.