Autor Wątek: Nie działają katapulty na USS Nimitz.  (Przeczytany 1856 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie działają katapulty na USS Nimitz.
« dnia: Listopada 19, 2010, 15:09:34 »
Witam.

Ściągnąłem F-14 IRIS, USS Nimitz z nadzieją, że w końcu sobie polatam na FSX`ie. Wszystko szło gładko, FSX Acceleration, SP1, Aicarriers2 no i wszystko wskazywało na to, że w końcu mi się uda. Włączyłem FSX`a, dodałem scenerię i mam jeden problem. Wszystko się ładuje ale, nie działają katapulty, nie mam pojęcia co z tym zrobić, próbowałem już wszystkiego, co udało mi się znaleźć na google.

Pozdrawiam.

[admin]Zła nazwa tematu. Mazak.[/admin]
« Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2010, 16:05:24 wysłana przez KosiMazaki »

SAI-TEK

• Gość
Odp: Problem z Katapultami na USS Nimitz.
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 19, 2010, 15:59:37 »
Witam.

Ściągnąłem F-14 IRIS, USS Nimitz z nadzieją, że w końcu sobie polatam na FSX`ie. Wszystko szło gładko, FSX Acceleration, SP1, Aicarriers2 no i wszystko wskazywało na to, że w końcu mi się uda. Włączyłem FSX`a, dodałem scenerię i mam jeden problem. Wszystko się ładuje ale, nie działają katapulty, nie mam pojęcia co z tym zrobić, próbowałem już wszystkiego, co udało mi się znaleźć na google.

Pozdrawiam.

Też mam ten sam problem ( miałem) ale namierzyłem  jakiś czas temu ArrestorCables 2.6 http://simviation.com/1/search?submit=1&keywords=ArrestorCables+2.6&x=0&y=0 będziesz zadowolony. Zasada działania prosta jak budowa cepa.   Powodzenia.

PS.
Pamiętaj o FSIUPC bez tego to cudo nie zadziała :)
A co do F-14 to lepszy od tej irisowej jest F14 od Dino Cattaneo  ( zakładam że masz Acceleration). http://indiafoxtecho.blogspot.com/search/label/Download
oraz T-45  też pod tym samym linkiem dostępny.
« Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2010, 16:06:09 wysłana przez SAI-TEK »

empeck

• Gość
Odp: Nie działają katapulty na USS Nimitz.
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 19, 2010, 17:10:02 »
Sprawdź czy działają katapulty w pierwszej misji z Hornetem i lotniskowcem.

« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 19, 2010, 17:54:41 »
Sai-tek.

Dzięki za te F-14D, ale nie umiem jakoś zainstalować tego Lotniskowca.

Empeck.

Działają bez zarzutu.

SAI-TEK

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 19, 2010, 21:36:17 »
Sai-tek.

Dzięki za te F-14D, ale nie umiem jakoś zainstalować tego Lotniskowca.

Empeck.

Działają bez zarzutu.

Jakiego lotniskowca.... ArrestorCables 2.6 to jest zewnętrzna katapulta skuteczna zresztą.
A jeśli chcesz  lotniskowce mieć we "free flight" to zainteresuj się tym http://lockon.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=86&p=553&hilit=FSX+Carrier+OPS+As+Real#p553 I możesz mieć Lotniskowiec nawet w okolicy Gdańska :)

Zaś co do katapulty ... to u mnie ona nie działa ( bladego pojęcia nie mam czemu) więc bez ArrestorCables 2.6 sobie nie poradzę na  lotniskowcu.

« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 19, 2010, 21:45:29 »
Jakiego lotniskowca.... ArrestorCables 2.6 to jest zewnętrzna katapulta skuteczna zresztą.
A jeśli chcesz  lotniskowce mieć we "free flight" to zainteresuj się tym /viewtopic.php?f=18&t=86&p=553&hilit=FSX+Carrier+OPS+As+Real#p553 I możesz mieć Lotniskowiec nawet w okolicy Gdańska :)

Zaś co do katapulty ... to u mnie ona nie działa ( bladego pojęcia nie mam czemu) więc bez ArrestorCables 2.6 sobie nie poradzę na  lotniskowcu.

Nie mogę trafić z tego linku. :P

Ściągnąłem AC 2.6 i też nic, nie wiem jak to działa. Musze to jakoś ogarnąć.

SAI-TEK

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 19, 2010, 22:46:59 »
 1/. rozpakować
2/. powstały katalog najlepiej wgrać w tą samą lokalizację w której jest FSX
3/. w tymże katalogu  poszukać pliku/plików ArrestorCables 2.6 FS9X Freeware English.exe i zrobić sobie z tego skrót na pulpicie
4/. odpalasz FSX
5/. odpalasz  CA
6/. sadzasz "dupsko" na  lotniskowcu
7/.  ustawiasz się na decku do startu
8/. zaciągasz  postojowy hamulec
9/. przepustnica do oporu ( czyli tyle ile fabryka dała)
10/. puszczasz hamulec stery do siebie
11/. i wziuuuuu lecisz.
 I łot cała magia a ile radochy jak posadzisz  maszynę na decku więcej niż raz przy zerowej( prawie zerowej ) widoczności.

« Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2010, 11:38:45 wysłana przez Razorblade1967 »

« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 20, 2010, 09:27:20 »
Właśnie stamtąd miałem tego Nimitza, najważniejsze przeoczyłem. Wielkie dzięki za pomoc Sai-tek. Wszystko już gra. :)