Zrobiłem krótki test.
1. Jakoś nie czuję poprawy wydajności. Nie mierzyłem klatek, ale rewelacji nie ma.
2. Drzewek mi nie ścina z tyłu, ale jest ich zdecydowanie mniej, podobnie jak i zabudowań. Latanie na małej wysokości jest pozbawione tych wrażeń co poprzednio. Goło i nie wesoło. Prosty sposób na zwiększenie ilosci klatek. To chyba nie tak miało być. Cóż ja wiedziałem, że tak będzie

3. Nie testowałem nowego Hurka i Splita, poniewaz poczułem sie bardzo zawiedziony.
4. Z racji bardzo szybkiego wgladu w mozliwosci nowego patcha beta, nie jestem w stanie stwierdzić czy coś zmienili w mechanice lotu. Na forach chłopaki piszą, że pogorszyło się sterowanie w BF 109. Ja tego nie zauwazyłem, jak i nie zauwazyłem innych mozliwych pozytywów (czyżby tęsknota połączona z nadzieją??).
YoYo coś pisał o nadchodzącym a raczej oczekiwanym fix- ie do tego patcha. Nie wiem co miałby wnosić. Nie pojawił się niestety, no przynajmniej ja nie zauważyłem.
Reasumując, patch ten miał przede wszystkim poprawiac wydajność. Na pozostałe rzeczy (jak pisali panowie) na razie nie należało zwracać uwagi. Rokowania jednak co do finału są raczej mało obiecujące. Jeżeli wykastrowanie terenu z zabudowań i drzew miało zrobić tą zasadniczą robotę, to mnie już ręce opadają. Co mamy robić ? Dalej czekaći wierzyć w obiecujące zapowiedzi???