Autor Wątek: Kampanie oraz misje SP w DCS: A-10C  (Przeczytany 5073 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Kampanie oraz misje SP w DCS: A-10C
« dnia: Marca 26, 2011, 11:00:25 »
Oj przydałaby się kampania dynamiczna. Szkoda, że do tej pory ED nie posiedziało nad tym tematem, aż się prosi by taka była, coś rodem z Falcona (chyba, że coś jest planowane w tym A-10C upgrade Pack).

Jak na razie zaliczyłem jedną kampanię - Devil's Cross i jestem trochę rozczarowany. Krótka, zaledwie parę misji, które właściwie są takie same (a przy liniowości kampanii można przecież zrobić to co się chce), w stosunku do wielu misji SP (które w większości przygotowane są rewelacyjnie) wygląda blado. Kiepsko, że nie można wrócić też do misji, którą się przeszło. Miałem np. 2 zwiechy aplikacji DCS i oczywiście już mi te misje zaliczyło :\. AI czasem już na lotnisku się gubi, więc albo lecimy sami, albo ew. we 2, do tego Logbook z kampanii działa źle - mi nie naliczał np. wszystkich zniszczeń. Międzylądowanie i dozbrajanie doskonale się sprawdza właśnie w dynamicznych kampaniach. W liniowych jedynie to statystyka więc rozmija się z tą funkcją w DCS.

Jakby ktoś w sieci znalazł fajną kampanię dla Prosiaka - niech wrzuca tutaj linka,
a może zebrać się i zrobić jakąś PL ?

W Kampanii za to Georgian Hummer sypie się błąd, coś z lua, wyświetla się błąd windowsowy, oto rozwiązanie:

- Load the mission in the editor.
- Open the All Units list and select the USA AWACS
- Change the call sign to something else (I used Overlord)
- Save and you are good to g
« Ostatnia zmiana: Marca 28, 2011, 20:16:58 wysłana przez John Cool »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Kampanie oraz misje SP w DCS: A-10C
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 12, 2011, 00:24:53 »
Zrobiłem misję do ćwiczenia lądowania z bocznym wiatrem, Senaki 132.00:

http://www.megaupload.com/?d=DYV0EPP8

Powodzenia, hehe ;).

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 14, 2011, 10:45:48 »
Btw. Praktyka czyni mistrza, Hideout EN. Pamiętam jak ją odpalałem na samym początku zabawy w DCSa A10, chyba były ze 4 podejścia zanim się ją przeszło jak należy bez jakiegoś eject albo niepotrzebnego trafienia. Wczoraj postanowiłem wrócić do rąbania terrorystów po głowie. Zrobiłem to z wyrachowaniem, na zimno, bez stresu, nawet skrzydłowy nie był potrzebny, popijając bro. Wingman kołował zwolniony nad Anchor, by widoku nie zasłaniał. :D Fajne porównanie w sumie.
Btw.2 - jest to misja z najlepszą komunikacją i podsłuchem w grze.

www.yoyosims.pl

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 26, 2011, 08:28:27 »
Lądowanie z bocznym wiatrem to teraz sztuka  :002: jak już to ktoś na forum zauważył. Mi się udało wylądować na całych oponach chyba dopiero za czwartym razem.
Ale kolejne razy wcale nie były lepsze, niż pierwsze trzy. Zazwyczaj strzela jedna albo dwie opony podwozia głównego.
I tu mam mieszane uczucia co do realizmu. Bo o ile pęknięcie opony przy doziemieniu pochylonym na skrzydło samolotem jakoś rozumiem, chociaż tu prędkość opadania była w normie a jedyne do czego można się przyczepić to kąt z jakim opona styka się z pasem lotniska, to nie rozumiem trochę mocnego dryftowania samolotu już na pasie. Bardzo często udawało mi się wylądować z całymi oponami ale w czasie dohamowania strzelała mi jedna albo dwie opony. I dzieje się to wtedy kiedy sterami kierunku próbuję utrzymać samolot na pasie, a ten w czasie tych manewrów zaczyna dryftować bokiem.
Mam wrażenie, że trochę źle zamodelowali opór jaki stawia płyta lotniska w styku z kołami samolotu.

Chyba powinni zasięgnąć porady do producentów symulatorów samochodowych  :003:

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 24, 2011, 23:52:28 »
Czy mi się wydaje, czy lądowanie przy silnym wietrze jest teraz łatwiejsze? Zapuściłem sobie misję ćwiczebną wrzuconą przez YoYo i lądowanie wychodzi mi bez najmniejszych problemów jak by w ogóle nic nie wiało.

Zawieszki w kampanii
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 22, 2011, 08:06:22 »
Wczoraj próbowałem polatać w Georgian Hammer i na 7 misji miałem 3 zawieszki z wyjściem do debriefingu.
Czy pozostałe 2 kampanie są tak samo niestabilne?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 25, 2019, 22:56:25 »
Lada chwila duży update kampanii dla A-10C (płatnej).

Jest też demo (jedna misja) https://drive.google.com/file/d/1TCEH5kjuAgfgEpMsg1M_qtvejkvt6WmE/view?fbclid=IwAR1adbXtkfwLzX4WojXVAjEoMpB4_56TqFiTz699ggkPiWHbOADXWYxpXCw .
Polecam choćby z tego względu, że udawałem Gruzina z odpowiednim akcentem ;).

www.yoyosims.pl