Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (DCS: A-10C)  (Przeczytany 161463 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących (DCS: A-10C)
« Odpowiedź #555 dnia: Stycznia 03, 2016, 22:43:37 »
Dzięki Some za pomoc, faktycznie wszystko działa ok, jak włączałem mgłę to włączyłem również cyklon. To silny, boczny wiatr powodował, że instrumenty wariowały.

« Odpowiedź #556 dnia: Stycznia 07, 2016, 20:13:59 »
Mam pytanie do kolegów pilotów. 
W trybie  bombardowania  CCIP można włączyć opcję 3/9 lub 5mil.  Czy w  trybie CCRP jest taka możliwość? Czy opcja zależy od wybranej bomby?  Przechodziłem lekcje, zaliczyłem masę  tutoriali i jakoś  nie mogę zlokalizować opcji przełączenia 3/9 na 5mil w trybie CCRP. 
« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2016, 20:20:11 wysłana przez KosiMazaki »
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #557 dnia: Stycznia 07, 2016, 20:45:13 »
Bo takiej możliwości nie ma. CCRP wykorzystuje tylko tryb 5MIL, co wiedziałbyś, jakbyś zajrzał do manuala, rozdział CCRP Bombing Use, na stronę 544. >:D
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #558 dnia: Stycznia 07, 2016, 21:44:01 »
W paru tutorialach widziałem, że zrzut  bomb naprowadzanych laserem w trybie CCRP, był w opcji 3/9.  Dlatego też  pytam. 
Latamy dzisiaj?

Offline Mekki

• Global Moderator
    • 13 WELT
« Odpowiedź #559 dnia: Stycznia 07, 2016, 21:54:20 »
Laserówki używają zaś wyłącznie 3/9. Manual strona 550.

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #560 dnia: Stycznia 07, 2016, 22:07:26 »
Czyli jednak zależy to od typu uzbrojenia :D   Nie jestem dobry w językach obcych, czego bardzo żałuję...  Walka z manual-em, lekcjami i tutorial-ami  powoduje, że umykają mi takie rzeczy.
Wielkie dzięki.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #561 dnia: Stycznia 08, 2016, 21:06:35 »
Trening z bombami naprowadzanymi laserowo zaliczony :).  Widzę ,że bomby BGU-38 w trybie CCRP , też maja swoją  własną opcję  naprowadzania...
Latamy dzisiaj?

Offline Mekki

• Global Moderator
    • 13 WELT
« Odpowiedź #562 dnia: Stycznia 08, 2016, 21:18:59 »
Ano mają. >:D
Tak żeby uporządkować:
 CCRP LGB i CCRP IAM nie potrzebują strasznej dokładności, bo bomby są korygowane, więc i tak mniej więcej trafią. Wystarczy im mniej dokładny 3/9(powiedzmy).
CCRP to ma być dokładny tryb zrzutu bomby niekierowanej, dlatego używa tylko 5MIL.
CCIP standardowo działa z manual release, ale można też go użyć jako quasiccrp i wykorzystać albo tryb dokładny 5MIL albo mniej dokładny 3/9.

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #563 dnia: Stycznia 09, 2016, 09:10:38 »
Są tu świetni piloci,  w razie problemów zawsze któryś pomoże. Szkoda tylko, że  nikt nie zrobi tutorialów w naszym ojczystym języku. Są w angielskim, francuskim, rosyjskim, niemieckim tylko nie w polskim :( . Tylu pasjonatów  i nic takiego nie powstało.  Samo przetłumaczenie lekcji treningowych w DCS-e, to już by było coś. W edytorze  można podmienić tekst w tych misjach.  Pomagałem sobie translatorem, ten jednak nie radzi sobie z żargonem  lotniczym.  Chętnie pomogę w technicznych aspektach,  jak ktoś by miał ochotę pomóc w tłumaczeniu.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #564 dnia: Stycznia 09, 2016, 10:12:18 »
Pandonis, jak by Ci to pomogło to mam przetłumaczone za pomocą translatora lekcje treningowe. Jestem dupa z anglika więc i jakość tego translatorowa ;). Przymierzałem się z wsadzeniem tego do samych lekcji, ale zawsze jakoś brak motywacji (leń) :evil:.
Ale może wspólnymi siłami szło by to zrobić?  :)
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #565 dnia: Stycznia 09, 2016, 13:54:16 »
Ja też tak robiłem, to co się jako-tako  udało, to wrzucałem do misji.  Niestety jako noga z anglika szukam pomocy. Chętnie powyciągam cały tekst ze szkolenia,  jak ktoś pomoże go poprawnie przetłumaczyć, to powstawiam do lekcji i jak się uda, mogę zrobuć narrację.  Niestety nie ma w DCS-e lekcji z tworzenia "mark points" czy "weapoints",  tu mogę tylko prosić oblatanych pilotów o takie coś jak polski tutorial.  Tu jest taki w obcej mowie:   https://www.youtube.com/watch?v=9NRoi8Ratwk  .
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2016, 14:11:06 wysłana przez KosiMazaki »
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #566 dnia: Stycznia 10, 2016, 13:29:42 »
Panowie czy zmieniacie programy środków zaradczych (flary, folia) ? Są niby ustawione standardowo ale może ilość  środków czy interwał zmieniacie, tak jak to robią w różnych tutorialach ?  Ktoś podzieli się swymi ustawieniami ?
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #567 dnia: Stycznia 18, 2016, 20:49:51 »
Pytanie co do uzbrojenia.
Czy po zmianie uzbrojenia, komputer sam powinien wykryć co jest podwieszone pod skrzydłami ?  Zrobiłem przezbrojenie na pasie startowym, niestety w komputerze zobaczyłem taki sam spis bomb jaki był na początku, tylko pola broni z zielonego podświetliły się na czerwono.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #568 dnia: Stycznia 18, 2016, 21:10:41 »
Musisz przeładować stacje, na filmiku widać to na przykładzie GBU-38. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=exZOafzm45E
"Jeb*ć, karać, nie wyróżniać. W wolnych chwilach prześladować"

« Odpowiedź #569 dnia: Stycznia 18, 2016, 22:05:53 »
Robiłem tak, niestety  nie pomaga to. Zmiana GBU-10 na GBU-12, GBU-12 po zmianie widać na polu ale nadal jest podświetlone na czerwono. Obok zamiast numeru pylonu jest literka "P".
Latamy dzisiaj?