Autor Wątek: Modyfikacja kokpitu w RoF  (Przeczytany 18172 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
Odp: Modyfikacja kokpitu w RoF
« Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 10, 2011, 16:49:38 »

P.S. O przepraszam ja tylko cytowałem "moderatora"

A faktycznie, przepraszam. Widać od wczoraj testuje alternatywne formy tego terminu.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 10, 2011, 16:56:30 »
Nie rozumiem analogii pomiędzy pazernościa tworców a korzystaniem z dema (dema nie pirata). Widocznie jestem odosobnionym przypadkiem i w przeciwieństwie do atakującego mnie Waćpana lubie sprawdzić to co mam kupić. Co do mikrotransakcji to nie pierwszy tytuł który z tego korzysta i nie ostatni który ten system wykończy.- Jedyne sensowne rozwiązanie to abonament miesięczny.
Jak narazie RoF na mikrotransakcjach działa i się utrzymuje. Jeśli przejdą na abonament to przestanę w niego grać.
Poza tym, właśnie te MMO które miały abonament i prawie na nim upadły przeszły na tryb mikrotransakcji i mają się dobrze.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 10, 2011, 17:07:29 »
Jeden mały błąd a już się rozkręca pierdolamento  :118:

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline Dondal

• *
  • Graj, muzyko!
« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 10, 2011, 17:36:45 »

« Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 10, 2011, 17:38:29 »
@vowthyn

Przyznaje nie skupiam się aż tak bardzo na tym tyyule, chociaż jest to tytuł wybitnie interesujący i kuszący. (nie kupiłem go jeszcze bo troche w tym miesiącu wydałem na latanie trackir hotas takie tam pierdoły) Tak czy inaczej jestem pełen podziwu dla twórców bo widać kawał dobrej roboty w samym demie:). Ale zapamietajcie moje prorocze słowa mikrotransakcje to samo zło zreszta vowthyn zobaczysz jak bedziesz sobie mogł dokupić rakiety powietrze powietrze za jakiś rok do samolotu.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 10, 2011, 17:49:07 »
Ta..., chyba już się sami oszukujecie, a śmiejecie sie z dzieci iła. Mało to było już próśb: dajcie to i to na serwer bo nie mam żadnego kupionego samolotu i nie mam na czym latać z wami. System taki jak stosuje RoF nie za bardzo mi odpowiada. Ale z niego korzystam i zakupiłem kilka dodatkowych samolotów. Wolałbym że by to wygladało tak jak w innych grach, tzn. co rok lub dwa dodatek z nowymi samolotami i ulepszonymi mapami i misjami. Niestety mamy system który pogłębia nierówności społeczne :) . Wiem że taka jest przyszłość by zwiększać zyski producentów i musimy się z tym pogodzić. W godzeniu sie pomaga fakt iz płacimy z dobry produkt i raczej nikt nie żałuje pieniędzy. Podkręślę jednak że mówienie że nie trzeba kupować nowych samolotów jest gadką na wyrost. Dajmy na to Traun wielbiciel bmbardowania niech nie kupuje bombowców, po co, przecież ma podstawkę i nie musi  :118:  Wyśmiewany CoD ma ten plus że robiąc misję mam wszystko (oprócz płynnego latania  :020: ) myśliwce, bombowce, rozpoznawcze, łodzie latające - dla każdej ze stron. Mogę się bawić we frontowe działania roku 1940. A co dał nam RoF w roku 2009? Kilka myśliwców dla każdej ze stron. Żadnej fajnej misji z tego sklecić sie nie dało aż do końca 2010. Front 1914-18 bez żadnego bombowca, bez żadnego zwiadowcy! Kpina, byście powiedzieli, gdybyście nie zachowywali się jak grupka dzieci rofa, do której członków (tych bardziej chyba trzeźwo patrzących) szczęśliwie się zaliczam. Na dzień dzisiejszy nie będę kupował żadnych dodatków do kabiny, zainteresowany jestem dodatkowym uzbrojeniem. Jutro dodadzą możliwość skorzytsania płatnie z ToiToi na lotnisku  :118: . Ku temu wg. mnie zmierzamy.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 10, 2011, 17:51:50 »
Nie musisz się tłumaczyć z tego dema, z mojej strony to nie był żaden zarzut, tylko uwaga, że tylko na jego podstawie nie sposób wyrobić sobie opinii o tym jak cały produkt funkcjonuje. Latam w RoFa od jego premiery (praktycznie tylko multi) i w perspektywie tego czasu widzę po pierwsze jak gra się rozwinęła (zarówno w sensie ilości dokonanych zmian, jak i kierunku tego rozwoju), po drugie jestem w stanie oszacować koszty, jakie ponoszę aby móc w pełni korzystać z jej dobrodziejstw i na równych szansach z innymi graczami walczyć w multi. Uznaję te koszty za bardzo niskie w stosunku do tego, co otrzymuję (zresztą wystarczy być cierpliwym i samoloty kupować w większych ilościach jak jest obniżka w sklepie). W perspektywie tych doświadczeń uznaję, że model biznesowy RoF się sprawdza (od strony klienta, bo nie wiem jak twórcy na tym wychodzą) i to doświadczenie pozwala mi nie obawiać się, że doczekamy się rakiet kierowanych do RoFa (chociaż słyszałem pogłoski, że na jednym z serwerów dostępna jest od czasu do czasu opcja "wódka, dziwki i lasery" ale to tylko złe ludzkie pomówienia  :118: ).

