Sun, wydaje mi się że płyta MDF będzie złym wyborem do wykonania elementu przez Ciebie zaprezentowanego. Weź uwagę, że MDF to nic innego jak drewniane wióra razem sprasowane i sklejone a to wszystko oklejone cieniutkim laminatem albo okleiną papierową, w zależności od tego jaka jest płyta. Jeżeli chodzi o obróbkę tych płyt to temat jest mi dobrze znany... Pocięcie na elementy nie jest problemem. Ale dalsza obróbka jest, narzędzia ręczne typu dłutko czy strug odpadają. Dobrze nadają się do tego frezarki o wysokich obrotach, bo inne narzędzie będzie Ci wyłupywać dziury.
O wytrzymałości takiej jak napisałeś (50kg na ramię) przy listewce (bo tak to trzeba określić) z MDF możesz zapomnieć...
Jeżeli koniecznie chcesz robić element z drewna to drewno dębowe było by świetne na coś takiego, ale jego obróbka jest ekstremalnie pracochłonna a jeśli nie dysponujesz porządną frezarką i frezami lepszymi niż 50 zł za zestaw z casto, to odradzam brania się za to, jednak element końcowy byłby naprawdę solidny.
Najlepsze wg mnie rozwiązanie to wykonać ten mechanizm z połączenia blachy duralowej (dostaniesz w modelarskim), która jest łatwa w obróbce z elementami drewnianymi: sosna - dąb, albo lite albo sklejka, MDF na szarym końcu. Łoża pod łożyska możesz wykonać z tego drewna, w sumie potrzebna była by wiertarka z frezem albo wiertłem zależy jaka średnica łożyska. Elementy podłużne robisz z blachy. Wszystko łączysz za pomocą śrub - nie wiem jak jest ze spawaniem blachy duralowej, ale to chyba wyższa szkoła jazdy i robota dla zawodowca, ale i tak musisz to zespolić z drewnianymi elementami - czyli wkrętami (osobiście polecam eurowkręt
http://www.eurowkret.pl/uploads/.articles/31/thumbnail.jpg DW/P dobrze dociąga blachę dzięki płaskiemu łebkowi, ale trzeba pod niego wiercić). Podobny sposób wykorzystałem robiąc swoją przepustnicę. Połączyłem drewno z tą blachą i wyszła fajna konstrukcja - może niezbyt fachowo wyglądająca ale spełnia zadanie już dobre 2 lata.
Pozwoliłem sobie zaznaczyć na rysunku gdzie wykorzystałbym drewno (żółte), a gdzie zostawił blachę. Kropki to śruby.

Pozdrawiam.