Autor Wątek: Kraksy, wypadki, nieprzewidziane zdarzenia....  (Przeczytany 390712 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Kraksy, wypadki, nieprzewidziane zdarzenia....
« Odpowiedź #1171 dnia: Sierpnia 20, 2011, 20:05:29 »
Ale niestety Altair się myli. Pilot zginął.

« Odpowiedź #1172 dnia: Sierpnia 20, 2011, 20:46:10 »
Możesz podać źródło?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1174 dnia: Sierpnia 20, 2011, 23:09:20 »
Zastanawia mnie tak w sumie ostre pikowanie po skręcie, bardziej wygląda to na awarię z maszyną lub z pilotem. Z wywiadów ze światkami wynika, że mógł być problem z silnikiem.

"Jeszcze z lecącego samolotu wydobywały się z silnika trzaski".
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1175 dnia: Sierpnia 21, 2011, 20:10:14 »
Znowu tragiczna informacja. 2011.08.21 TVN24: dwie osoby zginęły w czasie pikniku lotniczego w Łososinie Dolnej (woj. małopolskie).
Trochę więcej szczegółów http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/wypadek-podczas-pikniku-lotniczego-dwie-osoby-zgin,1,4826476,region-wiadomosc.html

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #1177 dnia: Sierpnia 21, 2011, 20:30:28 »
Niedawno wróciłem z Łososiny. wyglądało na to, że tym razem obejdzie się bez wypadku, jak wyjeżdżałem było już po pokazach i samoloty kolejno opuszczały już lotnisko, a przed chwilą właśnie dowiedziałem się że jednak i tym razem się nie udało. Przykro.

« Odpowiedź #1178 dnia: Sierpnia 21, 2011, 20:32:04 »
Co za dzień! Znowu za TVN24: w Krakowie awionetka uderzyła w domek jednorodzinny!!!

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1179 dnia: Sierpnia 21, 2011, 20:42:30 »

...ale na serio, ktoś ma jakieś dane dotyczące wypadków lotniczych na pokazach z różnych lat, bo ostatnio trochę za dużo o nich słyszymy.

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #1180 dnia: Sierpnia 21, 2011, 20:44:32 »
EPNL, mój aeroklub.. A tak dziś było pięknie, tłumy ludzi gapiących się z podziwem w niebo, dzieci podniecone przelotem Jastrzębi. Jenny, Tulak, Extra ze Zlinem, które w pewnym momencie wyglądały jakby inscenizowały walkę powietrzną.. Pogoda lepsza, niż można sobie wymarzyć.. Jaka szkoda ;( ..

PS. Miejmy przynajmniej nadzieję, że limit nieszczęść się wyczerpał, bo jeśli nie, to nie chcę myśleć o Radomiu.
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

« Odpowiedź #1181 dnia: Sierpnia 21, 2011, 20:57:33 »
Co za dzień! Znowu za TVN24: w Krakowie awionetka uderzyła w domek jednorodzinny!!!
Info z godz. 20:55 - cztery osoby przebywające na pokładzie tego samolotu zginęły (mieszkańcy domu nie zostali poszkodowani).

« Odpowiedź #1182 dnia: Sierpnia 21, 2011, 21:05:06 »

No i jeszcze motolotnia zachodniopomorskiem:
http://www.tvn24.pl/-1,1714738,0,1,spadla-motolotnia-jedna-osoba-nie-zyje,wiadomosc.html

« Odpowiedź #1183 dnia: Sierpnia 29, 2011, 15:04:45 »
Jak to tam było z tymi Szwajcarami w piątek podczas treningu do Er Szoł. Widział ktoś trening "patrolowców" na własne oczy ? Poważnie było przy wychodzeniu po kreśleniu serca ledwie kilka metrów i ratowanie się prowadzonego jednej z par przelotem pomiędzy przeszkodami (wieża kościoła i jakiś inny budynek) ?

Ps. Podobno też Er Szoł

« Odpowiedź #1184 dnia: Sierpnia 29, 2011, 19:24:54 »
Ps. Podobno też Er Szoł

Jeśli dane obrazka są prawidłowe to jest to sobota godzina 12:06, czyli chyba to był start do wykonania przelotu ze smugaczami na początek części wojskowej pokazów.