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 10, 2011, 17:54:35 »
@makbeton. A możesz pójść do działu CoDa i tam wieszczyć kiedy tamten tytuł osiągnie grywalność?! Poza tym wzruszyła mnie twoja historia o wydatkach, wiesz, ja zapłaciłem 2 ratę za ubezpieczenie samochodu... muszę kupić 2 opony letnie, kupiłem sobie kurteczkę, kilka razy zasiliłem konto tel., poza tym tankowałem po 5.13 a raz nawet po 5.15.... i wieszcze, że to nie koniec moich wydatków i to wcale nie były mikrotransakcje.
Tak czy siak, proponuję EOT na jojczenie i pierdolamentowanie o RoFie, szczególnie jak się go nie ma, bo ktoś w końcu dostanie pod nickiem kolorków (panimaju?).

@rutkov. LOL, a myślałem, że młode wilczki Iła nie zaglądają tutaj  :banan

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 10, 2011, 18:12:37 »
@Nietzscheański Nadczłowiek

Przy takiej agresji z twojej strony wolałem się wytłumaczyć żeby dalej nie zbierać razów za to że mam demo. Co do modelu płatności w RoFza jakiś czas bedziemy mieli okazje zobaczyć w jakim kierunku to zmierza.
Ps: o co ci chodzi z tymi kolorkami ? Bo świerzak jestem na tym forum i chciałbym poznać zasady tu panujące.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 10, 2011, 18:16:02 »
Bosko Nietzcheański Logos Nadczłowieczy Zaratustra Qrdl rozdaje niegrzecznym świerzakom klapsy po których pośladki nabierają rzeczonych kolorków  :karpik

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 10, 2011, 18:18:25 »
Bosko Nietzcheański Logos Nadczłowieczy Zaratustra Qrdl rozdaje niegrzecznym świerzakom klapsy po których pośladki nabierają rzeczonych kolorków  :karpik

Vow, a nie powinno być "świeżakom"  :karpik :banan :118: :118:

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 10, 2011, 18:20:56 »
O k.wa, też się zaczytałem w pisownię poprzednika. Masz mnie. Tylko nie każ mi znowu za karę wsiadać z Tobą do tej ciasnej, rozgrzanej chłodnicą kabiny DFW.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 10, 2011, 18:24:47 »
W tym DFW to ja jestem poszkodowany.... Jak latałem z Tobą, ale jeszcze bardziej gdy z Mazakiem, to czułem, tam gdzie plecy zmieniają swoją nazwę, dotyk lufy kmu... tak sobie to przynajmniej tłumaczę  :005: W każdym razie pozostał bul i to ten psychiczny.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 10, 2011, 18:26:01 »
To już wiem dlaczego Mazak chciał do mnie strzelać, jak eskortując was podlatywałem zbyt blisko.

« Odpowiedź #44 dnia: Kwietnia 10, 2011, 18:27:02 »
taaaa przepraszam poprawiam się "świeżak" nie "świerzak" mam nadzieje że nie bede musiał napisać tego sto razy NIE BEDE PISAŁ ŚWIEŻAK PRZEZ RZ