Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight (Simulator?) ogłoszony.  (Przeczytany 41848 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nowy Microsoft Flight (Simulator?) ogłoszony.
« Odpowiedź #225 dnia: Stycznia 29, 2012, 12:57:27 »
Ile w ogóle osób z forum testuje Filighta? Możecie coś napisać? Ja tam bardzo chętnie bym polatał dla odmiany w coś nowego choćby to nie była 100% symulacja. Rozumiem, że filmiki i zdjęcia są zakazane?
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #226 dnia: Stycznia 29, 2012, 13:02:23 »
Ja wiem o jakichś 6 osobach na tym forum. Ogólnie dyskutować za bardzo nie można, poczekaj do wyjścia gry i wtedy sprawdź. I tak będzie za free to co większość ma w becie.

« Odpowiedź #227 dnia: Stycznia 29, 2012, 14:34:06 »
A kiedy premiera?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #228 dnia: Lutego 07, 2012, 07:49:09 »
Niespodzianka, będzie szybciej niż chyba przewidywano. Już w lutym, premiera 29.02!

http://www.microsoft.com/games/flight/

Cena pierwszego dlc z misjami 1600 pkt.
Maule 1200.
P-51 640.

Ile to to mniej więcej ?

Film http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0XuoC79IKoY (ps. Mustang nawet nie ma otworów na km'y).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #230 dnia: Lutego 07, 2012, 08:43:22 »
Czyli za pierwsze dodatek wychodzi niecałe 20 ojrasów. Tanio to to nie jest, bo to prawie 90zł na nasze.
Przy takich cenach los raczej przesądzony, przynajmniej w Polsce...
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #231 dnia: Lutego 07, 2012, 09:06:25 »
Tego P-51 sobie odpuść, bo nie ma nawet kokpitu, Maule raczej wymagany, bo ani Icon, ani Stearman nie są w stanie latać przy złej pogodzie, wiec coś z sensownymi zegarami byłoby potrzebne. Więc masz Maule + wyspy, czyli 2800 punktów, 34 Euro.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #232 dnia: Lutego 07, 2012, 09:11:26 »
Serio myślicie o ładowaniu kasy w to?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #233 dnia: Lutego 07, 2012, 09:18:47 »
Po tych cenach bym raczej odradzał. Ściągnąć pobawić się misjami w standardzie, a potem czekać co z tego będzie później. Bo ostatnie pytania w ankietach bety były dość zastanawiające (w niejako pozytywny sposób).

« Odpowiedź #234 dnia: Lutego 07, 2012, 10:12:35 »
Nie lepiej uderzyć w X Plane 10?

« Odpowiedź #235 dnia: Lutego 07, 2012, 10:47:49 »
Nie, chyba że A2A zacznie robić dodatki na X-Plane'a.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #236 dnia: Lutego 07, 2012, 11:18:04 »
Nie lepiej uderzyć w X Plane 10?

Jak ktoś lubi się bawić wieczną betą, czemu nie. Dla mnie wydawanie kupy forsy na program którego wersja windowsowa (ta na płycie) nie była nawet sprawdzona i nie działa (developerzy sami mówią by ściągnąć ją z sieci) mija się z celem. Podobnie było z którymś kolejnym puczem. Jeśli developerzy mają swoich userów za nic dlaczego mam im płacić? Szczerze mówiąc wolę w kłodę polatać.

Dla mnie XPlane jest kiepską alternatywą, tym bardziej, że FSX działa znośnie i dzięki prężnemu community rozwija się nieźle. Przez parę lat jeszcze podziała, nie ma gdzie się spieszyć.

Flight też nie jest alternatywą dla FSa, raczej dodatkowym simem którym się można od czasu do czasu pobawić.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #237 dnia: Lutego 07, 2012, 12:59:12 »
Na koniec filmu cytat, konkret: "You don't need a joystick, you don't need to use you'r keyboard, just grab you'r mouse" (mniej więcej). ;D
Dowód na to, że nawet najgłupsze stwierdzenia z muzyką w tle brzmią zachęcająco ;).

« Odpowiedź #238 dnia: Lutego 07, 2012, 17:01:15 »
http://www.xboxpointsconverter.co.uk/
http://www.xboxlivesklep.pl/ - to jest wyczyn, za 80 zł można sobie wybrać, czy się chce 1600 czy 2100 punktów! :D
A czy Flight jest simem... hmmm... bardziej arcade sim, niż sim jako taki.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #239 dnia: Lutego 07, 2012, 23:10:37 »
Osobiście nie widzę sensu zakupu Microsoft Flight.
FSX dość długo czekał aż ludzie się na niego przesiądą, sensowne addony wychodzą również od "niedawna", dopiero co mój portfel złapał oddech po zakupie ASE, REX, GEX, UTX + scenerii lotnisk a teraz miałbym wydać pieniążki na produkt jeszcze bardziej arcade niż FSX? Nie dziękuję..

Będąc szczerym to podobne dylematy miałem przechodząc z FS2004 na FSX, ale owe przejście przebiegło bardziej bezboleśnie, no i przesiadałem się na coś co miało chociaż symulator w nazwie..

.. a tutaj.. kup punkty, wymień na samoloty, itp.. Słaby pomysł jak dla mnie.

Lepszy stary wróg jak nowy :)
i5 6600K @ 4.4GHz, AsRock Z170 Gaming K4, CM Fortis 3, 2x8GB DDR 4 Corsair Vengeance LPX 3200MHz, Gainward Phoenix 1080 GS 8GB, XFX TS Core 550W, Crucial BX200 SSD 240GB, Crucial MX300 SSD 275GB, Seagate Barracuda 1TB, Win 10 x64 Pro