Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (DCS: A-10C)  (Przeczytany 161415 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
Odp: Pomoc dla początkujących (DCS: A-10C)
« Odpowiedź #315 dnia: Sierpnia 31, 2011, 11:19:11 »
Ja też się zablokowałem po tym jak wcisnąłem lufę działka w ścianę hangaru, to nie FSX więc nie mogłem się wypchać :002:.

Podobno od wersji 1.0.0.8 działko jest bardziej podatne na uszkodzenia. Może się też zaciąć jeśli ustawisz GUNARM na SAFE wcześniej niż 2.5 sekundy od zwolnienia spustu.
Ja słyszałem, że dopiero w wersji 1.1.0.9 działko można zaciąć.

I jeszcze kilka pytań: Jak usunąć markpoint oraz waypoint? Czy datalink działa w SP (bo jak wysyłam w SP cel wingmanowi, to on siedzi na tyłku i nic nie robi)? I gdzie powinna wyświetlić mi się informacja zwrotna tzn. czy ten, kto odbiera te dane nacisnął wilco czy cntco.

« Odpowiedź #316 dnia: Sierpnia 31, 2011, 12:05:00 »
I gdzie powinna wyświetlić mi się informacja zwrotna tzn. czy ten, kto odbiera te dane nacisnął wilco czy cntco.

Nie spotkałem się z informacją zwrotną  na wyświetlaczu w SP, ponieważ też to mnie ciekawiło, więc drążyłem temat i nic takiego nie znalazłem. Po prostu skrzydłowy po wysłaniu doń datalinku i wysłaniu go na cel, odpowie Ci " copy " lub " negative " i tyle. 

« Odpowiedź #317 dnia: Września 03, 2011, 13:00:46 »
Mam pytanie odnośnie zakładania serwera dla Warthoga. Czy każdy może, to zrobić?

Na przykład, biorąc to na chłopski rozum, to misję, które chcę udostępnić na serwerze muszą się znajdować w folderze z grą Mission/Multiplayer, tak? Pytam, ponieważ chcę polatać z kolegą, który jest początkujący i nie chcę aby się ktoś wtranżalał ( wpierniczał ).

Druga sprawa, to by używac TeamSpeak, to mam rozumieć, że w pole Adress mam wpisać liczby, które są obok nazwy serwera w nawiasie np. 82.198. itd, czy dobrze rozumuję?   

poko24

• Gość
« Odpowiedź #318 dnia: Września 03, 2011, 13:48:51 »
Każdy może założyć serwer oczywiście.

1. Wejdź w multiplayer
2. Kliknij "New Server"
3. Wpisz dowolną nazwę serwera
4. Przy "Server Type" wybierz "internet", chyba że chcesz polatać z kolegą po sieci LAN - wtedy wybierasz "LAN"
5. Podaj maksymalną liczbę graczy przy "Players up to"
6. Przy "Password" wpisz swoje hasło. Wówczas każdy kto chce wejść musi wpisać to hasło. W ten sposób wyeliminujesz niechcianych gości.
7. W prawym oknie wybierasz misje - nie musisz wrzucać plików misji w jakieś konkretne miejsce. W tym okienku jest coś w rodzaju explorera. Wystarczy po prostu znaleźć plik gdziekolwiek na dysku, gdzie go wgrałeś.

Z TeamSpeakiem źle rozumujesz. Skomplikowana sprawa (założenie własnego serwera kosztuje i trzeba ściągnąć ts server, a nie client). Lepiej znajdź jakiś otwarty serwer, np. ten:
ch.teamspeak.cc:9083

Proste, prawda?

« Odpowiedź #319 dnia: Września 04, 2011, 23:39:50 »
Mam pytanie, czy A-10 posiada hamulce postojowe? Jak tak, to w jaki sposób je "zaciągnąć"?

« Odpowiedź #320 dnia: Września 04, 2011, 23:55:37 »
Raczej nie ma "ręcznego".

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #321 dnia: Września 05, 2011, 09:23:39 »
Po lewej stronie zaraz pod regulacją fotela.

« Odpowiedź #322 dnia: Września 05, 2011, 11:16:20 »
To jest Emergency Brake. Używa się go jak lewa hydraulika nawali.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #323 dnia: Września 05, 2011, 16:55:04 »
Nie ma hamulca postojowego w A-10. W realu obsługa zakłada podstawki pod koła. Na wersję tej czynności w DCS musimy jeszcze trochę poczekać (był na to jakiś sposób, ale teraz nie mogę znaleźć). Koło regulacji fotela jest hamulec awaryjny, który używa się, gdy - tak jak napisał kolega - nawali hydraulika lub podwozie nie w pełni się otworzy, pęknie opona, itp.

« Odpowiedź #324 dnia: Września 05, 2011, 17:31:02 »
Skoro nie ma hamulca postojowego, to jak sobie radzić, kiedy niezaładowany samolot samoczynnie porusza się do przodu, nawet gdy silniki pracują w idle?

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #325 dnia: Września 05, 2011, 17:43:56 »
A o normalnych hamulcach w orczyku to kolega słyszał? :021:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

poko24

• Gość
« Odpowiedź #326 dnia: Września 05, 2011, 18:04:38 »
Skoro nie ma hamulca postojowego, to jak sobie radzić, kiedy niezaładowany samolot samoczynnie porusza się do przodu, nawet gdy silniki pracują w idle?
Trochę pomaga włączenie NWS przed uruchomieniem silników, a lepiej podczas rozruchu trzymać W.

« Odpowiedź #327 dnia: Września 05, 2011, 19:19:01 »
Nie no, o zwykłych hamulcach nie zapomniałem. Po prostu trzeba je dość długo trzymać. Uruchomienie silników to jedno a uruchomienie awioniki wraz ze skalibrowaniem INS to drugie. Trochę to wszystko trwa.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #328 dnia: Września 05, 2011, 21:00:50 »
To jest Emergency Brake. Używa się go jak lewa hydraulika nawali.
No i co z tego, jak on działa jak "ręczny".  Przecież nic się nie popsuję jak go się załączy. Przecież to jest gra, albo tylko gra i jakoś trzeba sobie radzić. :001:

poko24

• Gość
« Odpowiedź #329 dnia: Września 05, 2011, 21:12:05 »
Tylko ten hamulec awaryjny nie hamuje dopóki nie zaczniesz hamować pedałami, hehe. ;)