Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)  (Przeczytany 141484 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)
« Odpowiedź #225 dnia: Października 24, 2013, 12:27:11 »
Sam mam wersję cyfrową z Muve.pl, więc ze sposobem instalacji ci nie pomogę. Podejrzewam, że wersja z płyty instaluje się samodzielnie i będziesz do niej potrzebował ostatniej oficjalnej aktualizacji.
Wersja językowa gry w moim rozeznaniu obecnie nie ma znaczenia - aktualizacje TF raczej tej sfery nie dotykają, ale osobiście zainstalowałbym angielską.
Po instalacji włącz sobie raz wersję "czystą" żeby się przekonać, czy działa prawidłowo, a potem zainstaluj aktualizacje TF.
Jeżeli chodzi o materiały to możesz zacząć tu - http://www.theairtacticalassaultgroup.com/wiki/doku.php?id=start
Stąd możesz pobrać poprawione i modyfikowane kampanie dla pojedynczego gracza  - http://airwarfare.com/sow/index.php/downloads/viewdownload/6-online-campaigns/515-redux-campaigns-for-tf-mod

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #226 dnia: Października 24, 2013, 12:30:49 »
Graj od razu na wersji TF. Nie trzeba będzie kopiować plików ustawień, które ma osobno, albo jeszcze raz wszystko z klawiatury/joystick'a sobie podpinać... TF trzyma swoje dane w innym katalogu w My Documents.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #227 dnia: Października 26, 2013, 22:42:43 »
Może to głupie pytanie. Ale czy w po wylądowaniu mając pusty magazynek można się dozbroić, ewentualnie naprawić? Jeśli to jak?
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #228 dnia: Października 26, 2013, 22:45:49 »
Nie można.

« Odpowiedź #229 dnia: Października 28, 2013, 20:36:04 »
Dzięki. Mam następne pytanie. Czy jest jakaś misja z zimnym silnikiem Ju-87? Chcę poćwiczyć odpalanie ale widzę tylko misję z odpalonym silnikiem. Jak to zmienić? A może macie link do takiej "rozruchowej" misji?
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #230 dnia: Października 28, 2013, 22:32:21 »
Dzięki. Mam następne pytanie. Czy jest jakaś misja z zimnym silnikiem Ju-87? Chcę poćwiczyć odpalanie ale widzę tylko misję z odpalonym silnikiem. Jak to zmienić? A może macie link do takiej "rozruchowej" misji?

Ustaw sobie w edytorze po prostu. Masz tam opcję Cold Start. Robiłem to np. przy tych filmikach z Ju: http://www.youtube.com/watch?v=4BFugLxJzY4&feature=c4-overview&list=UUstPR1JT28ULlLtFmJ01BMg .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #231 dnia: Października 29, 2013, 08:51:58 »
A ja mam pytanie początkującego: czy jest jakiś powód, dla którego to w żadnym dwusilnikowym samolocie nie mogę uruchomić PRAWEGO silnika? Ustawiam wszędzie co się da, skoki, przepustnica, mieszanka jak jest, chłodnice, etc. etc. plus oczywiście zawór paliwa. Potem po kolei włączenie silnika i co? Prawy zawsze kręci, ale się nie odpala. Lewy spokojnie na 100% działa. O co może chodzić?

PS :Nota bene odpalenie dużego bombowca z jednym silnikiem jest zabawne. Można go na ziemi rozkręcić, co by wirował w miejscu jak oszalały. Nic, tylko nagrać i wstawić do sekcji LOL...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #232 dnia: Października 29, 2013, 08:59:31 »

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #233 dnia: Października 29, 2013, 09:50:29 »
Mam tak dla Ju-88:

Set throttle to 5%.
    Prop pitch to 12:00 as seen on the engine nacelles.
    Open #1 and #2 fuel cocks and set to both.
    Select engine “1” and start.
    Select engine “2” and start.
    Once both engines are running, select all engines.
    Once water and oil temps. reach 40 degrees open the oil radiator to 5% and the water radiator to 30% (Oil temps. gauges are located on engine nacelles).
    Set fuel contents gauge selector to #3 inner tanks (Right horizontal panel).

A tak dla Me-111

Prop pitch to 12:00.
    Oil and Water radiators full open.
    Fuel Cocks to “P1 u P2.”
    Select engine “1” and start.
    Select engine “2” and start.
    Once both engines are running, select all engines.
    Pitot heat “on” if below 0 degrees Celsius.
    Set fuel tank indicator to “Position 1” front left.

Zobaczę jeszcze raz mapowanie przycisków "Fuel Cocks", może to to? Ale niby wszystko ruszałem jak należy... Może mam podwójne mapowanie? Sprawdzę.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #234 dnia: Października 29, 2013, 12:54:21 »
To "Me-111" to chyba miałobyć Bf-110....  ;)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #235 dnia: Października 29, 2013, 14:21:48 »
No tak, racja... Skleiło mi się w głowie He 111 z Me. Zresztą rzadko używam nazwy Bf, jakoś mówię po staremu Me. Tak jak mówię łódź podwodna zamiast okręt. ;)   

PS: Szkoda, że nie można ciut dłużej edytować komentarza.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #236 dnia: Października 29, 2013, 16:34:27 »
Z Twojego opisu YoYo wynika że jest to bardzo proste. Włączenie zimnych silników. Ale ja chyba oślepłem przez tą zmianę czasu bo nie widzę u siebie takiej opcji :o. Opisze gdzie tego szukałem: Dodatki/Konstruktor misji//Plik/Wczytaj misję/Stuka intercept - Ships.mis/Otwórz/Zaznaczam Ju 87 B2/ Właściwości I tu nie widzę opcji zimny start. Realizm mam ustawiony realistyczny. Może to że mam polską wersje językową i nie ma tu Cold Start (zimny start), tylko jest to jakoś inaczej "błędnie" opisane? A może szukam tego w złym miejscu? A Twój film instruktażowy znam i właśnie według niego  planowałem naukę.  :)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #237 dnia: Października 30, 2013, 20:41:13 »
Aha, tak na szybko - aaaaby sprawdzić odpalanie obu silników uruchomiłem grę bez FreeTrack'a. Wszedłem na serwer, gdzie jest widok zewnętrzny, co by ocenić, czy silniki działają. Ale nie mogłem, bo uderzyło mnie jak bardzo brzydki jest samolot z zewnątrz. Walczyłem z wygładzaniem i nic. Ktoś już tu zdaje się walczył. Jest jakieś ostateczne rozwiązanie do patch'a 4.0?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #238 dnia: Stycznia 17, 2014, 15:25:52 »
Witam, chciałbym się zapytać jak zgłosić gotowość do startu, w kampani? w tabeli rozkazów i opcjach nic na ten temat nie pisze :(
Proszę o pomoc

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #239 dnia: Stycznia 17, 2014, 16:00:00 »
Mówisz o kampanii z CoD? Jest opcja w rozmowach "Prośba o zgodę na start" - o to chodzi? Natomiast spodziewaj się raczej odpowiedzi "Takeoff denied".
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl