Autor Wątek: FS Recoder - nie chce się zainstalować.  (Przeczytany 1956 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wołejek

• Gość
FS Recoder - nie chce się zainstalować.
« dnia: Maja 20, 2010, 12:14:23 »
Witam, jestem poirytowany ''powtórkami'' które można wykonywać w FSX (brak klap, opóźnienia i podwozie zanurzone w ziemi do połowy). Postanowiłem ściągnąć program, który załatwił by mój problem FS Recoder wszystko było dobrze, aż do czasu kiedy przyszła pora zakończenia instalacji a mianowicie: Error reading from file C:\Documents and Settings/dom/Pulpit/FRC Converter/FrcConverter.pdf.Verify that the file exists and that you can access it. Czy gdzieś jest moja wina?
« Ostatnia zmiana: Maja 23, 2010, 19:50:08 wysłana przez KosiMazaki »

Odp: FS Recoder - problem z instalowaniem
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 20, 2010, 17:51:08 »
Jest, bo instalowałeś ;P

Jak widać po opisie, instalator nie może uzyskać dostępu do FrcConverter.pdf, który powinien być na pulpicie.
Oczywiście nie napisałeś nic o systemie operacyjnym, ale wróżka podpowiada, że to może być coś z uprawnieniami użytkownika w Vista/W7.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 20, 2010, 19:01:45 »
Jest, bo instalowałeś ;P

Jak widać po opisie, instalator nie może uzyskać dostępu do FrcConverter.pdf, który powinien być na pulpicie.
Oczywiście nie napisałeś nic o systemie operacyjnym, ale wróżka podpowiada, że to może być coś z uprawnieniami użytkownika w Vista/W7.

Znam ten babol. Jak kotek instalował prosto z  RAR-a albo ZIP-a to ten komunikat będzie wyskakiwał. Wystarczy  wypakować do jakiegokolwiek katalogu i z niego robić instalacje. Komunikat ten wywalany jest w XP-eku Viście jaki i 7. Aa no i trzeba FSREC instalować z  konta admina.

« Odpowiedź #3 dnia: Maja 23, 2010, 12:11:14 »
Jak skonfigurowac FSrecorder aby nagrane loty były potem widoczne na radarze. :011:

Wołejek

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 14, 2010, 17:55:14 »
Znam ten babol. Jak kotek instalował prosto z  RAR-a albo ZIP-a to ten komunikat będzie wyskakiwał. Wystarczy  wypakować do jakiegokolwiek katalogu i z niego robić instalacje.

I tu zaczyna się problem, ponieważ nie ważne czy instaluję z RAR-a czy też na pulpicie problem ten zawsze się pojawia.

Qbeesh

• Gość
Odp: FS Recoder - nie chce się zainstalować.
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 04, 2012, 16:42:32 »
Podepnę się tutaj. Czy ktoś może mnie oświecić w temacie FS recordera bo nie ogarniam tego zupełnie. Jak nagrać po prostu traka, żeby samolot se leciał tak jak ja leciałem, tyle że mógłbym sobie swobodnie operować kamerami i nagrywać docelowo innym programem. Próbowałem próbnie nagrać FS recorderem odpalenie silnika i jak dałem play to nic się nie działo kompletnie, samolocik sobie stał i nic się nie kręciło. Kurde, zupełnie, ale to zupełnie, nie mogę rozgryźć idei stojącej za tym programem.

« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 05, 2012, 13:03:20 »
Musisz zaznaczyć w opcjach co ma zostać zapisane, które funkcje FS. Jeżeli chodzi o kamery to sam będziesz sobie zmieniał widok odtwarzając lot z kabiny. Wybierając fly recorded flight. Inne funkce FR to możliwość nagrywania lotów i odtwarzania ich na zasadzie AI traffic, możesz wtedy latać w formacji. Trzeba razem zaznaczyć nagrane pliki i wczytać je "odtwarzaj jako AI traffic" (coś tam mniej więcej tak).
Ale do nagrania filmu avi. musisz uzyć osobnego programu.

« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 05, 2012, 13:57:41 »
Ale do nagrania filmu avi. musisz uzyć osobnego programu.
Można "renderować" do avi bezpośrednio z poziomu FS Recordera. Zyskuje się na płynności, ale traci dźwięk.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 06, 2012, 16:34:32 »
Nadal nie wiem o co tu chodzi. nagrałem dziś kawałek lotu z lądowaniem Curtisa. Wszystko pozaznaczałem w opcjach. Wylądowałem, wyłączyłem silnik. Odpalam plik z fs recordera, żeby obejrzeć. No dobra, leci, ale dlaczego samolot ma wyciągnięte klapy i podwozie, dlaczego śmigło jest pogiete i dlaczego obraz niemiłosiernie szarpie? Nie kumam tego programu nie wiem o co w nim biega i na jakiej pokręconej zasadzie działa. To już moje drugie podejście do niego i chyba się nie polubimy. Doszedłem, że najlepiej jest nagrywać po prostu lot i replay tego co nagraliśmy dawać jak samolot w grze jest w locie. Zdaję sobie sprawę, że budowa sima jest inna niż np. iłka, ale nie ma jakiejś opcji żeby po prostu zapisało się 1:1 to co się działo w grze, bez możliwości wpływania na wszystko poza widokami, jak w iłku właśnie, bez jakichś wodotrysków kombinacji, opcji i bóg wie czego?

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 06, 2012, 17:32:14 »
Właśnie wydaje mi się, że FSRecorder jest krok przed powtórkami z iłka, czy DCS/FC. Można sobie dowolnie przewijać, można zmieniać parametry (np. porę dnia, zachmurzenie, czy nawet włączyć światła w innym momencie).
Poza tym można sobie odtworzyć jako "traffic" i latać ze swoim cieniem (tak np. powstały screeny z Thunderbirdsami i samolotami NASA w mojej recenzji T-38 na stronie YoYo http://yoyosims.pl/FSX_T38Talon.html).
Wadą jest to, że bardziej zaawansowane samoloty mogą wyświetlać się z błędami.

Wrzuć tu swoją konfigurację programu, konfigurację do zapisu i potem do odtwarzania (w postaci screenów), to łatwiej będzie coś poradzić.
Poza tym znaczenie może mieć wersja programu.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 06, 2012, 17:43:16 »
Ok, dzięki. Jak wrócę z Finlandii to poproszę ładnie o pomoc, bo naszło mnie ostro na jakiś fajny film wreszcie. Roboty teraz nie mam to robię różne dziwne rzeczy :)