Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)  (Przeczytany 141251 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)
« Odpowiedź #90 dnia: Kwietnia 22, 2011, 10:01:16 »
Brytyjskie samoloty nie miały trymów lotek tylko elevator i ruder.

Trym do góry i na dół działa. Trymy boczne też są co widać w kabinie i da się ich używać natomiast w grze nie przynoszą żądanych efektów. I ciągle skręca mi na prawo.

« Odpowiedź #91 dnia: Kwietnia 22, 2011, 11:03:56 »
Trym do góry i na dół działa. Trymy boczne też są co widać w kabinie i da się ich używać natomiast w grze nie przynoszą żądanych efektów. I ciągle skręca mi na prawo.
  To jest efekt momentu obrotowego śmigła, wszyscy tak mają, nawet wyłączenie tej funkcji w opcjach realizmu nic nie daje.

« Odpowiedź #92 dnia: Kwietnia 22, 2011, 11:18:19 »
Czy można prosić o jakieś szczegóły? Jeśli to możliwe to opis jak dla idioty (czyli mnie)

piotru
Musisz wejść w sterowanie/klawisze/kategoria-widok stały i tam masz kadrowanie, następnie przypisać funkcje pod POV (grzybka). To jest pod Saitek X52, podczas gry wcisnąć F9.

« Odpowiedź #93 dnia: Kwietnia 22, 2011, 11:18:54 »
Dziękuję za wyjaśnienie. Wyczyściłem wszystkie bindy i teraz nie da się ich przywrócić :008:

« Odpowiedź #94 dnia: Kwietnia 22, 2011, 12:33:07 »
Jak ustawić w sterowaniu bym mógł myszki używać w kabinie, włączać i wyłączać np. przyciemnianie celownika itp?

« Odpowiedź #95 dnia: Kwietnia 22, 2011, 19:41:32 »
Jak ustawić w sterowaniu bym mógł myszki używać w kabinie, włączać i wyłączać np. przyciemnianie celownika itp?
Zobacz czy w opcjach sterowania-klawisze/kategoria-samolot/na samym dole-sterowanie myszką, masz przypisanie-mysz lewy.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #96 dnia: Kwietnia 22, 2011, 20:02:35 »

Nacisnij F10.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2011, 20:08:59 wysłana przez KosiMazaki »
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #97 dnia: Kwietnia 27, 2011, 23:02:58 »
Witam. Jak wyłączyć (lub ew. przesunąć na narożnik) ten durny znaczek przepustnicy, który mam na środku ekranu. Kiedyś był w lewym dolnym.

« Odpowiedź #98 dnia: Maja 01, 2011, 22:39:46 »
Witam. Mam problem z trybem Multiplayer (ileż można latać jako singiel). Po wejściu na wybrany serwer pojawia się mapa. Po wybraniu strony konfliktu klikam na oznaczone lotniska i nic się nie dzieje. To samo z wyborem maszyny. Po ustawieniu parametrów wchodzę ponownie a tu znowu Anson. Jak się dołącza do trybu multi?

« Odpowiedź #99 dnia: Czerwca 05, 2011, 18:17:07 »

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #100 dnia: Czerwca 17, 2011, 10:29:20 »
Witam. Jak wyłączyć (lub ew. przesunąć na narożnik) ten durny znaczek przepustnicy, który mam na środku ekranu. Kiedyś był w lewym dolnym.

Klik z altem na suwaki i ustaw tam gdzie chcesz.

Ja natomiast mam inny problem. Po obejrzeniu filmikow na YT jak startowac 109tka - za nic nie udaje mi sie oderwac od ziemi. ustawiam iskrownik, chlodnice na max,  trym na 0,1, dodaje gazu na 25%, wlaczam silnik i chodzi wolno lecz jak dodam gazu - smiglo sie kreci troche szybciej ale samolot niemalze stoi w miejscu. Czy cos zle robie ? Czy czasem w opcjach musze miec wlaczona kompleksowa obsluge silnika zeby latac na serwerach z taka obsluga czy tez to nie ma znaczenia ?
« Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2011, 11:07:41 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #101 dnia: Czerwca 17, 2011, 11:38:05 »
Klik z altem na suwaki i ustaw tam gdzie chcesz.

A pod prawym przyciskiem myszy masz opcje do okienka - ustaw sobie widoczną ramkę, a będziesz mógł przemieszczać okienko i zmieniać jego rozmiary... Tam też wielkość fontów etc. Polecam przestawienie sobie wajch graficznych na tekstowe na czerwono :)

A prop-pitch w 109 w górę? I odczekać...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: Czerwca 17, 2011, 11:50:36 »
no wlasnie skoku smigla nie moge zmienic bo wciaz mi wraca do pozycji srodkowej...

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #103 dnia: Czerwca 17, 2011, 13:26:03 »
a masz to pod jakieś przyciski zamapowane, czy też jest do tego jakaś oś podpięta? (U mnie oś i to działa, choć na mój gust odwrotnie niż powinno.)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #104 dnia: Czerwca 17, 2011, 13:34:34 »
nie mam, probowalem klikac myszka na kokpicie. jak klikne skok w dol to po puszczeniu lpm wajcha wraca do pierwotnego polozenia czyli na 50. Ale niezaleznie od tego to smiglo jakos i tak wolno sie obraca.