Autor Wątek: Pierwsze wrażenia  (Przeczytany 72951 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #240 dnia: Lipca 30, 2011, 12:07:48 »
Szczerze? Tak. Liczyłem na to, że w US zostanie wydana inna wersja, a na parówce pojawi się jakiś patch dla wersji Europejskiej i że wreszcie polatam w CoD'a choćby dla sentymentu. Wydanie tego co jest i było krytykowane od parunastu tygodni tylko potwierdza teorię jak ładnie było wyżej :" wrzućmy za wielką wodę i spi......jmy".
Przykład czegoś z potencjałem ale bez przyszłości. Może i parę implementów jest tutaj fajne, ale sposób wykonania. Jak odpalam CoD'a raz na kilka tyg. to tylko po to, żeby się utwierdzić jaki brzydki to sim, jaka plastikowa wygląda tu ziemia, jakie są mikroprzycięcia, brak wygładzania itd. Już wolę poświęć ten czas na latanie w DCS'a, FSX czy grę w cokolwiek innego. Raczej nie wierzę, że coś z tego będzie - chyba, że szybko wypłynie kod i może za paręnaście miesięcy będziemy mieli taka ilość modów, że sami gracze coś z tym zrobią.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #241 dnia: Lipca 30, 2011, 12:07:57 »
Co do przecen... Nie trzeba szukać daleko: http://allegro.pl/il-2-sturmovik-cliffs-of-dover-pl-nowa-gratis-i1732175391.html  Za jedyne 51 PLN masz to cudo w domu. Jak tak dalej pójdzie, to niedługo zobaczymy ten best sim ever jako dodatek do gazet.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #242 dnia: Lipca 30, 2011, 12:27:03 »
Gra jest w takim stanie że raczej żadna gazeta tego nie przygarnie.
Ja także sprawdzam co kilka tygodni jak wyjdzie jakiś patch czy coś się zmieniło na lepsze,
ale jak zawieszała się ta gra na 32 bitowej windzie XP tak się zawiesza a ja już nawet
nie chciałem latać nad lądem nad wodą by na razie starczyło ale się nie da!
W życiu grałem w jakieś 100 gier ale wszystkie razem nie miały tylu błędów co CoD.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #243 dnia: Lipca 30, 2011, 12:45:41 »
Czytałem nieco opinii burgerów na SimHQ odnośnie amerykańskiej edycji, jest słabo, nikt nie jest chyba zadowolony. Narzekania są głównie na płynność działania, a raczej jej brak. Warto mieć na uwadze, że tam to oni mają kosmiczne te kompy, na 6 -rdzeniowych i7 i z innymi bajerami i tak im się tnie. Zastanawia mnie, jak w ogóle można wypuścić coś, co nie działa na żadnym dostępnym sprzęcie. Do tego mowa tu o edycji USA, która wyszła ładne parę miesięcy po premierze w EU.

Ogólnie kolejny gwóźdź do trumny Ubi. Strasznie sobie zniechęcają klientów. Nie wiem, czy ktoś słyszał o grze From Dust - taki god-sim autorstwa tego samego pana co klasyk Another World. Czekałem jak wielu na wersję PC, najpierw została opóźniona, teraz się okazuje, że żeby grać trzeba być cały czas podłączonym do netu, a ta gra nie ma nawet multi.

Kompletnie nie rozumiem tego typu podejścia, ale mam nadzieję, że wkurzą klientelę na tyle, że skończy się jakimś pozwem jak w przypadku Ultimy Online. Sprzedają w końcu felerny produkt, którego z uwagi na Steama nie można zwrócić.
« Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2011, 17:13:38 wysłana przez Leon »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #244 dnia: Lipca 30, 2011, 15:47:13 »
Bardzo jestem jakie Ubi wyciągnie z tego wnioski. Cała EU wrzała po wydaniu, w Rosji było na tydzień wcześniej to samo. Teraz US, gdzie rynek gier jest największy, a ktoś sobie z tego nic nie robi. Olo, zwiał, z tego co czytam producenci przestali odpowiadać... ktoś tutaj tego gracza zrobił w balona. W ramach tego haczenia na dobrych PC - ja nawet wrzuciłem CoDa na SSD. Poprawy zero.

Heh, właśnie a może jakiś pozew zbiorowy :D za 5 lat czekania na uber sim?

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #245 dnia: Lipca 30, 2011, 19:20:17 »
Bardzo jestem jakie Ubi wyciągnie z tego wnioski.

Żadnych wniosków nie wyciągnie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #246 dnia: Lipca 31, 2011, 00:53:48 »
Żadnych wniosków nie wyciągnie.
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=60929 Mazak niestety ma rację..
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

« Odpowiedź #247 dnia: Lipca 31, 2011, 16:47:49 »

Mazak niestety ma rację..

