Ale miałem dziwny problem, pierwsza misja w kampanii brytyjskiej. Wystartowałem, zestrzeliłem jednego Dorniera, wylądowałem (nie pytając wcześniej o zgodę na lądowanie ! Jak zapytać ?) zaparkowałem(tak się mówi w gwarze lotniczej?) sobie w hangarze wyłączyłem iskrowniki, paliwo - jak wyłączyłem iskrowniki to zgasł silnik, bo jak naciskałem przycisk, domyślnie "I" (ten sam którym się włącza silnik) silnik nie gasł (Jak się gasi silnik w Hurricane ?)
Jednak potem chciałem włączyć silnik na nowo i niestety śmigło ani nie drgnie - wyświetla się napis "zatrzymanie silnika".
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie kurka paliwa w Hurricane, są trzy opcje do wyboru "OFF", ta druga ze strzałką w górę na której silnik chodzi i trzecia, ze strzałką w bok, opisana jako pomocnicza, ale na niej silnik nie pracuje.
I ostatnie pytanie macie jakieś tutoriale, źródła wiedzy na temat obsługi poszczególnych samolotów, czy ogólnie o nauce latania na symulatorach typu Iłek. Póki co grałem na dżoju trochę w demo WoP, teraz kupiłem CoD i pedały z zestawu od kierownicy (Media-Tech Cyber Race MT172) polatałem kilka dni w trybie realistycznym tylko z włączoną mapą i ikonkami, i sim bardzo mi się podoba, nie jestem jakimś fanem szczególnie lotnictwa, raczej ogólnie historii i militariów, ale latanie samo w sobie jest jakieś pociągające.
Wiadomo coś o kolejnych patchach poprawiających wydajność gry ?