Czytałem nieco opinii burgerów na SimHQ odnośnie amerykańskiej edycji, jest słabo, nikt nie jest chyba zadowolony. Narzekania są głównie na płynność działania, a raczej jej brak. Warto mieć na uwadze, że tam to oni mają kosmiczne te kompy, na 6 -rdzeniowych i7 i z innymi bajerami i tak im się tnie. Zastanawia mnie, jak w ogóle można wypuścić coś, co nie działa na żadnym dostępnym sprzęcie. Do tego mowa tu o edycji USA, która wyszła ładne parę miesięcy po premierze w EU.
Ogólnie kolejny gwóźdź do trumny Ubi. Strasznie sobie zniechęcają klientów. Nie wiem, czy ktoś słyszał o grze From Dust - taki god-sim autorstwa tego samego pana co klasyk Another World. Czekałem jak wielu na wersję PC, najpierw została opóźniona, teraz się okazuje, że żeby grać trzeba być cały czas podłączonym do netu, a ta gra nie ma nawet multi.
Kompletnie nie rozumiem tego typu podejścia, ale mam nadzieję, że wkurzą klientelę na tyle, że skończy się jakimś pozwem jak w przypadku Ultimy Online. Sprzedają w końcu felerny produkt, którego z uwagi na Steama nie można zwrócić.