Ma jak cholera.
Nie kupiłem Cod dzięki temu forum. I bardzo dziękuję Wam Panowie za to.  :560:
Dzięki chłopakom rozwijającym, a przede wszystkim - zmieniającym starego iłka - mogę mietkiem dogonić każdego rosyjskiego szmatolota i posłać go do diabła zgodnie z prawdą historyczną.
Nawet Edward Chromy wspomina, że Messerschmidt w 1945 r. był niemal niedoścignionym "Bogiem". :118:
Gdy sobie pomyślę jak może wyglądać rozwinięcie CoD na froncie wschodnim, to dostaję dzikiej czkawki.  :karpik

« Odpowiedź #248 dnia: Sierpnia 13, 2011, 20:20:54 »

Ma jak cholera.
Nie kupiłem Cod dzięki temu forum. I bardzo dziękuję Wam Panowie za to.  :560:
Dzięki chłopakom rozwijającym, a przede wszystkim - zmieniającym starego iłka - mogę mietkiem dogonić każdego rosyjskiego szmatolota i posłać go do diabła zgodnie z prawdą historyczną.
Nawet Edward Chromy wspomina, że Messerschmidt w 1945 r. był niemal niedoścignionym "Bogiem". :118:
Gdy sobie pomyślę jak może wyglądać rozwinięcie CoD na froncie wschodnim, to dostaję dzikiej czkawki.  :karpik

A ja kupiłem, i nie mogę sobie tego wybaczyć. I do tego nabyłem edycję specjalną. Ta gra nie powinna ujrzeć światła dziennego w takiej postaci.

Pozdrawiam.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #249 dnia: Sierpnia 13, 2011, 21:55:33 »
Na Sturmovik.pl jest recenzja z jakiegoś serwisu, w zasadzie dość pozytywna. Jak poszukać na takich mainstreamowych portalach, to też raczej nikt psów nie wiesza specjalnie. Zastanawia mnie, czy Ubi dodaje do tej gry kopertę z zielonymi dla recenzentów, czy po prostu nikt z tych ludzi nie zagłębia się w ten tytuł. Zresztą co jak co, ale płynność działania, a raczej jej brak powinien bić po oczach.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #250 dnia: Sierpnia 14, 2011, 10:09:10 »
Ja pomimo przygotowanego działu wstrzymuję się z opisem i recenzją, właśnie dlatego. Po prostu sim jest "unplayable" więc po co ma ktoś wieszać na mnie koty, że piszę, że gra gicior i fajne screeny zrobione między mikroprzycięciami, jak po rozpakowaniu, co najwyżej ładnie wygląda na półce ;). Poczekamy do patcha z nowymi kolorkami itd. Może tym razem nie tylko sama obietnica, ale też im do końca nie wierzę w to co piszą.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #251 dnia: Sierpnia 14, 2011, 11:48:31 »
Ja pomimo przygotowanego działu wstrzymuję się z opisem i recenzją, właśnie dlatego.

Ależ wszystko jest zgodnie z prawdą. W tym przygotowanym dziale mowa jest o "Storm of War".
A ten symulator faktycznie jeszcze się nie ukazał na rynku.  :003:

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #252 dnia: Sierpnia 14, 2011, 16:55:04 »
Myślę, że takie podejście jest do bani nieco, jeśli gra się ukazuje i jest unplayable, to trzeba ją zrypać w recenzji i już. Czekanie aż naprawią to woda na młyn Luthiera i spółki, gdyby recenzenci wzięli się ostro za ten tytuł, to może z patchami byłoby lepiej, a tu było podejście "zobaczymy, jak wydadzą patche to może będzie dobrze itp". Moim zdaniem tego typu teorie psują rynek i gry - bo jakby dostali raz po tyłku za wypuszczanie bety za pełną cenę, to następnym razem może by się przyłożyli, a tak utwierdza się tych domorosłych programistów z ruskiej piwnicy i podły Ubisoft w twierdzeniu, że można wypuszczać produkt nieskończony i niedopracowany i zarobić na nim hajs.

« Odpowiedź #253 dnia: Sierpnia 14, 2011, 21:12:47 »
Zgadzam się z mmarudą. Należałoby pochwalić co jest godne pochwalenia, a resztę napisać zgodnie z rzeczywistością. Ostrzec możliwych przyszłych nabywców tej gry.
Ewentualnie napisać pod koniec, że w przypadku znacznej poprawy jakości rozgrywki po kolejnych łatach nastąpi uaktualnienie artykułu o taką informację z np.: dopiskiem wersji gry.
Przynajmniej taka jest moja opinia.
Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #254 dnia: Sierpnia 15, 2011, 00:35:15 »
Wierzcie mi, wydawcy czytują fora. W tym powiem, że i nasze :). "Community" jest bardzo ważne wbrew pozorom.
Zgodzę, się, że tekst nawet taki powinien pojawić się na zasadzie ostrzeżenia. Racja, ale też i szkoda mi na obecnego CoD czasu po prostu.
Może faktycznie warto jednak napisać chociaż 3 zdania, na zasadzie, na razie nie kupuj i czekaj na cerowanie portek.

www.yoyosims.pl